Szakmai kategória > Adatkapcsolat eszközei

Paradox kommunikációs protokollok rendszerintegrációhoz

<< < (2/2)

Wineman:
Igazából nem erre gondoltam, de ez is hasznos infó, mert a gyári kábel tényleg irreálisan drága...

Léteznek olyan átjelzők, melyek a központ soros portjáról veszik le az adatokat és azt továbbítják. Úgy tudom, hogy 7-es verziójú firmware-ektől már le van tiltva a külső (nem Paradox) gyártmányú eszközök használata. A kérdés erre vonatkozott, hogy tényleg van-e ilyen korlátozás és ha van, akkor hogyan lehet megkerülni?előzmény: syn7h37ic #4

syn7h37ic:
Mire gondolsz pontosan? Arra, hogy nem gyári adatkábellel programozol? Hosszú évek óta nem használok gyári kábelt, bármilyen sima TTL soros kábel jó hozzá. A gyári adatkábel is egy szög egyszerű TTL kábel, semmi trükköt nem tud. Ráadásul még mocskosul drága is. Bármilyen arduino 5Voltos soros TTL kábellel szépen dolgozik. még az egy dolláros PL2303, vagy a CH340 uart chipesek is. win 10 alá a ch340 jobb. (már amennyire szépen akadozgat, még eredeti kábellel is, néhány túl gyors notebook-ot utálnak a panelek) Fillérekbe kerül szó szerint. A bekötése is egyszerű a 4 pólusú csatlakozóból csak 3 kell. a GND Rx Tx Digitműszerrel kimérhető, melyik a 12V a GND, és a kettő TTL 5V adatvonal.

előzmény: Wineman #3

Wineman:
Kinek, mi a tapasztalata, mennyire működnek a Paradox központok nem gyári, SERIAL-ra csatlakozó eszközökkel? Elmondás alapján 7-es verziótól van tiltva a külső eszköz. Régebbi firmware-t lehet a központokra tölteni?

eXtra:
COMBUS: https://kirils.org/slides/2018-11-16_paradox_publish.pdf

eXtra:
RS232:

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése