Általános kategória > Jogszabályok
Megszűnik a kötelező kamarai tagság?
handras:
Igazatok van, a jelenleg hatályosban ez van:
" (1) Vállalkozás keretében személy- és vagyonvédelmi, valamint magánnyomozói tevékenység - ha e törvény kivételt nem tesz - a rendőrség által a vállalkozás részére kiadott működési engedély és a kamarai nyilvántartásba vételről szóló igazolás birtokában végezhető."
Viszont a 2012 januártól hatályosban viszont ez:
"5. § (1) Vállalkozás keretében személy- és vagyonvédelmi tevékenység - ha e törvény kivételt nem tesz - a rendőrség által a vállalkozás kérelmére kiadott működési engedély birtokában végezhető, ha..."
eXtra:
A Complexből eltűnt a 2012-es hatály és a helyébe 2011.IX.1. lépett! ???
A kamara oldalán az olvasható, hogy a cégeknek 2012-től is kötelező marad a tagság, de a Kereskedelmi és Iparkamarában. Viszont erről egyik jogszabályban sem találtam semmit... A kamara oldaláról letölthető 2012-től hatályos törvényben az van, hogy:
"45. § (1) Az e törvény hatálya alá tartozó tevékenységet folytató vállalkozást - kérelmére - a kamara
nyilvántartásba veszi."
[smg id=259 type=av]
Csak én nem értem hogyan marad a cégeknek kötelező a tagság? ::nemnem::
handras:
--- Idézetet írta: kero - 2011. Július 14. - 19:49:53 ---
-valóban nem szerepel benne, hogy kötelező lenne a kamarai tagság :P (úgy kilépek, mint a huzat)
--- Idézet vége ---
45. paragrafus 1.2. pont.
Kamanl:
Sajnos az én környezetemben is sok olyan "szaki" van aki feketén szerel. Ami a bosszantó,hogy a túlnyomó többségnek bőven akad munkája. Rajtam meg jókat röhögnek,hogy mi a fenének költöttem vizsgákra meg kamarára a pénzt mikor anélkül is nyugodtan lehet szerelni. :(
Kovács József:
Tervező-szerelői igazolvány feltétele a mérnöki kamarai tagság tagdíjjal.
És kreditpontokat is kell gyűjteni továbbképzéseken.
Azt nem látom, hogy mint a tűzjelzőnél kötelezően meg kell terveztetni a rendszert, addig a tervező-szerelői igazolvány csak papír.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése