Sziasztok!
Nem akartam új témát nyitni, remélem itt is jó helyen lesznek a kérdéseim.
* Ott nem annyira volt jó helyen, ezért nyitottam neked új témát! (admin) ;-)
Úgy alakult, hogy szükségem lett egy riasztó rendszerre a házamhoz, nem vagyok riasztós szakember (villamosmérnök vagyok), de úgy gondoltam magamnak építem be a riasztórendszert. Erről aztán meg lehet próbálni lebeszélni, az észérvekre hallgatok.
A problémám, hogy elképesztő mennyiségű információ van a neten és elég nehéz egy jó rendszert kiválasztani.
Szóval amire szükségem lenne:
Alapvetően az érzékelők tekintetében vezetékes rendszerben gondolkodom, semmi túlbonyolított dolog 3 infra érzékelő 2 nyitás érzékelő,1 kültéri sziréna,kezelő, központ
ami első körben kijött mint minimum. Eddig ez ugye még bármi is lehet.
Az extrák:
GSM alapú kommunkáció: SMS értesítés legyen illetve akár SMS alapú központ programozás, de minimum élesítés/kikapcsolás, és mondjuk belehallgatás, ha felhívom a központot.
Proximity és/vagy távirányítós élesítés (inkább proximity), illetve kezelőről is lehessen élesíteni nyilván.
Egyszerű PC alapú programozási lehetőség
Bónusz: A központ IP alapú elérése
Számomra furcsa volt, hogy a leírt extrák? 2011-ben csak elképesztő felárakért érhetők el, az IP alapú dolgok meg főleg. (Néhány Kinából rendelhető all in one gsm központ kivételével amiben meg nem bízok.)
Mit tudtok ajánlani?
Összeghatárt egyelőre nem írok.
Üdv
Graum