Szakmai kategória > Általános szakmai témák

Dyndns probléma

(1/3) > >>

eXtra:
Egy nagyon hasznos oldal, amikor szétszivat a winfos DNS cache és már kihullott az összes hajad, mert nem érted, hogy nálad miért nem működik a DDNS: https://dns.google.com  8)

Az egyik megoldás: ipconfig /flushdns  ;)

matrixlaci:
Ha ADSL internet, akkor a router ( ha nincs kimenő forgalom ) pár perc után lecsatlakozik. Nem éred el kintről.
Ha valamelyik belső eszköz használná a netet, akkor újra csatlakozik. Ha újra csatlakozás után új IP-t kap, akkor fog frissíteni, de hiába frissít, ha pár perc múlva megint lebont.

A routerben a kapcsolatot kell folyamatosra állítani.
A másik lehetőség: Én a DVR ben szoktam 5 percre állítani a frissítést. Így nem engedi lebontani a kapcsolatot.

Egy tapasztalat: Mióta fizetős a dyndns, azóta nem nyafog semmiért, lehet 5 percenként frissíteni, de lehet 2 havonta is, nem tilt érte, nem figyelmeztet.


előzmény: KPeti #1

eXtra:

--- Idézetet írta: eXtra - 2013. Május 21. - 09:51:45 ---Bármilyen routerrel megy (ami ismeri a dyndns.org-ot)! Én oda regelek minden ügyfelet, úgyhogy azóta is megbízhatóan működik. ;) előzmény: Lacy #2

--- Idézet vége ---
Pár napja bevezették, hogy az ingyenes ügyfeleknek havonta egyszer be kell lépni a webes felületen, de jó magyar szokás szerint majd erre is kitalálunk valami okosságot...  ;D

--- Idézet ---SLA Update For Dyn Non-Paid Users

Starting now, if you would like to maintain your free Dyn account, you must now log into your account once a month. Failure to do so will result in expiration and loss of your hostname. Note that using an update client will no longer suffice for this monthly login. You will still continue to get email alerts every 30 days if your email address is current.

We understand that the possibility of resulting service interruptions may be frustrating, so we are offering a transition upgrade offer to VIP status (Dyn Pro) for just $10 USD for the first year. Under this status, login will not be required and service will remain uninterrupted for an entire year.

Here's how you get this done in two easy steps:
1) Log in to account.dyn.com.
2) Click here to add the Pro service to your cart at the $10 VIP rate.
--- Idézet vége ---
előzmény: eXtra #9

eXtra:


--- Idézetet írta: klaci - 2013. Május 19. - 21:31:42 ---Tudomásom szerint a dyndns kimondottan útálja , ha sűrűn zaklatják. Mivel a kialakítása olyan, hogy a userek küldik az aktuális IP címüket, így ha sokan sokszor küldöznek, agyonterhelik a  servert, így aki sokat irkál, azt egy időre pihibe teszik. (Szoktak róla e.mail értesítést is küldeni.)
--- Idézet vége ---
Ez így igaz! Ezért a régi routerekre érdemes újabb firmwaret feldobni, mert azokban már a frissített dyndns kezelés van, amivel már nem nagyon lehet kitiltást előidézni!


--- Idézetet írta: klaci - 2013. Május 19. - 21:31:42 ---Valószínű, ha a 4 órás frissítést állítod be, megszűnnek a gondjaid/gondjaitok.előzmény: KPeti #1

--- Idézet vége ---
A 4 órás frissítés szerintem még határeset...  ::)

előzmény: klaci #5

eXtra:

--- Idézetet írta: Lacy - 2013. Május 18. - 09:39:52 ---ja trükk
van olyan router amibe bármit be lehet írni, a dyndns helyett, pár helyen sikerült a dlinkddns-t bejegyezni és működött is, de lehet hogy mostanában már csak a dlink cuccokat ismeri fel.

--- Idézet vége ---
Bármilyen routerrel megy (ami ismeri a dyndns.org-ot)! Én oda regelek minden ügyfelet, úgyhogy azóta is megbízhatóan működik. ;)előzmény: Lacy #2

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése