Szerző Téma: Okostelefonról menedzselhető riasztóközpont.  (Megtekintve 8257 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető L. Pásztor

• Szakember
  • Ős tag
" ...Az meg egy külön történet lenne, hogy leírjam, hogy mennyit kell küzdeni egy cég rendszergazdájával, mire hajlandó megnyitni a szükséges portokat. Aztán miután ez sikerül, és egy egész napod ráment arra, hogy kitaláld, hogy miért nem működik a dolog, akkor derül, ki, hogy nem te voltál béna, hanem a rendszergazda rontotta el a port forwardingot. De egy egész napod elment a levesbe....."

:))))
Több cégnél is, ahol és amikor indítottuk be a GPRS felügyeletet, ezt (is) kivétel nélkül MINDENHOL ahogy írtad, ugyanígy beszoptuk.
Következtetés: vagy mi vagyunk nagyon szerencsétlenek, vagy az admin-ok voltak nagyon bénák ... de a sztori mindig betűről betűre az általad leírtak szerint történt.

Habár egyik kollégám más véleményen van, szerinte a rendszergazdik féltik a saját szemétdombjukat, és direkt betartanak.
Csak úgy ... mert neki kell dógozni vele, oszt pont ő az aki nem kap semmi zsét ... na nehogymá' ...

És ilyenkor kell az embernek a térdén egyensúlyozó laptoppal bemutatni, hogy bizony azon a porton nem lehet bemenni ...a mi szerverünkre meg igen ... csak még ezt előbb meg kell értetni a cég szakmailag rendszerint laikus ügyvezetőjével, vagy nyakkendős managerével, akik ugye alapból a saját rendszergazdájuknak hisznek ... és elmagyarázni nekik, h saját emberük a ... mondjuk úgy h szűk keresztmetszet  :)   

Sértődések, anyázások, szitkozódás és fenyegetés ... nem hinném hogy a világ szerencsésebbik felén is így mennének a dolgok ...  :(   
előzmény: kero #17

Nem elérhető kero

• Szakember
  • Ős tag
Nagyon igazad van! És a legnagyobb baj az, hogy még ha meg is lehet valósítani a beszerezhető eszközökkel, illetve mondjuk hozzáférsz a tuti készülékekhez, 100 megrendelőből 99 nem hajlandó tudomásul venni, hogy Neked az mennyi munkádba kerül, amíg ezek összelőve működnek is. Esetleg azt látja, hogy mennyi idő alatt szereled fel a falra a cuccot, meg programozgatsz egy kicsit a helyszínen, és akkor megkérdezi, hogy mennyit van pofád elkérni ezért a pár órás munkáért (persze az nem jut eszébe, hogy Ő ezalatt mennyit keres). Azt egyik sem látja, hogy otthon hány átvirrasztott éjszakádba kerül amíg egy ilyen cuccot "összeraksz". Ha meg mindezt a helyszínen próbálnád megtanulni programozni, kezelni, akkor azt mondaná (legalábbis gondolná), hogy látszik, hogy nem értesz hozzá, mert annyit tökölsz vele.

Alapvetően tényleg látványos dolgok ezek, nekem is volt mostanában néhány iPhonos-iPados megkeresésem, hogy a videó rendszert azon nézhessék ill. játszhassák vissza. Az persze más kérdés, hogy ahhoz, hogy pl. iPadrol visszanézhető legyen egy GeoVision rendszer által felvett anyag, ahhoz le kell rontani a felvételi felbontást 320x240-re. Akkor minek teszünk föl 600 soros kamerákat, nem is beszélve a megapixelesekről, ha a helyi rendszeren is max CIF-ben tudjuk visszanézni.

A másik problémám meg az, hogy a különböző eszközök katalógusában le van írva, hogy távolról menedzselhető, megtekinthető bla-bla-bla ájfonról, blekkberriről, mittudoménmégmiről. Amikor meg odaviszed az eszközt és próbálod összelőni, akkor derül ki, hogy nem  működik. A kereskedő-hivatalos disztribútor meg csak vonogatja a vállát. Ha írsz az anyacégnek akkor visszajön a válasz, hogy fordulj bizalommal az itthoni képviselethez, pffff, a kígyó a saját farkába harapott.
Hosszas, esetleg hetekig tartó próbálkozás* után ha szerencséd van akkor kideríted, hogy a huszonhat szoftververzió közül csak kettőnél működik a dolog, és ez igaz a DVR-re és az iPhone-ra is. Csoda, ha a kettő egybeesik. És nem azért mert rosszul nézted meg a leírást, hanem azért, mert az adott szoftververzió hibás, csak éppen ezt senki nem vallja be, de lehet, hogy nem is tudják, mert ezt a funkcióját még senki nem próbálta. Te is csak hosszas keresgélés után valami fórumon talált hozzászólásból jössz rá.

