Beléptető- és kaputelefon rendszerek, áruvédelem > Kaputechnika

Kaputechnikás gurut keresek!

<< < (2/3) > >>

bcslaci:
Köszönöm, szerintem ez jó lesz. Nem nagyon szerelünk motoros kapukat, kb. évente 1-et, azt is családi házba, ott nem lehet túl nagyot hibázni, de ettől a társasházi igénybevételtől tartottam, ezért is kérdeztem.

Köszönöm még egyszer.előzmény: klaci #6

klaci:
Szia bcslaci!

A megjelölt helyre én az alábbi kapunyitót telepíteném:
http://www.kapuaruhaz.hu/kapunyito-szettek/ketszarnyu-kapunyito/195-proteco-kit-leader-3-h-ketszarnyu-kapunyito-szett
Kimondottan egyszerűen telepíthető, megbízható kapunyitó. A motorok javíthatóak, a vezérlés barátian állítgatható de nincs túlbonyolítva. Ilyenből eddig 3 db-ot telepítettem. a legrégebbi hibátlanul működik cca 5 éve, igaz családi háznál.

Továbbra is kérdéses hogy elfér-e a motor abban a keskeny nyílásban, valamint a kapu "mélysége nem több-e mint 10 cm, de a "nagyobb" (4H, 5H) változatok erre is adnak alternatívát vagy a "simply" típussal kell szerelni, bár annak a motorját nem ismerem.

A belső végállásról szerintem mondj le, mert aránytalanul drágítja a motort, ehhez a kapuhoz, meg középre nyugodtan le lehet fúrni egy ütközőt.
Az infrát  nehogy kispórold, mert biztosan lesz olyan "jófej" lakótárs, aki rácsukná a kaput a szomszéd autójára. Én 2 párat telepítenék.
Hiányzik még a készletből úgy látom a működésjelző figyelmeztető lámpa. Azt se felejtsd el felszerelni. Nem kell feltétlenül tőlük venni, bármi jó lehet aminek elég erős fénye van.  Ha jól emlékszem a vezérlés kimenete folyamatos feszültséget ad lámpának, tehát ha villogtatni akarod azt Neked kell megoldani.
Első blikkre ennyi.
Remélem megfelel egy alternatívának.előzmény: bcslaci #5

bcslaci:
Kérdéses még a kapu szárny hossza, illetve, hogy milyen mélyen ül az oszlopon, illetve mekkora terhelés várható (óranként hány nyitás)?

Ugyanilyen a másik kapu,( az jobbra van még, de ki van nyitva, nem nagyon látszik) csak azon nincs elektromos zár: https://maps.google.com/maps?q=b%C3%A9k%C3%A9scsaba&hl=hu&ie=UTF8&ll=46.675005,21.089094&spn=0.003342,0.008256&sll=37.0625,-95.677068&sspn=62.057085,135.263672&hnear=B%C3%A9k%C3%A9scsaba,+Magyarorsz%C3%A1g&t=m&z=18&layer=c&cbll=46.674949,21.088992&panoid=rH_HE8tmtPADq2a-Ujo7RA&cbp=12,322.98,,0,12.58

legyen óránként mondjuk 5-10 nyitás (átlag szerintem lesz ennyi)

Továbbá kell-e szünetmentesíteni, mert akkor csak 12V-24V -os motorok jöhetnek szóba?

Nem kell szünetmentes, lépcsőházon keresztül is be tudnak menni, majd "kikulcsolják" a motort ha szükséges.

Belső végállással akarod megoldani, vagy külső ütközők is megfelelnek?

Belső végállás

Lényeges-e a nyitás-zárás sebessége, van-e plussz zár a kapun, amit nyitás előtt oldani kell,

sebesség nem lényeges, zár nincs

valamint elfér-e a motor a tartóoszlopon, vagy földbe süllyesztett kivitelre van szükség,

szerintem elfér

valamint a nyitás szögének megfelel-e a max. 90 fok?

igen

Szempont-e hogy legyen alkatrészutánpótlás (egyáltalán javítható legyen)?

Lehetőleg igen, barát lakik ott aki felkért  ;D

Ezek ismeretében tudsz valamit ajánlani?előzmény: klaci #4

klaci:
Szia!
Nem vagyok guru, de telepítettem már néhányat.

Kérdéses még a kapu szárny hossza, illetve, hogy milyen mélyen ül az oszlopon, illetve mekkora terhelés várható (óranként hány nyitás)? Továbbá kell-e szünetmentesíteni, mert akkor csak 12V-24V -os motorok jöhetnek szóba? Belső végállással akarod megoldani, vagy külső ütközők is megfelelnek? Lényeges-e a nyitás-zárás sebessége, van-e plussz zár a kapun, amit nyitás előtt oldani kell, valamint elfér-e a motor a tartóoszlopon, vagy földbe süllyesztett kivitelre van szükség, valamint a nyitás szögének megfelel-e a max. 90 fok? Szempont-e hogy legyen alkatrészutánpótlás (egyáltalán javítható legyen)?
Fentieket azért még zongorázd végig. Egy része könnyen megválaszolható, a többivel meg sakkozni kell. Mire a végére érsz, alig marad 3-4 használható ajánlat, azok közül meg a "név-ár" páros dönthet.
előzmény: bcslaci #2

vg:
A Masco-s és Delton-os cuccokkal jó a tapasztalatom.
Ugyan az üzletpolitikájuk nem teljesen fedi azt amire vágyok, de....
 :o előzmény: bcslaci #2

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése