Deja vu érzésem van.
Valaki a közelben vett tőlünk egy SMS-525 GSM modult, hogy SMS-t küldessen vele magának a fóliaházból. Kb. 1 hónap után reklamált, h ez szar-fos-szutyok már nem villog, mert egy hónap alatt leszívta az akksit, most cserélte újra, 44 Ah-sat. Mondtam h ez természetes, mert 24 óra alatt folyamatos 30mA fogyasztás nem elég hetekig ...
Tovább verte a nyálát, mert a milyenk milyen sz@r, mert neki van egy xxx gyártmányú akármije a mi fél évig is (!) elment egy kis akksival. Az nem szar, csak a milyenk, és ha nem hiszem, itt-meg-itt megnézhetem.
Bedurrant az agyam, kiugrottam a prérire, megnéztem. Nos az XXX gyártmányú GSM modul közel 70mA-t (!!) vett fel egy általam kivitt zselés akkuból. Az ott lévő autó akku kapocsfeszültsége 4V (!!!) körül volt, már rég sz@rrá merült, de a 4V még elég volt arra, h a GSM modul táp bemenetén lévő 1kOhm-os ellenállással sorban lévő led világítson. De a processzorára, és a GSM-jére már nem érkezett mérhető fesz ...
A majom szerint mivel a led világított, a modul így működött.
))
Mondom küldjön már róla egy sms-t ... jó volt látni h mekkorát esett a pofájára. De aztán annnyi intelligencia sem volt benne, h megköszönje h felvilágosítottam homályos agyát hamis biztonságérzetét illetően.
Nos csak ezért írtam kedves pappzs, hogy szmájlik helyett mérni, mérni és mérni ...