Biztonságtechnika Fórum

Általános kategória => Társalgó => A témát indította: kero - 2020. Szeptember 19. - 12:03:41

Cím: Hikvision-dyndns probléma
Írta: kero - 2020. Szeptember 19. - 12:03:41
Sok éve használom a Hikvision rögzítőket ...dyndns.org domainnel,  és régebben semmiféle probléma nem volt velük, de az utóbbi időben előjött az, hogy bár a rögzítőben látszólag minden rendben van, a menüben azt írja, hogy "a dyndns állapota megfelelő", a szerveren mégsem frissül az IP cím (fizetős, PRO verzió természetesen).
Persze a legtöbb helyen a routerben is be tudom állítani a dyndns-t, de vannak olyan speciális helyek, főleg céges környezetben, ahol annak is örülök, ha a rezidens informatikus hajlandó beállítani a port forwardot.
És, ha a Hik... meg alapból tudja (tudná), akkor nem értem, hogy minek kellene ezzel baszakodnom.
Ott egyébként, ahol a router menüjéhez hozzáférek, és ott állítom be a dyn...-t ,gond nélkül működik a rendszer, a router frissíti az IP-t, ugyanakkor a DRV nem hajlandó ugyanerre.

A "használj Hik-Connectet" kezdetű válaszokat kérem mellőzni! Az sem érdekel, hogy ki milyen másfajta DVR-t illetve dns (NoIP stb.) szolgáltatót használ. Az adott problémára szeretnék megoldást.

Viszont ha valakinek van hasonló tapasztalata és netán a megoldást is, vagy legalább az okot ismeri, azt megköszönöm, ha megosztja.

Már az is eszembe jutott, hogy mivel ha jól tudom, a dyndns egy ideje az Oracle tulajdona, nem lehet-e, hogy összefüggés van az amerikai Hikvision embargóhoz? Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de ki tudja, a mai világban...
Ha valaki tud ezzel kapcsolatban konkrétumot, azt is szívesen fogadom.
Cím: Re:Hikvision-dyndns probléma
Írta: Ryki - 2020. Szeptember 20. - 19:44:04
UPNP beállítást használsz?

Utóbbi időben észre vettem, hogy ha nincs bekapcsolva se a DVR-be se a routerban, akkor nehezebben jut ki a netre a rögzítő, pl. Hik-connect alkalmazásnál is. Holott régebben elég volt csak routerba dugni a DvR-t és már kint is volt neten.

Illetve amikor automatikus DHCP van beállítva a DNS részt nem tölti ki a DVR automatikusan.
Én oda mindig kézzel szoktam beírni a 8.8.8.8 illetve a másodiknak a router IP-jét.

előzmény: kero #1 (http://biztonsagtechnikaforum.hu/index.php?topic=1502.msg18325#msg18325)
Cím: Re:Hikvision-dyndns probléma
Írta: kero - 2020. Szeptember 20. - 21:00:47
Nem használok DHCP-t, hiszen a dyndns-es, port forwardingos használatnál fontos, hogy a DVR mindig ugyanazon a belső IP címen legyen. Bár a jobb routerekben be lehet állítani, hogy mindig ugyanazt az IP-t ossza az eszköznek, mondjuk MAC cím alapján, de ismerem a jelenséget, amiről írsz, mindig figyelek, hogy a DNS ablak ki legyen töltve, 8.8.8.8, vagy a router IP címe, vagy mindkettő.
Mint írtam, nem az a baj, hogy a DVR nincs kint a neten, mert ha a routerben van beállítva a dyndns, akkor hibátlanul működik. Mindössze annyi a bajom, hogy a DVR elvileg látja is a dyndns szervert, de mégsem frissíti a szerveren az IP cím.
UPNP-t ha csak lehet nem használok, de szerintem ennek semmi köze a problémához. Az csak arra jó egyébként is, hogy a DVR, vagy egyéb készülékek automatikusan forwardolják a nekik szükséges portokat a routerban. Eddig egyszer volt erre szükségem, amikor senki nem tudta a router belépő jelszavát, és megpróbáltam upnp-vel a forwardot és szerencsémre működött.
előzmény: Ryki #2 (http://biztonsagtechnikaforum.hu/index.php?topic=1502.msg18326#msg18326)
Cím: Re:Hikvision-dyndns probléma
Írta: padisah - 2020. Szeptember 22. - 22:12:16
Ha senki nem tudja a router belépő jelszavát, akkor hogy állítod be az UPNP-t? Azt is a routerben kell bekapcsolni.

előzmény: kero #3 (http://biztonsagtechnikaforum.hu/index.php?topic=1502.msg18327#msg18327)
Cím: Re:Hikvision-dyndns probléma
Írta: kero - 2020. Szeptember 22. - 22:30:31
Nyilván be volt kapcsolva eredetileg.
Próba-szerencse, kipróbáltam és működött.

előzmény: padisah #4 (http://biztonsagtechnikaforum.hu/index.php?topic=1502.msg18328#msg18328)