Általános kategória > Jogszabályok

Kamerák rendőrségi összeírása

<< < (2/3) > >>

czegany:
Vagyonvédelmi törvény, Info törvény ( jövőre GDPR). Már a közterületen történő rögzítés tényét is tiltja. Az, hogy a rendőrök kérik, külön történet. Magánszemély közterületi rögzítése, akkor is jogszabályellenes. Én sem értek egyet sokmindennel, de a szabál az szabál.előzmény: Ryki #7

Ryki:
Már én is vittem be így felvételt csendőrségre nem egyszer... Meg sem kérdezték ki fia borja vagyok.. Tessék itt a felvétel, mentsd át mert pendrive-ot nem adom oda...

Viszont annyira bírom hogy mindenki az adatkezelés jogalapjával, meg hogy közteret nem nézhet kamera és ejnye-bejnye feljelentés így úgy.... Kérdem én a Teréz körúti robbantásnál hol voltak jogalapok, meg nem nézhetnek a kamerák közterületet??? Sorban ballagtak a Rendőrei végig az üzleteken, hogy felvételt ide most azonnal... Ha nem holnap jövünk és lefoglaljuk az egész hóbelebancont kamerástól rögzítőstől.   

Jó lenne ha végre eldöntenék hogy akkor most mi a franc van.

Ja és már volt olyan ügyfelem aki beszolgáltatta a felvételt egy eljáráshoz, szépen megköszönték a rendőrök a segítséget. Aztán az ügy végén jött a papír az önkormányzattól hogy megbüntetik mert közterületet néz a kamerája... 

kero:
Én is adtam már le felvételt rendőrségnek, magánszemély által tett feljelentés miatt, társasházi garázsban történt lopással kapcsolatban, nekem is írtak "lefoglalási" jegyzőkönyvet. Kicsit vicces is volt, mert önként (kérésre) vittem, pendrive-on.

előzmény: Janó #5

Janó:
Mi van akkor ha azt mondja a szerv, hogy lefoglalja a rögzítőt, tehát nem a tulajdonos/kezelő adta ki a felvételeket? Volt nálam olyan, hogy eseménykor az Önkormányzati térfigyelőről kellet lementeni felvételt és a rendőr adott róla egy lefoglalási jegyzőkönyvet.
No de egy magán rögzítőnél ha pl. egy "nagy volumenű" esemény történik és vonakodik az ember, akkor lefoglalhatják a saját rögzítőt?

czegany:
Nálam is, és ügyfeleimnél is voltak.
Mikor mondtam a rendőrnek, hogy a közterületet nagy részben figyelő kamera, az nem rögzít, csak van, megértette, és tájékoztatott, hogy amennyiben valami nagyobb horderejű dolog történik a környéken, akkor azért megkérdezik még egyszer, hátha ;D .

Szal, ha egy ilyen felvétel, valahol bizonyítékként landol, az eső tökösebb ügyvéd/ügyész söpri le az asztalról, az adatkezelés jogalapját keresve. De még az is megütheti (meg is fogja) a bokáját, aki a felvételt készítette, és kiadta. A GDPR kicsit előbbre mutató a jogos érdekből végzett adatkezelés bevezetésével, amikor érdekmérlegelés nélkül megengedi az adatkezelést, ha az az adatkezelőre nézve jogi kötelezettség, vagy jogos érdeken alapul.
Na, ebből is lesznek még cifra dolgok jövő tavasztólelőzmény: szaki #1

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése