Szakmai kategória > Általános szakmai témák

Optikai hálózatok

<< < (3/3)

vg:
Az 50 ropi egyszeri koltseg es a tudas birtokaba kerulsz. A mano megfizetese nem sokkal kevesebb, de tudasban nem kerulsz -sokkal-elorebb.
Igen sugallok  :P
Persze valoban ha ezt ritkan hasznalod es nem is mutatkozik ra nagy kereslet akkor lehet penzkidobas, ezt Te erzed.előzmény: eXtra #3

eXtra:
Kicsit sokallok 50 000 Ft-ot egy másfél napos tanfolyamra csak azért, mert be kéne húznom párszáz méter optikai kábelt és rányomni néhány gyorscsatlakozót (amihez első ránézésre nem kell agysebésznek lenni). Pláne úgy, hogy a franc se tudja mikor fogok legközelebb optikás melóba botlani...  8)

A verzió: futok még néhány szokásos infóbeszerző kört (google, fórumok, stb.), keresek egy jegyzetet az optikai hálózatok rejtelmeiről (ezt mindenképp, mert amúgy is érdekel a téma, a youtube meg tele van szuper oktatóvideókkal), a néhány megmaradt kérdésemet pedig majd megbeszélem annak a nagykereskedőnek a supportjával, akitől a kábelt és a kellékeket fogom megvenni (+ a szükséges szerszámokat elhozni vagy kibérelni)...  ;)

B verzió: kiviszem "Bélát", aki egész nap optikával dolgozik, de némi zsebpénzért boldogan felcsatlakozózza nekem a teljes rendszeremet is.  ::taps::  ;D

Amúgy legutóbb volt szerencsém egy ilyen szakképzett Bélát meló közben megcsodálni. Élmény volt! Pár perc alatt feltolta az új csatlakozót, de egy letört üvegszál az ügyfél gyümölcsöstáljába repült, a másik pedig a narancsfacsarójába. :o Én elég láma vagyok az optikához, de annyit azért tudok róla, hogy az üvegszál veszélyes hulladék (a szaki erre csak hümmögött), ezért miután elmentek, barátilag szóltam az ügyfélnek, hogy alaposan mosogasson el utánuk mindent, a félbevágott gyümölcsöt pedig inkább dobja ki...  :P

vlezlee:
Agenda-Age-nél májusban lesz optika tanfolyam.
SM kábelek viszonylag egyszerűen szerelhetők hegesztés nélkül is gyorscsatlakozókkalelőzmény: eXtra #1

eXtra:
Aki volt már optikai hálózatszerelő képzése(ke)n, írna róla pár szót, hogy mennyire volt hasznos és melyik céget ajánlja?

Amúgy van olyan termékcsoport, ami kifejezetten kezdőknek való, mert kedvező(bb) árú szerszámokkal szerelhető? Az első munká(k)nál inkább fizetnék picivel többet az anyagokért, ha alacsonyabb költségvetésű lenne a rendszer szerszámszükséglete... :)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése