Szakmai kategória > Szoftverek

Babyware

(1/22) > >>

kero:
Ez sajnos nem csak az SP4000-nél van így, hanem az összes Paradox panelnél.
A múltkor reseteltem egy RTX3-at és vért izzadtam, amíg a közel 20 vezeték nélküli eszköz visszatöltöttem bele úgy, hogy ne kelljen egyenként újra beírnom a szériaszámokat, és a hozzájuk tartozó zónadefiníciókat. Pedig ugyanaz a modul maradt, ugyanazzal a szériaszámmal, így végül sikerült. De ha cserélned kell mondjuk egy zónabővítőt, akkor írhatod újra az összes zónáját, mert az új panel.szériaszámhoz nem fogod tudni hozzárendelni másképp.
Ha megvan a Babyware-ben egy központhoz, azt lehetetlen újra feltölteni egy másik panelre (legalábbis én még nem jöttem rá a megoldásra)
És ha nem vagy elég óvatos, akkor az "üres" programozatlan központod simán felülírja a Babyware-ben az összes programozott definíciódat. Ezért szoktam ilyenkor mindig csinálni backupot az ügyfélről, hogy baj esetén helyre tudjam állítani az eredeti Babyware adatokat.
A többi dolog, amiket leírtál szintén áll. A zónaállapotok online kijelzésének brutál késleltetése szinte használhatatlanná teszi ezt a funkciót, valamint újabban a csatlakozási illetve adatáttöltési bizonytalanságok, leállások rengeteg bosszúságot okoznak, nem beszélve az ezek miatt megnövekedett telepítési (programozási) időről.
Azt, hogy egy-egy központnál a Babyware-ben egyszercsak megjelennek soha nem létező modulok, kezelők, teljesen idegen szériaszámokkal már hadd ne is említsem! 
előzmény: eXtra #105

eXtra:
Megörököltem 4 db (majdnem) egyforma SP4000-es rendszert, amit teljesen újratelepítettünk, ezért az volt az elképzelésem, hogy csinálok babywarebe egy alap programot, amit mindegyik központra rátöltök, de az a szar mindenféle random hibajelenségeket produkált, úgyhogy a végén már majdnem úgy döntöttem, hogy egyesével felütöm őket kezelőről. Kezdte azzal, hogy a babyware frissítés után nem mentett el semmit, ezért kapott egy tiszta telepítést. Lementettem az első központ programját egy dft fájlba, de az új rendszernél a donor panel kezelőjének serialját is beemelte, ezért egy kezelő nélküli dft-t kellett csinálnom. Utána random u/a jelzéssel látott el bizonyos zónákat, amiket letiltottnak mutatott. A kommunikácó hol létrejött, hol nem, de babyware újraindítás vagy usb portváltás után egy darabig minden oké... Az, hogy a zónák állapotát összevissza és brutális késleltetéssel jelezte ki, az már csak hab volt a tortán.

Legközelebb, ha belefutok ilyen munkába, az lesz az első, hogy leverem a falról az összes ilyen szutykot és teszek fel helyettük valami értelmesebb központot.  ::fire::

vlezlee:
Az ability kb satel ca5-10 szintű, azzal nem érdemes foglalkozni, a smartlivinghez viszont van minden :)

http://riarex.hu/index.rfs?lg=hu&dev=HUF&md=nds&nd=404
előzmény: padisah #103

padisah:
Inim az miféle állat?
előzmény: vlezlee #101

vlezlee:
Időközben meglett a megoldás:
6.80-as firmware verzióig az EVOHD-nak külön volt a riasztó (512db) és a beléptető funkcióhoz tartozó eseménymemória, tehát hiába nincs beléptetőmodul a rendszerben akkor is csak 512-es az eseménymemória.

6.85-ös firmware verzióban fésülték össze a két eseménymemória részt, így ha nincs beléptető modul akkor a riasztórendszer funkció a teljes ~3500-as eseménymemóriát tudja használni.

Egyik szemem sír, a másik nevet, most már képben vagyok vele és jó hogy működik, de akkor a paradox miért úgy kommunikálta a kezdetekkor, hogy 2048-as eseménymemória?! (WTF)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése