Tűz- és behatolásjelzés > Hangjelzők

Érthetetlen jelenség: Mátrix6 és PS128

(1/1)

eXtra:
A PS128-ból millió féle verzió létezik és sajnos előfordult bennük néhány átgondolatlan funkciók is, ami leginkább csak arra volt jó, hogy a szerelőket és az ügyfeleket szívassa. Én a helyedben megnézném, hogy milyen a központ bell kimenete, van-e 1k-s lezáró ellenállás, a szirénán "Q tiltás" ON állásban van-e, de ha már többször voltál kint, akkor vinnék egy új szirénát (vagy legalább egy friss panelt) is, hogy holnap tutira ne kelljen visszamenni...  ;D

H. József:
Nincs segédtáp, és nem is távfelügyelt! Én is vakartam a fejem és többször rákérdeztem a telefonban, biztos az övék szól e és nem másé a lépcsőházban. De a szervizbemenet negatívra kapcsolása után elhallgatott a sziréna. Azóta is úgy van , mert ezer a dolog és még nem volt időm arra menni. Az ügyfél egyébként 70 körüli házaspár, nem hiszem hogy sziréna vagy központ fedelet nyitogatna. előzmény: vg #2

vg:
Ezt te is jól érzed, hogy valaki nem mondja meg a teljes igazságot, mert ilyen nincs :P
Hogy mi történt nem tudom, de amúgy az eseménylista elárulná PC-n, és mindjárt lebukna a füllentős... Szerintem amúgy kinyitották a szirénát vagy a kp-ot, csak ezt nem említi az Elmű és/vagy az ügyfél.
A rendszer hiba majdnem kizárt, hiszen pontosan ezt modellezted (tuti nincs segédtáp a szirénénak??).
Nem távfelügyelt?előzmény: H. József #1

H. József:
Sziasztok!
Hátha valaki megfejti!
Ügyfél felhív, hogy a társasházban elektromos szerelés miatt áramszünet lesz és nézzük már át a rendszerét, nehogy sziréna megszólaljon, mert legutóbb ez történt és nagyon kellemetlen volt.
Megérkezés, központ: Mátrix6. Kezelő akkuhibát nem jelez, látszólag minden ok. 230 lekapcsol, lépcsőházi PS128 akkus sziréna nem szól. Központ kinyit, akku fesz 12,95V. sziréna szétszed, akku fesz: 12,45V. Ügyfél kérésére a biztonság kedvéért és a megnyugvás miatt akku csere. Csere után próba többször, legalább 4-5 alkalommal betáp kismegszakító lekapcsol, trafón 230 V hiányzik, akkufesz 12.7 körül megáll és tartja magát. Sziréna természetesen nem szólal meg, de a sziréna némításhoz szerviz szál kapcsolót rejtve beépítettük. Távozáskor betáp felkapcsol, akku fesz emelkedni kezd. Doboz bezár.
1 óra múlva ügyfél hív, hogy mit tegyen, mert  ELMü megjött, a házban áramot lekapcsolta és a lépcsőházi sziréna abban a pillanatban megszólalt. Szervizkapcsoló kapcsolása után sziréna elhallgat.
Ötlet valakinek?

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

Teljes verzió megtekintése