Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: 1 ... 8 9 [10]
91
Adatkapcsolat eszközei / Re:Paradox kommunikációs protokollok rendszerintegrációhoz
« Utolsó üzenet: írta Wineman Dátum 2021. December 20. - 13:43:37 »
Alapvetően szimpatikusak a Securecom eszközök, főleg, hogy magyar gyártótól származnak. Viszont amióta megtapasztaltam a Paradox szervereinek bizonytalanságát, azóta nem bízom a pusztán PUSH értesítésben (előtte is kétkedtem benne). Ha lenne mellé hanghívás is, akkor biztosan kipróbálnám!
előzmény: art_moony #7
92
Központok és kiegészítőik / Re:Satel Integra anomáliák
« Utolsó üzenet: írta eXtra Dátum 2021. December 18. - 13:17:55 »
Pár hónap tapasztalat után mindenkinek azt javaslom, hogy az INT-RX-S vevőt Integrához felejtsétek el! Versával és szenzorokkal nincs gond, de Integrával és 433 MHz-es távirányítókkal totál szopás! Az INT-RX vevő érzékenysége finoman szólva sem túl acélos, amin külső antennával próbáltam javítani, de sajnos utána sem hozta az elvártakat. A kínlódás vége az lett, hogy az egész vevőt kiraktam egy tömszelencés műanyag dobozba a vasbetonkerítés tetejére, hogy a távirányítókat a kerítés mindkét oldaláról tudják használni. A távirányító gombjait az Integra zónaként kezeli, de bármilyen zónasebességet (vagy akár kimenetkövető opciót) állítottam, a gombokat túl hosszú ideig kell nyomni, ezért az elemeket havonta lehet cserélgetni. Aki ilyen szart venne, az NE tegye, hanem inkább az Abax2-t válassza! Bár én a Satel rádiófrekis cuccaival eddig csak szoptam (első generációs Abax és a bármelyik GSM-et tartalmazó kommunikátor vagy központnak volt/van valami komoly gondja), ezért már az Abax2-t is félve próbálnám ki... 
::hide::
előzmény: eXtra #3
93
Adatkapcsolat eszközei / Re:Paradox kommunikációs protokollok rendszerintegrációhoz
« Utolsó üzenet: írta art_moony Dátum 2021. December 16. - 14:48:52 »
Szia!
Amit te gyanítasz az feltételez egy HW kulcsot a kábelen, mert a Babyware vagy a központ nem tudja hogy gyári kábel vagy sem.
Azt mondják hogy a protokollt módosították de a módosított protokoll ugyanúgy kiolvasható lesz a soros kommunikációból mint a mostani, ha csak nem lesz titkosítva pl. AES-el.
Mi azt tapasztaltuk, hogy még nagyon nem változott azaz a régi Babyware simán kiolvassa a központokat még... 
Tudom hogy reklám, de ha valaki ilyet keresne...
http://securecom.eu/securecom/static/Paradox_remote_serial.pdf
előzmény: Wineman #5
94
Adatkapcsolat eszközei / Re:Paradox kommunikációs protokollok rendszerintegrációhoz
« Utolsó üzenet: írta syn7h37ic Dátum 2021. December 15. - 10:19:49 »

Az egyik nagy távfelügyeleti cég a mai napig használ soros portra rakható rádiós kommunikátort, a legújabb panelokon is mennek.
A protokoll nem változott, mármint központcsaládokon belül. A soros porton mindig megjelenik az összes esemény is, ami a központtal történik, kikapcs, bekapcs, bypass, riasztás stb stb.
Nagyon egyszerű ezt megfigyelni,csak kell egy hyper terminál, és láthatóvá válik minden.
Ezek a kommunikátorok kizárólag olvasnak, nincs kétirányú kapcsolat a riasztó panel, és a kommunikátor között. Ezért értelemszerűen nem is lehet vezérelni vele, csak a soros portra kiadott adatokat tudja továbbítani
Tudomásom szerint már csak ezért sincs tiltva, mert akkor már a babyware-el sem lehetne online látni az eszközök állapotát.
Mindentől függetlenül megkerülhető az egész, mivel szög egyszerű  és nem védett a soros kapcsolat a központok portján. Épp ezért, ha nincs átállítva a panel azonosító, és jelszó, bárki rá tud csatlakozni a panelra, ha hozzáfér. Mi is szórakoztunk régebben külső gyártós ethernet-soros port konverterekkel sikeresen, aminek az lett volna a lényege, hogy ne kelljen a "csodás" paradox szerverrel kínlódni, de csak kísérlet maradt, mert ahol csak tudjuk, mindenhol lebeszéljük erről a "csodálatos" dologról a felhasználót, mert akkor nem megy az insite, amikor pont kéne.
A Paradox eljutott oda, hogy a DSC-s Envisalink 4 rendszere köröket ver a túlhájpolt Paradox távoli netes elérésre. Meg gyakorlatilag mindegyik más gyártó is lekörözte már ebben.
előzmény: Wineman #5
95
Adatkapcsolat eszközei / Re:Paradox kommunikációs protokollok rendszerintegrációhoz
« Utolsó üzenet: írta Wineman Dátum 2021. December 13. - 21:56:01 »
Igazából nem erre gondoltam, de ez is hasznos infó, mert a gyári kábel tényleg irreálisan drága...

Léteznek olyan átjelzők, melyek a központ soros portjáról veszik le az adatokat és azt továbbítják. Úgy tudom, hogy 7-es verziójú firmware-ektől már le van tiltva a külső (nem Paradox) gyártmányú eszközök használata. A kérdés erre vonatkozott, hogy tényleg van-e ilyen korlátozás és ha van, akkor hogyan lehet megkerülni?
előzmény: syn7h37ic #4
96
Adatkapcsolat eszközei / Re:Paradox kommunikációs protokollok rendszerintegrációhoz
« Utolsó üzenet: írta syn7h37ic Dátum 2021. December 13. - 20:20:04 »
Mire gondolsz pontosan? Arra, hogy nem gyári adatkábellel programozol? Hosszú évek óta nem használok gyári kábelt, bármilyen sima TTL soros kábel jó hozzá. A gyári adatkábel is egy szög egyszerű TTL kábel, semmi trükköt nem tud. Ráadásul még mocskosul drága is. Bármilyen arduino 5Voltos soros TTL kábellel szépen dolgozik. még az egy dolláros PL2303, vagy a CH340 uart chipesek is. win 10 alá a ch340 jobb. (már amennyire szépen akadozgat, még eredeti kábellel is, néhány túl gyors notebook-ot utálnak a panelek) Fillérekbe kerül szó szerint. A bekötése is egyszerű a 4 pólusú csatlakozóból csak 3 kell. a GND Rx Tx Digitműszerrel kimérhető, melyik a 12V a GND, és a kettő TTL 5V adatvonal.


előzmény: Wineman #3
97
Adatkapcsolat eszközei / Re:Paradox kommunikációs protokollok rendszerintegrációhoz
« Utolsó üzenet: írta Wineman Dátum 2021. December 13. - 13:06:29 »
Kinek, mi a tapasztalata, mennyire működnek a Paradox központok nem gyári, SERIAL-ra csatlakozó eszközökkel? Elmondás alapján 7-es verziótól van tiltva a külső eszköz. Régebbi firmware-t lehet a központokra tölteni?
98
Központok és kiegészítőik / Re:Eldes
« Utolsó üzenet: írta Wineman Dátum 2021. December 13. - 11:52:26 »
Nem ismerem mélységében az Ajaxot, de alapvetően ódzkodom a full vezetéknélküliséget hirdető rendszerektől.

Most a Satel-Inim-Trikdis termékeit vizsgálgatom, de az IOT hibáit kikerülendő olyan központot keresek, ami saját telefonra történő értesítésnél tud hanghívást is indítani, mert nem bízom a pusztán PUSH alapú értesítésben.
előzmény: eXtra #32
99
Központok és kiegészítőik / Re:Eldes
« Utolsó üzenet: írta eXtra Dátum 2021. December 13. - 11:41:49 »
Eldest már évek óta nem szerelek, de a régi ügyfeleimet azért nem rúgtam ki!   ;D

Az Eldest sajnos továbbra sem tudom jószívvel ajánlani, de ha Paradox helyére keresel stabil rádiós alternatívát, akkor az AJAX nem rossz választás... Az AJAX sem a szívem csücske, mert a faék egyszerűsége miatt komplexebb feladatokra alkalmatlan (ez viszont másnak lehet akár előny is), de amit tud, azt nagyon megbízhatóan tudja, ráadásul verhetetlen GUI-ja van, amit a felhasználók (IS) imádnak.  8)
előzmény: Wineman #31
100
Központok és kiegészítőik / Re:Eldes
« Utolsó üzenet: írta Wineman Dátum 2021. December 13. - 11:10:40 »
Kedves Kolléga!

Te nem azt mondtad, hogy nem szerelsz már Eldest? :) (Pusztán kíváncsiságból kérdezem, mert Paradox alternatívát keresek)
előzmény: eXtra #30
Oldalak: 1 ... 8 9 [10]
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!