Biztonságtechnika Fórum
2002-től a magyar biztonságtechnika legnagyobb szakmai közössége...
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
ebben a témában
ebben a kategóriában
bárhol az oldalon
Google egyéni kereső
Főoldal
Fórum
Fórumok
Összes olvasatlan téma
Hozzászólások időrendben
Saját könyvjelzőim
Keresés a fórumban
Archívum (régi fórum)...
Keresés az archívumban
Letöltés
Kellékek
CCTV segédeszközök...
Objektív fókusztávolságának meghatározása
Objektív látószögeinek kiszámítása
Tervezési segédeszköz IP kamerához
UTP tápkalkulátor (PoE)
Kapcsolási rajz készítő
Ellenállás színkódok
ElectroDroid
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Regisztráció
Biztonságtechnika Fórum
»
Tűz- és behatolásjelzés
»
Távfelügyelet
»
Fizetős lett a paradox my home
Nyomtatás
Oldalak:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
Szerző
Téma: Fizetős lett a paradox my home (Megtekintve 50883 alkalommal)
0 Felhasználó és 4 vendég van a témában
syn7h37ic
Szakember
Ős tag
Re:Fizetős lett a paradox my home
2017. Január 13. - 18:49:25
0
Ez lesz a próbadarab:
http://www.ebay.com/itm/USRIOT-USR-TCP232-T2-Tiny-Serial-Ethernet-Converter-Module-Serial-UART-TTL-/141707559046?hash=item20fe6dc086:g:D68AAOSwPCVX6Mcg
előzmény:
syn7h37ic #24
syn7h37ic
Szakember
Ős tag
2017. Január 13. - 18:20:50
0
Elérhető, igen, próbáltam.
De a gyakorlat azt fogja hozni, hogy nem tudni, mikor újítja meg az IP címet a rendszer, és sokszor fog ledobódni, programozás közben. Ez így nem az igazi, állandóan újraírkálni az IP-t.
Továbbá a routerben kell a DDNS szolgáltatást kezelni. Általában, ha nem csak riasztó van a rendszeren, hanem kamera, akkor ez célszerű, de, van több olyan objektum, ahol nem a routerben van a DDNS szolgáltatás, illetve nincs is, csak egy port forward. Van megoldás, de az megint csak a vagy-vagy. Vagy ip150 modul, vagy Ethernet-TTL modul, és virtuális soros port. A virtuális soros portot teszteltem, ha csak programozni kell, akkor akárhonnan el tudom érni a rendszert, viszont a nyomorult IP150 kizárólag a Paradox szerverre hajlandó csak kapcsolódni. Alkalomadtán azért megpróbálok egy módszert, hogy az IP150 után köthető modul helyére dobok egy Ethernet-TTL modult. Elvben mennie kell. Csak ha ezt választom, az feleslegesen drágítja tovább az egészet, és árban pont elértem az Envisalink4 árát. Innentől pedig el is vesztette a Paradox az árelőnyét a riválisaihoz képest. Akárhonnan is nézem, nettó szívatás amit csinált az egésszel a Paradox.
előzmény:
kero #23
«
Utoljára szerkesztve: 2017. Január 13. - 18:27:28 írta syn7h37ic
»
kero
Szakember
Ős tag
2017. Január 13. - 15:30:57
0
Ha amúgy is DDNS-t használsz, akkor annak a felületén láthatod az aktuális IP címet, és akkor azt a Babyware-be aktuálisan beírva el tudod érni a rendszert távoli konfighoz. (Szerintem)
Macerás és csöves megoldás, de megoldás...
Én már előzetesen elkezdtem "tesztelni" az ügyfeleim véleményét, és eddig nem estek kétségbe az éves díjtól.
Inkább az a gondom, hogy ha egy kézben szeretném tartani őket (márpedig azt szeretném), akkor nekem kell majd fizetgetnem a díjat, amit elég macerás lesz behajtani egyenként az ügyfelektől.
előzmény:
syn7h37ic #22
syn7h37ic
Szakember
Ős tag
2017. Január 13. - 14:36:03
0
Basszus...
Most tudatosult bennem, hogy hiába tudok alternatívát az IP modul eléréshez, amivel felhasználói szinten lehet játszani, mi lesz a távoli konfigurálással? A kizárólag a Paradoxmyhome-on keresztül megy. Mert arról semmi hír nincs, hogy mi lesz azokkal a modulokkal, amit már az új insight gold-hoz való felülettel adnak ki, de elvárás volna a távoli programozhatóság is.
http://paradoxhun.com/hirek/15_paradox-hirek.html
Ezek szerint a régi eszközök elérhetőek, de, ha újat akarok, onnantól fizess évente hülyegyerek.
Ennyi volt, úgy látom, hosszú évek alatt eljutott odáig ez a cég, hogy a hülyeségei elérték azt a szintet, hogy nem fogok több Paradox központot felrakni.
«
Utoljára szerkesztve: 2017. Január 13. - 14:48:23 írta syn7h37ic
»
syn7h37ic
Szakember
Ős tag
2016. December 31. - 21:35:41
+1
Mindkét portot engedni kell a routeren, a web és a service portot is. két modult is tudok elérni, mindkettőt sikeresen. PHM sitename: üresen kell hagyni, IP adress-nél kell a DDNS elérést megadni (pl. akármi.dyndns.org), a web és a service portot értelemszerűen, és a felhasználói kódot és modul jelszót is értelemszerűen kell. Lan setting üresen marad. ssl kikapcsolva
előzmény:
vlezlee #20
«
Utoljára szerkesztve: 2016. December 31. - 21:39:26 írta syn7h37ic
»
vlezlee
Szakember
Ős tag
2016. December 31. - 21:07:30
0
SP5500 v6.11 és IP150 v1.39 nem megy, meg sem mukkan
előzmény:
syn7h37ic #19
syn7h37ic
Szakember
Ős tag
2016. December 31. - 17:57:19
+2
Új fejlemény az alternatív szoftver terén. Már nincs szükség a paradoxmyhome szolgáltatás használatára az alarmin app esetén, simán megy DDNS szolgáltatás alatt is. Dyndns alatt teszteltem, működik. Full ingyé'
Wineman
Törzstag
2016. December 26. - 17:23:40
0
A Dahuának is van már riasztója és egy alkalmazásból kezelhető minden. Egyelőre a forgalmazók szerint még nem atomstabil, de fejlesztik nagy erőkkel. Viszont valószínűleg árban nem lesz versenyképes a paradoxszal. Azért kíváncsian várom.
előzmény:
syn7h37ic #17
syn7h37ic
Szakember
Ős tag
2016. December 19. - 23:56:02
0
Igen. Egyre inkább kezd érdekelni a Pyronix ebben a felállásban.
előzmény:
vlezlee #13
syn7h37ic
Szakember
Ős tag
2016. December 19. - 23:54:36
0
Ezt nem tudom, droidos vagyok, a Play áruházban fenn van. ez GitHub fejlesztés, meg kéne nézni az oldalukon van-e más oprendszerre is, esetleg a store-ban rákeresni.
előzmény:
vlezlee #14
Nyomtatás
Oldalak:
1
...
7
8
[
9
]
10