*próbálkozás: a szép az egészben, hogy az ügyfél odanyom a kezedbe egy készüléket (legyen iPad, iPhone, Balcberry stb) amit akkor látsz előszőr életedben. Kiderül, hogy az ügyfél sem ismeri igazán, a feladat adott, oldd meg! És ekkor jön a gebasz, hogy nem működik, és kezdheted a nyomozást. A dolog nem egyszerű, mert mondjuk, ha szerencséd van (és jóban vagy a kereskedővel) akkor a DVR oldalról hozzáférsz különböző verziójú eszközökhöz, de akkor derül ki, hogy iPadja senkinek sincs az ismeretségi körödben. De ha van is, akkor azért nem szivesen adják kölcsön egy-két napra, az meg elég macerás, hogy az ismerőst, rokont hurcold magaddal mindenhová. (Az azért nem elvárható egy telepítőtől, hogy mindenféle szarból tartson otthon egyet.) Az ügyfél persze szintén nem tudja nélkülözni az eszközét egy órára sem, meg egyébként is fontos dolgok vannak rajta ami miatt nem adja oda. Sakk-matt. Az idő múlik, nincs megoldás, megvettél valamit amiről azt hitted, hogy jó lesz (ezt állította a kereskedő, a katalógus, az adatlap), beletettél egy csomó időt, energiát, pénzt. Visszavinni nem tudod, az ügyfél bizalmát elvesztetted, még jó, ha a végén kifizetnek. Ebből jól kijönni lehetetlen.

És ha a végén minden összejön, működik, kifizették, mindenki happy (bár azért mindeki érez némi keserű szájízt), akkor az ügyfél elindul Mauríciusra és fel van háborodva, hogy a szállodából nem tudta megnézni, hogy dolgoznak-e az emberei. És akkor minek fizetett ki ennyi pénz egy olyan doldogra ami egy ruppót nem ér.
Hát akkor kezdd el megmagyarázni az Internet csodáit!

Mielőtt megkérdezitek, igen, velem megtörtént egy hasonló eset!

Az meg egy külön történet lenne, hogy leírjam, hogy mennyit kell küzdeni egy cég rendszergazdájával, mire hajlandó megnyitni a szükséges portokat. Aztán miután ez sikerül, és egy egész napod ráment arra, hogy kitaláld, hogy miért nem működik a dolog, akkor derül, ki, hogy nem te voltál béna, hanem a rendszergazda rontotta el a port forwardingot. De egy egész napod elment a levesbe.....
előzmény: L. Pásztor #16

Nem elérhető L. Pásztor

• Szakember
  • Ős tag
Vannak akik kicsit más dimenzióban élnek ...

Jártam olyan helyen, ahol a taszt egy kb. Ipad -szerű és méretű touch volt a falon.
LCD sötét volt .. rábökött .. pin kód ...ok ... alaprajz szinesben megjelenik ... zoomolható egy-egy helységre, akkor megjelennek az érzékelők is darabonként. És helység szinten makrózva ki lehetett kijelölni, h mely helység összes érzékelőjét élesítse és mit kapcsoljon ki. ...státusszal kijelölve, és csili-vili ahogy illik. De lehet h darabonként is lehet az érzékelőket menedzselni... az ilyenre nem illik rákérdezni !

Kib...ott látványos volt !  Mint valami agyament halivúdi filmben. És a lényeg: ugyanezt látta a saját Iphonján is, mert megkapta rá az applikációt.
És minden helységben, ahol jártam legalább 2 beépített(!) infra, a nagyobbakban volt vagy 4 is, meg plafonba süllyesztett füstérzékelő mindenhol, és itt-ott üvegtörés is, nyitás érzékelő, és persze kábel csatorna sehol sem látszott. Nem láttam a központot, de nem egy 4 zónás kisközpont lehetett :) 
------
Miért is volt jó ez?
Takarítónő hetente 2-szer jön. Csörög tulajnak. Távolról kinyitja neki azokat a helységeket amiket kell.
Aztán jön a kertész aminek máshova kell bemenni.
Aztán a kutyaetető és sétáltató is, akinek megint más hozzáférés kell.
Aztán jön egy vendég pár napra, neki odaadják a ház egy részét ... és közlik vele h csak merre mehet.
-------
Mi származik mindebből ? A kapott telefonok és érdeklődések alapján szerintem az, h a laikus emberke valahol lát egy ilyet. Pénze van, megvan már mindene, neki is kellene a távolról menedzselés - mert az még nincs. Felszereltet minden vackot. Izzad vele a hazai kereslet-kínálathoz szokott szerelő, de persze az itthoni low-end kategóriás kínálatból, pár tizezres központokkal nagyon nem akar összejönni ...
--------
Valahogy olyannak érzem a témát, mint amikpor az 1.4-es opel asztrára felnyomják a vastag kipufogót ... hangosabb lesz, de sosem lesz V8 hangja, ereje és feelingje. Izzadnak vele, költenek is rá rendesen... de az autó ettől nem megy jobban. Általában az emberek nehezen veszik tudomásul, h magasabb szintű paraméterekhez vagy szolgáltatásokhoz egészen más eszközök vagy berendezések kellenek, mert a sufni tunning itt sem lesz az igazi. Meg van mindenre a tuti eszköz és megoldás ... csak épp nem a szokott áron szerezhető be ... 

előzmény: mot #14

Nem elérhető eXtra

• Szakember
  • Ős tag
Sosem értettem az olyan júzereket, akik mobilról, vagy internetről akarják vezérelni, lekérdezni a riasztójukat. Mi a f@sznak? Mókusvakítás az ismerősök előtt, hogy lám nekem ilyen is van?  ???
Szerintem az okostelefonok világában ez már egyáltalán nem mókusvakítás, hanem egy hasznos funkció, és azt se felejtsd el, hogy a távoli hozzáférés nem csak a júzernek lehet hasznos, hanem neked is!  8)
előzmény: mot #14

Nem elérhető mot

• Szakember
  • Ős tag
Sosem értettem az olyan júzereket, akik mobilról, vagy internetről akarják vezérelni, lekérdezni a riasztójukat. Mi a f@sznak? Mókusvakítás az ismerősök előtt, hogy lám nekem ilyen is van?  ???
Egy DVR hasonló elérése érthető, nézzen be a boltba akárhonnan, hogy pl. az alkalmazott mit tesz. De egy riasztót miért akar elérni az "autópálya közepéről"? Ha meg ráadásul ügyeleten van, akkor onnét hívják és pontosan megmondják, hogy mi jelzett, mi a hiba, stb.
Bár lehet, hogy csak én látom így... Egy 4 zónás kisközpontnál meg pláne, mert mondjuk ha lenne egy csilli-villi villája a budai oldalon és hazafelé a M7-esen már bekapcsolja a fűtést, hogy melegre érjen haza, az OK.
Vagy eszembe jutott a Tetovált lány c. film egyik jelenete, amikor a mókus elment a lány lakásába, a riasztó jelzett a mobilra, a lány a fónon keresztül elérte a kamerát, benézett és távolról kikapcsolta a riasztót.  8)
előzmény: padisah #1

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
Hát ez az az IP100 nagyon megbízható darab bezzeg a Satel  :P :P
előzmény: eXtra #12

Nem elérhető eXtra

• Szakember
  • Ős tag
IP100 br lista 39590... azt  hittem nagyobb lesz a difi :)

előzmény: eXtra #8
Különbség max. a tudásukban és megbízhatóságukban van...  ;) :D
előzmény: Lacy #10

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
Az csak a hostot csinálja úgy mint a dyndns. A gond ott van hogy hová csinálja ha egyszer az van amit írtam?
Az eszköz lát egy pl 85.123.012.234 címet, de valójában a hálózaton a 85.128.067.106 címen van valójában.
Na akkor hová hostol a myparadox???
előzmény: kovacsger #7

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
IP100 br lista 39590... azt  hittem nagyobb lesz a difi :)

előzmény: eXtra #8

Nem elérhető eXtra

• Szakember
  • Ős tag
a másik gond a mobilnet..
Azzal viszont nagy valószínű nem fog semmi menni
Csak ha fix ip-s megoldást sikerülne a vodkafontól de az olyan egy tré tetű...
A baj ezekkel a mobilnettekkel, hogy nem ugyanazt az IP címet látja a szerkezet mögötte mint amivel kinn van a neten valóban így aztán a dns reg sem segít.
Sajnos én is úgy tudom, hogy a hazai mobilszolgáltatók közül csak a Telenoros mobilnet használható távoli elérésre...  :-X
előzmény: Lacy #4

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!