Tűz- és behatolásjelzés > Központok és kiegészítőik

Melyik központcsalád a jobb?

(1/34) > >>

Baha:
INIM PRIMEGyártói adatlap: https://www.inim.biz/attachment/download/6092
előzmény: igorborog #167

syn7h37ic:
Tecnoalarm, TP20-440,   Premier Elite 168, vagy 640,  Vagy ATS Advanced ATS4500 A-ipelőzmény: igorborog #167

igorborog:
Mit ajánlotok EVO192 kiváltására? Azért lenne szükség a kiváltására, mert 8 partíciónál többet kéne kezelni.
Satel, Bosch, Jablotron és Tecnoalarm típusait nézegettem eddig.
Egyszerű mobilos távoli elérés mindenképp szükséges lenne.

vlezlee:

--- Idézetet írta: vg - 2020. Március 05. - 16:43:40 ---Ez persze lehet a telepítő és/vagy megrendelő szegénységi bizonyítványa is, de nem haraptam rá a témára.
előzmény: L. Pásztor #161

--- Idézet vége ---

Amíg az egyszerű R1 usernek a smart home egyenlő a világítás és konnektorok app-ból kapcsolásával ne adj isten egy home assistant rpi-ből összegányolva meg sok-sok szakszerűtlenül bekötött sonoff már maga az okos otthon, addig engem sem érdekel.
Láttam 1-2 enduser által összetaknyolt valamit és köszönöm én az ilyenekből ki akarok maradni.előzmény: vg #164

L. Pásztor:
Extrának igaza van, a jövőben nem lehetetlen a két merőben külön funkciót összehozni. Minden valószinűség szerint nincs is messze. De a betörésvédelem (alias riasztóközpont) nem fog túl-lógni egy, a szavaiddal élve okos-hub szinten.  Valami olyasmire gondolok, mint gépkocsi ügyben, azaz nem a riasztóközpont köré épitettek egy uj autót, hanem az ECU (motor computer) és a komfort computer kapott pluszban egy immobiliser és riasztó funkciót.

Aztán: Napelem, energia felhasználás, pl. a padlófűtés (a maga hosszú időállandójával) és a kinti időjárás változás függvényében a fűtés-hűtés előre tervezése és kontrollálása, az elektromos autó töltésének előre megtervezése és vezérlése, vagy egy hőszivattyú igazán okos (azaz takarékos) vezérlése sokkal összetettebb feladat egy mai riasztóközpont képességeinél. Már készülnek azok a nem csili-vili-magamutogatós rendszerek, melyek használata komoly megtakaritást hozhat és hoz is.

Mert ami IS rendszerek ma forgalomba kerülnek, azok képességben és hasznosségban még csak kb. olyan szinten vannak, mint az önvezető autóké.  Szép-szép-érdekes-etc .... de még messze nem az igazi.

Ja és még valami:  az igazi IS nem a jelzésekre és távvezérelhetőségre koncentrál, hanem az önmagától megtanult és megismert szokásokra alapuló autonóm működésre. Melyik riasztóközpont is (lesz) alkalmas arra, ha azt mondom neki, ebédidőben, h például, ma munka után elmegyünk bevásárolni, és kb. este 8-ra érünk haza, akkor saját maga a környezeti változók függvényében kiszámolja, h az az optimum az, ha 17.22 perckor elkezdi a felfűtést-lehűtést, hogy mire hazaérünk pont 23 fok legyen a lakásban ...
előzmény: vg #164

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése