1 hónapja újíttattam meg én is, kb. 3 hét míg az új igazolványod kész lesz. A lényeg, hogy még a régi lejárta előtt kezd el intézni.
1., Bemész a kerületi.kapra, kivárod a sorod, elzavarnak a postára Feddhetetlenségi Bizonyítványért. Asszem ez pár száz forint volt csak, de van hozzá egy sárga csekk is, ez kerül majd 3.100Ft-odba.
2., Ezzel visszamész a rendőrségre, ott beXeleik a rád vonatkozó részeket (figyelj oda, hogy ne a vagonőrit X-eljék be, mert rutinból erre áll a kezük), a maradékot kitöltöd te. Ezután kezedbe nyomnak egy 6.900Ft-os sárga csekket is, ezt a yardnak fizeted majd be.
3., Irány vissza a posta, befizeted a 2 csekket, ajánlva feladod a Feddhetetlenségit, irány vissza a yard.
4., Bemutatod a csekkeket, yardon örülnek, most már csak várnod kell türelmesen míg megkapod postán a Feddhetetlenségi Bizonyítványt, kb. 1 hét.
5., Ha ez megjött, megint irány a yard, ott lefénymásolják (pedig nekik is kéne egyet kapniuk) és innen semmi sem állít meg, hogy meglegyen az új igazolványod. Kb. 3 hét múlva csörögnek, bemész, átveszed, örülsz. Örülsz??? Állítólag jövőre ez sem lesz kötelező, de ezt csak pletyka szinten hallottam még, hivatalos forrásból nem.