Nem szakmabelieknek > Barkácsoláshoz segítséget kérek

SK vagy szakember

(1/1)

syn7h37ic:
Azért ilyenkor mindig megfogalmazódik bennem a kérdés. Törvény szabályozza, hogy ki telepíthet! De bárki vehet magának biztonságtechnikai eszközt. Hogy akarja betartatni a zállam a telepítési direktívát, ha bárki, aki vett xy.com oldalról magának vagyonvédelmi eszközt ne sk. oldja meg? Van egy GDPR direktíva, amit be kéne tartatni, de a vásárló aki az xy.com-ról online rendelt, az nincs tájékoztatva sem az ide vonatkozó törvényi kötelezettségről... Továbbá olyan országból rendel, ahol egész mások az előírások, (kezdve a legalapvetőbb érintésvédelmi  előírásoktól kezdve egy sor egyéb szabványt érintve) de ezt az apróságot totál figyelmen kívül hagyja az eladó. Ahogy a vevő is, mert fogalma sincs az ide vonatkozó szabványokról.
És meg van vevő sértődve, hogy a szakember el fogja hajtani, és nem hajlandó kínlódni a kínai szürkeimportos cuccal. A telepítő meg le van nézve. És érdekvédelme sincs, mert a kamara ballisztikus ívben szarik rájuk....
Eehh....Hagyjuk....

eXtra:
- az ilyen szutykokra 1 év garanciát kapsz (ha sikerül érvényesítened), míg a profi eszközökre 3 év jár
- neked kell a szereléssel bajlódnod és a magas hibaarányú szemetet visszaküldözgetned a webshopba (akik jó eséllyel fognak lepasszolni, hogy szakszerűtlenül bántál a cuccokkal)
- előre nem tudod milyen képet adnak az eszközök, míg egy telepítő mindenről mutat neked referenciaképeket
- stb...  ;)előzmény: szbstvn #1

bcslaci:
2005. évi CXXXIII. törvény a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0500133.tvelőzmény: szbstvn #1

kero:
OBI-ban:
-Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy le kell-e csavarozni a faházat a beton alaphoz?
-Látja kint azt a faházat?
-Nem.
-Akkor le kell...előzmény: szbstvn #1

szbstvn:
Hali.
Nem tudom eldönteni, hogy kell szakember a kamerarendszer felszeléséhez, beüzemeléséhez vagy tényleg sajátkezüleg is meglehet csinálni.
Én ezt néztem https://kinaivackok.hu/kamerarendszer/5-kameras-csomagok/5-kameras-kamerarendszer-2mp-super-ahd-kulteri-belteri-ejjellato-femhazas-dome ... itt azt irják, hogy nem kell szakember.
Ha én kötöm be akkor a biztosító elfogadja?

Köszönöm a segítségeteket előre is.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

Teljes verzió megtekintése