Beléptető- és kaputelefon rendszerek, áruvédelem > Áruvédelem

Az áruházakban megszokottnál sokkal kisebb is lehet az RFID!

(1/1)

eXtra:

A bulvárhírből annyi még kimaradt, hogy a lopásgátlás csak a rendszernek egy funkciója!  8)

RFID-Tex© Mosodai Textilkövető Rendszer

eXtra:
Túl sok vendég pakolja el „véletlenül” a szálloda törölközőjét, így aztán néhányan már nyomkövető azonosítóchipet varratnak bele.

Ma már nem is annyira nagy szám, ha kedvenc háziállatát valaki bőr alá ültethető azonosítóchippel látja el. Azt azonban nem sokan tudják, hogy immáron a szállodai szobánk kiegészítőit is elláthatják RFID, azaz rádiófrekvenciás azonosítóchippel.

Mielőtt valaki a sugárzás vagy a zümmögő elektronika miatt szívrohamot kapna, meg kell nyugtatnom: az RFID chipek önmagukban teljesen passzív szerkezetek, elem és egyebek nélkül. Akkor kelnek csak életre, ha például átmegyünk egy érzékelőkapun velük. Ott a pásztázó hullámokból kinyert energiát felhasználva üzen, hogy „hé, engem lopnak!”. A Linen Technology által kifejlesztett új technológia az elkeseredett – értsd: „elment a vendég, nézzük mit vitt magával: törölköző, fürdőköpeny, rendelhetünk újat” – szállodák számára megváltást jelenthet. Ezt az új RFID chipet ugyanis szövetbe is be lehet varrni, és akár 300 mosást is kibír.

Jelenleg legalább négy – érthető okokból meg nem nevezett – amerikai szálloda használja az azonosítókat. Egy hawaii hotel pedig nem kevesebb, mint $15000, azaz majdnem hárommillió forintot spórolt az el nem tulajdonított textileknek hála.

Forrás: technet.hu

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

Teljes verzió megtekintése