Biztonságtechnika Fórum
2002-től a magyar biztonságtechnika legnagyobb szakmai közössége...
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
ebben a témában
ebben a kategóriában
bárhol az oldalon
Google egyéni kereső
Főoldal
Fórum
Fórumok
Összes olvasatlan téma
Hozzászólások időrendben
Saját könyvjelzőim
Keresés a fórumban
Archívum (régi fórum)...
Keresés az archívumban
Letöltés
Kellékek
CCTV segédeszközök...
Objektív fókusztávolságának meghatározása
Objektív látószögeinek kiszámítása
Tervezési segédeszköz IP kamerához
UTP tápkalkulátor (PoE)
Kapcsolási rajz készítő
Ellenállás színkódok
ElectroDroid
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Regisztráció
Biztonságtechnika Fórum
»
Általános kategória
»
Hírek
»
Olyan szuperakkumulátort találtak fel, amin a tudósok is meglepődtek
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
Szerző
Téma: Olyan szuperakkumulátort találtak fel, amin a tudósok is meglepődtek (Megtekintve 7711 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
handras
Szakember
Ős tag
Re:Olyan szuperakkumulátort találtak fel, amin a tudósok is meglepődtek
2016. Április 28. - 19:54:21
0
Egyetértek a, kollégáddal!
előzmény:
L. Pásztor #9
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2016. Április 28. - 17:27:19
0
Csak poénból kérdeztem, az alábbi sztori miatt ...
vagy 10 éve a GPRS-es fejlesztések időszakában egy kis 4 zónás DSC-t tettünk be egy A5 méretű müa. dobozba, nem volt magasabb 5cm-nél. Kívülre rá lett ragasztva 2 oldalas ragasztóval a kezelő, belül táp + kis processzoros vacak, ami csesztette relékkel a zónákat kb. 10-15 percenként (infra nem volt rajta). Aztán h így menjen 3 percenkénti tesztkódokkal ... napokig, magára lett hagyva, dúrta fel a CiD-eket a netre.
De a kezelő mindig csipogott akku-hiányt, halálra idegesített mindenkit, zselés akku nem fért oda, így kapott egy régi, kb. bébi-elem méretű 12V-os akksit, h azt nézze zselésnek ... Kapacitása sztem újként sem volt 1Ah-sem, de a központ tápelvétele után még ment róla vagy 1-2 órát ... akkuhiba jelzés nélkül ... csak a teljes lehalás előtt kezdett el erőlködni valamit ...
Akkor mondta ki egyik kollégám a tutit: ahol 3 évente nem cserélnek akksit, ott gyakorlatilag nincs is akksi.
előzmény:
vg #8
vg
Szakember
Ős tag
2016. Április 28. - 15:19:03
+1
Hat persze hogy nem, de az ugyfel csak akkor hivja a szerelot, ha a diszpecser ertesiti az akku hibarol es/vagy a kezeloje azt jelzi. Addig jo az meg.....
Egyebirant nekem is Pana volt az az akku amire a rendszer 12 ev utan jelzett akku hibat.
előzmény:
L. Pásztor #7
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2016. Április 28. - 06:53:43
0
Es ha nem jelzett akkuhibat ... akkor az akku jo ? :O
előzmény:
handras #6
handras
Szakember
Ős tag
2016. Április 28. - 06:14:07
0
Évekig tartottam Panasonic akkut is, felár ellenébeni akkucseréhez. Épp a múltkor láttam egy ilyen rendszeremet amibe 2009-ben raktuk be. Még nem jelzett hibát....
előzmény:
L. Pásztor #4
SLC
Szakember
Ős tag
2016. Április 27. - 16:27:54
0
"
Egy partner cégüktől azt hallottam, h ma már gyakorlatilag nincs jó 7Ah-s normál akksi a piacon, m"
[/size]
Mérések alapján a 4,2-4,5Ah és a 9Ah még az ami tudja a ráírtakat. A 6,5-7-7,2 sajnos felejtős kategória lett.
[/size]
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2016. Április 27. - 08:35:37
0
A 90-es évek közepe-vége felé végigmértünk - sok-sok töltés-kisütés ciklusban ... de persze nem több százezer ..
- alsó hangon vagy 25 féle zselés akksit Yuasa-tól Powerig ... Panasonictól olasz import noname-ig mindent amihez (nagyobb darabszámban) potenciálisan hozzá lehetett jutni. Én mindegyik esetében 7 vagy 7.2Ah-ra emléxem ... de nem ma volt, és tévedhetek.
Arra viszont tisztán emléxem h volt gyártmány (min 5db / gyártmányt mértünk végig) ami újonnan a 4Ah-t sem nagyon tudta, és volt ami a 7-et is vígan kiadta magából. Az árakat már végképp nem ..., de az rémlik h a Yuasa vagy 3x annyiba került mint a gagyi olasz ...
Egy partner cégüktől azt hallottam, h ma már gyakorlatilag nincs jó 7Ah-s normál akksi a piacon, mert a népek az ócccó gagyit veszik, és azt importál mindenki. Az ipari/military kivitelű ciklikus akksik között vannak jók, strapa-bírók, melyeket kisebb napelemes adatgyűjtő rendszereinkhez ajánlunk ... de azok egész más árban vannak, és ott meg is fizetik azokat.
előzmény:
handras #3
handras
Szakember
Ős tag
2016. Április 27. - 07:44:04
0
Azt leszámítva, hogy akkor még ugyanarra 6Ah-t írtak.
előzmény:
L. Pásztor #2
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2016. Április 26. - 21:48:52
+2
Hmmm.... meg csak aprilis vege van, de ebben az evben mar ez a kb. 5-ik vilag-megvalto akku ...
Elmegy a franca a sok idiota ujsagiro, mert arra baziroznak, h emberek mindent bekotott szemmel elhisznek.
Miert mondom ?
Mert van a kezeben egy akku, kb. 1Ah lehet. Eljatszom a naiv embert, es elhiszem, h 1percen keresztul toltik 60A-rel, ekkor feltoltotte... majd utana rogton 1 percig sutik ki szinten 60A-rel ... ekkor kisutotte. A ciklus ideje 2 perc.
Az idiota zsurnaliszta irasa alapja tobb szazezerszer ciklaltak... ok, elhiszem, legyen 200.000 ami ugye mar nem egy, hanem tobb. A 200.000 ciklus ideje osszesen 800.000 perc, ami ugye 555 nap, also hangon is masfel ev.
Vagyis 2014 oktober ota egyfolytaban csak ezt csinaltak ...
Aztan bele sem merek gondolni, mi van ha csak egy jobb gyorstolto nem 60A-rel, hanem csak 6A-rel toltotte. Akkor lehet h meg a XX szazadban kezdtek ...
Poennak is gyenge, h 60A-es kisutes egy akku szamara kb. 200W folyamatos teljesitmeny felvetel-leadast jelent, amitol egy 95%-os hatasfok mellett is gyorsan leolvadna az asztalrol.
Meg meg van egy rakat tovabbi fenntartasom is... de azok mar csak hab a tortan ...
Ja ... igen ... az elmult 20 evben feltalaltak parszaz fele akksit. De ha nem tevedek az elmult 20 evben ugyanazt a 7Ah-s akksit tette bele mindenki a kozpontokba ... hat nem ?
előzmény:
eXtra #1
«
Utoljára szerkesztve: 2016. Április 26. - 21:52:08 írta L. Pásztor
»
eXtra
Szakember
Ős tag
Olyan szuperakkumulátort találtak fel, amin a tudósok is meglepődtek
2016. Április 26. - 19:09:47
0
Tölteni ugyan ezt is kell, de gyakorlatilag soha nem veszít a kapacitásából az az akkumulátor, amit a Kaliforniai Egyetem egyik kutatójának sikerült feltalálnia.
Az okostelefonok és laptopok akkumulátorával két probléma is van. Az egyik, hogy egy feltöltéssel viszonylag kevés ideig bírják. A másik viszont talán még nagyobb: néhány hónap használat után érezhetően gyengülnek: az újonnan két napon át kitartó telefon egy év múlva már jó, ha egy napig bírja, a laptopot pedig szinte óránként töltőre kell tenni. (Ez a folyamatos gyengülés néhány tanács megfogadásával lassítható,
itt találja a tippeket
.)
Az Amerikai Vegyésztársaság Energy Letters című folyóiratában megjelent
tanulmány
szerint Mya Le Thai most ez utóbbi problémára talált megoldást: egy olyan, nanoszálakon alapuló technológiát fejlesztett ki, ami egy egész életen át kitarthat. A Kaliforniai Egyetem kutatójának sikerült stabilizálni az emberi hajszálnál több ezerszer vékonyabb nanorácsstruktúrát, ami eddig is kiválóan alkalmazható lett volna az aksik megreformálására, de korábban néhány töltés-merülés ciklus után széthullott.
A tudós az arany nanoszálas struktúrát mangán-dioxiddal borította be, majd ezt az egész formációt egy plexiüveghez hasonló, nagyon vékony gélréteggel fedte be. Az egyetem kémiai tanszékének vezetője szerint az eredményen maga Le Thai is meglepődött: miközben egy átlagos akkumulátor legjobb esetben is 5-7 ezer töltési ciklust bír ki, a most kifejlesztett újfajta akkut több százezerszer töltötték fel és merítették le, de a kapacitása még mindig nem csökkent.
A kérdés persze ismét az, hogy mikor lehet kereskedelmi forgalomban kapható akkumulátor a technológiából. A választ egyelőre az egyetem sem tudta megmondani.
forrás:
hvg.hu
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
Biztonságtechnika Fórum
»
Általános kategória
»
Hírek
»