Szakmai kategória > Adatkapcsolat eszközei

DSC okostelefonos elérés

(1/1)

istvan0225:
Köszönöm az ötleteket.előzmény: syn7h37ic #2

syn7h37ic:
Stick is jó, van olyan router, ami támogatja.
Az, hogy melyik szolgáltató, az a helyi térerőtől, és sávszélességtől függ.
DSC-t is lehet távolról vezérelni, de jóval nehézkesebb. Third Party eszközökkel kell megoldani. Szoftver valóban nincs hozzá. Egy IT100 és egy RS232-Ethernet modul kombóval elérhető a DSC buszvonali kommunikációja. De szoftvert találni hozzá, elég nehéz.
Ráadásul ez két eszköz drágább, mint egy Digiplex. Az IT100 35-40+áfa,  egy RS232-ethernet alhangon is kb. 15 ropi.

Ha mindenképp DSC,  és van némi fejlesztői kedv, akkor érdemesebb egy Banana-pi, vagy raspberry-pi mikrogéppel összekötni a riasztót, ezeknél eleve adott rengeteg IO port, amivel szinte bármi megvalósítható.
A Banana-pi drágább, de fut rajta Android is, van hozzá router modul.  A perifériái pedig kompatibilisek a raspberry-pi kiegészítőivel. 
előzmény: istvan0225 #1

istvan0225:
Sziasztok!

1864-et szeretném távolról okostelefonnal vezérelni/felügyelni. (Tudom, hogy paradoxnál ez jóval egyszerűbb, de itt ez van, ezzel kell megoldani.) DSC-nél saját program nincs, kis keresgélés után ezt találtam: EnvisaLink 3 http://www.eyezon.com/?page_id=176 Van saját szoftvere androidra és iOS-re is, illetve több épületautomatizálási app. is támogatja. Van valakinek tapasztalata ezzel vagy más megoldással ami lehetővé teszi a központ távoli elérését?

Másik kérdés: Riasztó/kamerarendszer távoli eléréséhez mit használtok ott ahol nincs vezetékes internet? Milyen mobilnetet? Melyik szolgáltatónál érdemes? Stick ugye nem nagyon jöhet szóba, de akkor hogyan osztjátok meg az eszközzel? Ipari GPRS-Ethernet modemmel? Pl. F3123 jó lehet? http://konverter.hu/termek-gprs-mobilnet-ipari-vpn-router-f3123.html


Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

Teljes verzió megtekintése