Általános kategória > Jogszabályok

TÉRFIGYELŐ / Technikai Előírások a Kamerarendszer Kiépítésére Vonatkozóan 2019

(1/4) > >>

vg:
Na arról nem is beszélve, hogy a topic nem errol szol(na), hanem, hogy az allamilag tamogatott terfigyelo rendszerek eseteben kozbeszerzesi kiiras, hogy a kamerak es rogzitok ONVIF tanusitvannyal kell rendelkezzenek  ;D

Lacy:
ja csak éppen nemigen működik.
Alap dolgok igen, pl van kép a rögzítőnél. aztán a többi kunszt, amitől pont arra a kamerára volna szükség, az cseppet sem biztos.

én anno elég sokat játszottam hogy pl a Sunell kamerákat a TechSon rögzítőre...
először kép se volt. Aztán lett kép, de nem volt eseményre rögzítés.
Aztán jött egy fw és lőn ez is működött.   :P
egészen egy újabb fw-ig amikortól már ismét nem.
szopjon ezzel a mérges ló... előzmény: regenyid #18

regenyid:
Az ONVIF egy olyan szabvány ami valamiféle "közös utat" kínál az olyan vegyesített rendszerekhez ahol nincs meg az az opció, hogy 1 fajta márkából építsük ki az adott megfigyelő rendszert.
Az egy teljesen más szituáció ha egy új rendszert épít ki valaki, mert akkor természetesen mindenki az adott kamera gyártójának a rögzítőjét fogja alkalmazni hiszen feltehetően azzal lesz telepítéskor a legkevesebb problémája illetve az fogja teljes mértékben kihasználni az adott kamera tulajdonságait.
De mivan abban az esetben ha 1 kamerát hozzá kell integrálni egy már meglévő működő rendszerbe?
Tökéletes megoldás erre az ONVIF használata.

"Az IP CCTV rendszerek fejlesztését erősen hátráltatja az eszközök kompatibilitásának és az alacsony fokú rugalmassága hiányának a biztosítása a jövőbeli terjeszkedést illetően. A felhasználók nem tudnak választani a különböző gyártóktól, nem beszélve a más rendszerekkel való integráció kérdésében. Miután évekig kaotikus fejlesztés folyt, amelyben a gyártók saját szabványokat vezettek be az IP CCTV rendszerekben a videó rögzítésére és továbbítására, 2008. tavaszán az Axis, a Bosch és a Sony vállalatok kezdeményezték az úgynevezett Open Network Video Interface Forum (ONVIF) létrehozását, amelynek célja az erőfeszítések összehangolása a közös szabványok kialakítására ezen a területen. A CCTV IP eszközök digitális interfészének, a videó és audió stream egységes tömörítésével és továbbításával, konfigurációs és vezérlési eljárások, eseménykezelés, PTZ vezérlés, riasztás be-és kimenetek stb, a felhasználó egy könnyen kezelhető és egységes platformot kaphat.
Az ONVIF jelenleg több mint 500 olyan céget hozott össze, amelyeknél már közel 3200 termék megfelel a szabványnak."előzmény: syn7h37ic #17

syn7h37ic:
Az a kérdés, hogy miért követelmény az onvif? Semmi sem indokolja a meglétét. Maximum az, ha x cég lelép, és olyan rendszert épített, ami rossz példával élve, rég kifutott, és nincs gyártva, akkor lehessen cserélni? Ennyi az előnye, semmi egyéb, de ez is inkább   mekkmester védelem csak. 
Van ellenpéldám, Pl: Geovision. Nagy névnek számít. van onvif is. De a rögzítési oldaluk egy katasztrófa. A saját HW rögzítőjük meg egy vicc. Saját termékpalettán belül inkompatibilis egymással  jó pár cuccuk, pedig onvif, és mégsem fog menni. Főleg az NVR-jükön.
Egy olyan projekt, mint egy térfigyelő rendszer, ott kizárólag márka és típus azonos rendszerben érdemes gondolkodni.  (azon felül, hogy az előírások amik vannak is néha finoman szólva is vicces) Mert ekkor garantált a végeredmény. Láttam sok "vegyes házasságot" és épp elég velük a gond. Köszi, de ha csak arra képes az onvif, hogy a full alap dolgot tudja,  mint a videójel ip átvitel, de semmi egyebet nem, akkor minek? Egyre több olyan komplex rendszer létezik, ahol a kamera önállóan is képes analitikára. És ezt fel is lehet rendesen használni. Oké, önkormányzati rendszernél elég csak a kép. De vannak helyszínek, ahol ez édeskevés, és kell az extra tudás. (tárgyfelismerés, tárgykövetés, otthagyott tárgy,  eltűnt tárgy, személy azonosítás, viselkedés analízis, stb stb...) az onvif erre képtelen. És pont az ilyen marhaságok és megkötések miatt nem fogunk mi csinálni városi térfigyelést, mert csak felhúzom magam a sok idióta hülyeségen. előzmény: vg #16

vg:
A mostani térfigyelős projektből a TechSon sem profitálhat- mert ugye olyan gyártó nincs hogy TechSon ergo ONVIF papírja sem lehet..-vagy nem jól gondolom?

syn7h37ic: Nem-nem. Itt most nem az általános felhasználású telepítésekről (közület/magánszemély) beszélünk, hanem a pályázatot megnyert önkormányzatokról, ahol a kiírásnak meg kell felelni. Abban meg elvárás az ONVIF tanusítvány megléte.

Hik és Dahua miért nagy durranás? Semmiért. És mégis. :o
Kb. a teljes termék palettát lefedik a kommersz 0 Ft-os eszközöktől az ipari felhasználású kamerákig, hőkamerákig, rögzítőkig. Mindemellett az eszközök és rögzítőjük kommunikációja rendben, nem jellemzők a leakadások,bug-ok. Ha még az iVMS-t is megcsinálnák normálisra akkor egészen jó lehetne, de tudjuk, hogy tökéletes termék nincsen  8) és a szoftverüknek is van sokféle kiváltási lehetősége.előzmény: SLC #13

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése