Biztonságtechnika Fórum
2002-től a magyar biztonságtechnika legnagyobb szakmai közössége...
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
ebben a témában
ebben a kategóriában
bárhol az oldalon
Google egyéni kereső
Főoldal
Fórum
Fórumok
Összes olvasatlan téma
Hozzászólások időrendben
Saját könyvjelzőim
Keresés a fórumban
Archívum (régi fórum)...
Keresés az archívumban
Letöltés
Kellékek
CCTV segédeszközök...
Objektív fókusztávolságának meghatározása
Objektív látószögeinek kiszámítása
Tervezési segédeszköz IP kamerához
UTP tápkalkulátor (PoE)
Kapcsolási rajz készítő
Ellenállás színkódok
ElectroDroid
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Regisztráció
Biztonságtechnika Fórum
»
Beléptető- és kaputelefon rendszerek, áruvédelem
»
Kaputechnika
»
Kaputechnikás gurut keresek!
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
2
Összes
Szerző
Téma: Kaputechnikás gurut keresek! (Megtekintve 14990 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
H. József
Törzstag
Re:Kaputechnikás gurut keresek!
2018. Február 25. - 11:22:17
0
Sziasztok!
Adott egy Hörmann WA100 motor B60 tip. vezérlővel, ahol a vezérlő lehalt teljesen. Ennek a B60 vezérlőnek a kiváltására tudnátok ajánlani valamilyen jelenleg kapható vezérlőt elektronikát?
Nagy P
Szakember
Teljes tag
2016. Február 06. - 12:25:45
0
A proteco Q80s vezérlőnek 600w-os a motorkimenete
előzmény:
eXtra #9
Janó
Ős tag
2016. Február 05. - 22:53:17
0
Esetleg a Gate Kft. tudna segíteni....próbáld meg felhívni őket.
eXtra
Szakember
Ős tag
2016. Február 05. - 21:08:02
0
Vidue PRGU tolókapu vezérlést kéne cserélnem. A vezérlés 500 W-os, de a motorról nem tudok semmit (feltételezhetően a motor is 500 W-os, de az ügyfél vidéken van és egyelőre a villanyásztól kaptam csak két fotót). Első blikkre az ECO1-et néztem ki, de sajnos az csak 350 W-ot tud.. Milyen kedvezőbb árú egymotoros vezérlést ajánlanátok a V2 helyére, esetleg az ECO1-et relécserével lehetne 500 Wattosra tunningolni?
klaci
Törzstag
2014. Január 16. - 16:50:45
0
Szívesen. Ha tudok máskor is.
előzmény:
bcslaci #7
bcslaci
Szakember
Ős tag
2014. Január 15. - 22:24:37
0
Köszönöm, szerintem ez jó lesz. Nem nagyon szerelünk motoros kapukat, kb. évente 1-et, azt is családi házba, ott nem lehet túl nagyot hibázni, de ettől a társasházi igénybevételtől tartottam, ezért is kérdeztem.
Köszönöm még egyszer.
előzmény:
klaci #6
klaci
Törzstag
2014. Január 15. - 21:40:35
0
Szia bcslaci!
A megjelölt helyre én az alábbi kapunyitót telepíteném:
http://www.kapuaruhaz.hu/kapunyito-szettek/ketszarnyu-kapunyito/195-proteco-kit-leader-3-h-ketszarnyu-kapunyito-szett
Kimondottan egyszerűen telepíthető, megbízható kapunyitó. A motorok javíthatóak, a vezérlés barátian állítgatható de nincs túlbonyolítva. Ilyenből eddig 3 db-ot telepítettem. a legrégebbi hibátlanul működik cca 5 éve, igaz családi háznál.
Továbbra is kérdéses hogy elfér-e a motor abban a keskeny nyílásban, valamint a kapu "mélysége nem több-e mint 10 cm, de a "nagyobb" (4H, 5H) változatok erre is adnak alternatívát vagy a "simply" típussal kell szerelni, bár annak a motorját nem ismerem.
A belső végállásról szerintem mondj le, mert aránytalanul drágítja a motort, ehhez a kapuhoz, meg középre nyugodtan le lehet fúrni egy ütközőt.
Az infrát nehogy kispórold, mert biztosan lesz olyan "jófej" lakótárs, aki rácsukná a kaput a szomszéd autójára. Én 2 párat telepítenék.
Hiányzik még a készletből úgy látom a működésjelző figyelmeztető lámpa. Azt se felejtsd el felszerelni. Nem kell feltétlenül tőlük venni, bármi jó lehet aminek elég erős fénye van. Ha jól emlékszem a vezérlés kimenete folyamatos feszültséget ad lámpának, tehát ha villogtatni akarod azt Neked kell megoldani.
Első blikkre ennyi.
Remélem megfelel egy alternatívának.
előzmény:
bcslaci #5
bcslaci
Szakember
Ős tag
2014. Január 15. - 19:48:35
0
Kérdéses még a kapu szárny hossza, illetve, hogy milyen mélyen ül az oszlopon, illetve mekkora terhelés várható (óranként hány nyitás)?
Ugyanilyen a másik kapu,( az jobbra van még, de ki van nyitva, nem nagyon látszik) csak azon nincs elektromos zár:
https://maps.google.com/maps?q=b%C3%A9k%C3%A9scsaba&hl=hu&ie=UTF8&ll=46.675005,21.089094&spn=0.003342,0.008256&sll=37.0625,-95.677068&sspn=62.057085,135.263672&hnear=B%C3%A9k%C3%A9scsaba,+Magyarorsz%C3%A1g&t=m&z=18&layer=c&cbll=46.674949,21.088992&panoid=rH_HE8tmtPADq2a-Ujo7RA&cbp=12,322.98,,0,12.58
legyen óránként mondjuk 5-10 nyitás (átlag szerintem lesz ennyi)
Továbbá kell-e szünetmentesíteni, mert akkor csak 12V-24V -os motorok jöhetnek szóba?
Nem kell szünetmentes, lépcsőházon keresztül is be tudnak menni, majd "kikulcsolják" a motort ha szükséges.
Belső végállással akarod megoldani, vagy külső ütközők is megfelelnek?
Belső végállás
Lényeges-e a nyitás-zárás sebessége, van-e plussz zár a kapun, amit nyitás előtt oldani kell,
sebesség nem lényeges, zár nincs
valamint elfér-e a motor a tartóoszlopon, vagy földbe süllyesztett kivitelre van szükség,
szerintem elfér
valamint a nyitás szögének megfelel-e a max. 90 fok?
igen
Szempont-e hogy legyen alkatrészutánpótlás (egyáltalán javítható legyen)?
Lehetőleg igen, barát lakik ott aki felkért
Ezek ismeretében tudsz valamit ajánlani?
előzmény:
klaci #4
klaci
Törzstag
2014. Január 14. - 21:18:17
0
Szia!
Nem vagyok guru, de telepítettem már néhányat.
Kérdéses még a kapu szárny hossza, illetve, hogy milyen mélyen ül az oszlopon, illetve mekkora terhelés várható (óranként hány nyitás)? Továbbá kell-e szünetmentesíteni, mert akkor csak 12V-24V -os motorok jöhetnek szóba? Belső végállással akarod megoldani, vagy külső ütközők is megfelelnek? Lényeges-e a nyitás-zárás sebessége, van-e plussz zár a kapun, amit nyitás előtt oldani kell, valamint elfér-e a motor a tartóoszlopon, vagy földbe süllyesztett kivitelre van szükség, valamint a nyitás szögének megfelel-e a max. 90 fok? Szempont-e hogy legyen alkatrészutánpótlás (egyáltalán javítható legyen)?
Fentieket azért még zongorázd végig. Egy része könnyen megválaszolható, a többivel meg sakkozni kell. Mire a végére érsz, alig marad 3-4 használható ajánlat, azok közül meg a "név-ár" páros dönthet.
előzmény:
bcslaci #2
vg
Szakember
Ős tag
2014. Január 14. - 21:07:33
0
A Masco-s és Delton-os cuccokkal jó a tapasztalatom.
Ugyan az üzletpolitikájuk nem teljesen fedi azt amire vágyok, de....
előzmény:
bcslaci #2
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
2
Összes
Biztonságtechnika Fórum
»
Beléptető- és kaputelefon rendszerek, áruvédelem
»