Általános kategória > Hírek

A Biden-kormány is szigoríthat a kínai technológiai cégekkel szemben

(1/1)

pappzs:
Casual dating at its finest – join the leading platform for relaxed and fun encounters!
True Females
****

*admin
pappszi001: Megváltoztattam a jelszavadat, mert valószínűleg szivárog a freemailed!

eXtra:
További tiltásokat léptetnek életbe a Huawei és más kínai cégek ellen

"Az amerikai kormányzat és Kína gazdasági harca tovább folytatódik. Joe Biden elnök legújabb rendelete augusztus másodikától megtiltja, hogy befektessenek bizonyos kínai cégekbe, szám szerint 59-be, amelyek között természetesen ott van az amúgy is tiltásoktól sújtott Huawei is. Az indoklás egyszerű: tilos olyan vállalatokba fektetni, amelyek gyaníthatóan kapcsolatban állnak a Kínai Kommunista Párttal.

A Huawei mellett a listán szerepel a chipgyártással foglalkozó SMIC, a China Mobile nevű szolgáltató, a Hikvision nevű videomegfigyelő cég és a kínai védelmi szektor számos további vállalata. És ezzel még koránt sincs cége, egy befolyásos amerikai tisztviselő megerősítette, hogy hamarosan további nevek kerülnek a listára.

Joe Biden elnök kijelentette, hogy a kínai eredetű megfigyelési technológia fejlesztése és használata a Kínai Népköztársaság határain kívül súlyos fenyegetést jelent az Egyesült Államok nemzetbiztonságára, annak külpolitikájára és gazdaságára. Az új intézkedésekkel az amerikai elnök megerősíti a kínai hírszerző és biztonságtechnikai cégekkel szembeni határozott fellépést, szemlátomást folytatja ugyanazt a politikát, amibe a Trump-adminisztráció kezdett és járatott csúcsra négy éves működése alatt.

Az amerikai befektetési társaságok és magánszemélyek részére egy év áll rendelkezésre, hogy kivonják a most betiltásra kerülő cégekben lévő tőkéjüket. Egyelőre csak a Huawei szerepel a listán mint okostelefon-gyártó, arról egyelőre nincs hír, hogy más hasonló vállalatok is a sorsukra jutnának. Ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy az amerikai kormányzat, ha úgy adódik, képes megkövetni magát, és el is távolíthat cégeket a feketelistákról, ha emlékeztek, pontosan ez történt a Xiaomival is a közelmúltban."

Ryki:
Na végre most 4 évig lehet nézni az új elnök fejét a nyitó lapon :D

syn7h37ic:
Ennek az lesz a következménye, hogy párhuzamos szabványok lesznek egymás mellett. Az USA felvásárolta szép lassan az összes tech szabadalmat, és vissza is él vele. A kínaiak sem most jöttel le a falvédőről, megoldják gyorsan. Főleg a Hik a Dahua, és társai, végül is ők a CCTV ipar legnagyobb gyártói, a két cégnek együtt majd 40% részesedése van világszerte, a többin osztozik a maradék sok...
A Dahua és a Hik már rég saját app store-ból dolgozik a szankciók óta, és köszönik elvannak.  Most behozták a világ legnagyobb dróngyártóját, a DJI-t is a szankcionáltak közé. Megteheti az USA, de attól még ellép tőlük a fejlődés. Már nem ők az innováció fellegvára. Előbb-utóbb lesznek következményként kereszt szankciók, várhatóan nyersanyagok terén. Akkor lesz majd egy újabb probléma.

eXtra:


Egy, még Donald Trump irányítása alatt megalkotott tervezet elfogadására készülnek – a kínai technológiai cégekkel szemben szigorítana a Biden-kormány.

A Reuters beszámolója szerint a Biden-kormány arra készül, hogy elfogadjon egy, még a Donald Trump vezetése alatt összerakott tervezetet.

Ez a tervezet az Amerikára fenyegetést jelentő, kínai technológiai cégekkel szemben jelentene újabb szigorításokat. A tervezetet számos amerikai cég ellenzi.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium még a Trump-vezetés utolsó napjaiban adta ki az ideiglenes végső jogszabályt, amely orvosolná az információs, kommunikációs, technológiai beszállítóláncban felmerült aggodalmakat. Ezt 60 napig észrevételezheti a nyilvánosság, utána a tervezet hatályba lép, március 22-én.

A minisztérium közleményben erősítette meg, hogy a Biden-Harris-kormány számára kiemelt fontosságú a megbízható infokommunikációs technológia és szolgáltatások, a nemzeti és gazdasági biztonság.

A minisztérium januárban számos panaszt kapott arra vonatkozóan, hogy a tervezet közel korlátlan hatalmad ad abban, hogy az amerikai és kínai cégek közötti tranzakciók közel bármelyikébe beavatkozzanak, amihez technológia kapcsolódik – mindezt minimális vizsgálat, átláthatóság és felelősségre vonhatóság mellett. A kereskedelmi minisztérium még fogadja a véleményeket, így egyelőre bármi változhat.

Forrás: IT café

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

Teljes verzió megtekintése