Szerző Téma: Notifier ID1000  (Megtekintve 1869 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető mormogipapa

• Szakember
  • Törzstag
Re:Notifier ID1000
#6 2017. Április 06. - 21:11:09
0
Valahol a menübe van olyan parancs hogy nyomtatás ha ezt elindítod változásnak kell lenni. Te a rendszer karbantartója, esetleg tulajdonosa vagy? Lehet hogy egyszerűbb lenne egy új Am1000 központot felrakni.
előzmény: harsanyi.laszlo #5

Nem elérhető harsanyi.laszlo

• Újonc
  • *
#5 2017. Április 06. - 19:41:37
0
Valami módon rá tudom venni az ID1000-t, hogy kommunikáljon kifelé a soros portján? Pl. tolja ki a naplót, vagy bármit? Úgy is, hogy nincs rákötve a soros portra semmi, hogy vizsgálni tudjam, hogy kommunikál-e.

Amiket írtam fesz. értékeket, azokat úgy mértem, hogy nem volt laptop rákötve a soros portra. Állítólag a nyilak nyomkodásával küld valamit a soros portra, de nem sikerült semmiféle változást előidéznem a soros porton.

A PC-vel való kapcsolatra "egyenes" soros kábelt használtam, az ID5 programban található help alapján:

D-9 (PC)   D-25 (Panel)
3 -------------- 2 (TX a panelnek)
2 -------------- 3 (RX a paneltől)
5 -------------- 7 (GND)

Erős a gyanúm, hogy rossz a soros port az ID-n.
előzmény: L. Pásztor #4

Nem elérhető L. Pásztor

• Szakember
  • Ős tag
#4 2017. Április 05. - 20:55:51
0
A soros port alap kiepitesben 3 vezetekes rendszer (Cts-Rts es Dsr-Dtr nelkul), az atvitelhez a ket rendszer foldjenek azonosnak kell lennie, azaz ossze kell lenniuk kotve. Akkor pedig koztuk fesz.kulonbseg nem lehet. A ket osszekotott, es nyugalomban levo rendszer Tx es Rx vezeteken is kb. ugyanazt a 8-15V negativ feszultseget kell merni, mert ami az egyiknek Tx, az a masiknak Rx, es a ket Tx kb. ugyanolyan szintet ad ki a masik keszulek Rx labara.

Ha nem ez merheto, akkor vagy valami nincs osszekotve v osszefoldelve, (lehet jumper is !) vagy valamelyik soros port megzakkant ...
előzmény: harsanyi.laszlo #3

• Újonc
  • *
#3 2017. Április 05. - 20:24:40
0
Sajnos nincs mellé szitázva, csak annyi, hogy LK14, illetve az LK2 egy 3-as jumper, C és D közül választhatok vele.
Próbáltam leddel monitorozni a soros portot a TX lábon, illetve mértem feszültséget is a soros porton, de semmi változás. Annyi, hogy a soros port GND-hez képest -5V vana  TX-en és 0V az RX-en. A soros port GND pedig +20V-on van a központ GND-hez képest.
Itt egy kép a panelről, nem a legjobb felbontás sajnos.
előzmény: mormogipapa #2

Nem elérhető mormogipapa

• Szakember
  • Törzstag
#2 2017. Április 05. - 15:37:02
0
Szia. Ritka ez a központ mint a fehér-néger postás  ;D  a 2 jumper mellé elvileg oda van szitázva hogy mire szolgál. A kommunikáció kártya benne van? Ha gondolod készíts fotót a panelekről és hátha többet tudok segíteni

• Újonc
  • *
Notifier ID1000
#1 2017. Március 31. - 19:18:38
0
Sziasztok!

Notifier ID1000 tűzjelző központhoz kérném a segítségeteket.
Nem sikerül sehogy se a panelhez soros porton csatlakozni. Megvan az ID5 programozó szoftver, a 4-es menühöz a kód, de mintha nem küldene a panel semmit. Még nem vizsgáltam, hogy ténylegesen mérhető-e bármi a soros porton a központ oldalon, ez lesz a következő lépés.
A kábel az ID5 helpjében leírtak szerinti, laptop fizikai soros portjával próbáltam, illetve próbáltam USB-s soros porttal is. A központon az RS232 a 0 opcióra van állítva.
Elképzelhető, hogy rossz a panelen a soros port? Mit csinálhatok rosszul?

A panel hátulján az LK14 és LK2 jumperek mi célt szolgálnak? Semmit nem találtam ezekről a leírásokban.

Előre is köszönöm a segítséget!

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!