Szerző Téma: Paradox IP100  (Megtekintve 32307 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető mot

• Szakember
  • Ős tag
Re:Paradox IP100
#73 2013. Július 06. - 07:07:09
0
Az ilyen két órás küzdelem a hiper-super-service-hitech-mókus részéről azért jó, mert legalább az ÜF előtt bebizonyosodik, hogy nem a telepítő a hülye. Pontosabban körvonalazódik, hogy ő nem hülye, csak hát miért nem tudta ezt előre megmondani, mert akkor nem ettől meg ettől a szolgáltatótól rendelte volna meg a szolgáltatást. Az én meglátásom szerint az ilyen - még ha rajtunk kívül álló is a problem forrása - helyzetekből lehetetlen, vagy legalább is nagyon nehéz tisztán kijönni. :-[
előzmény: Bluesman #17

Nem elérhető Bluesman

• Teljes tag
#72 2013. Július 05. - 23:51:31
0
külső hálózatról sem lehetett pingelni, ami egy mobil internet , és egy másik t-home-os kapcsolatról sem.

Ma kint volt a helyszínen a T cég super service-es alkalmazottja. Ő már hálózatos mérnök volt. 2 órán át küzdött, de a végén feladta.  Elmondta, hogy az IP Tv miatt ezeket a VDSL modemeket+routereket használja a T-Home. nincs más. Volt egy régebben valami SpeedPort nevű azzal nem volt ilyen gond, viszont az IP TV módban gondok voltak vele. Azt is elmondta, hogy ezekre a T cég időnkén új firmware-t küld, és amióta a legújabb firmware-t rányomták azóta rengeteg a hiba. Downgrade-lni nem lehet, mert  azonnal rátöltik az újat.
Arra gondolt és én is, hogy szűri a forgamat a T rendszere. Nem a felhasználói routerek, hanem a hálózatban használt AWAYA és CISCO komolyabb eszközei képesek alkalmazási rétegben szürni.  A barom megrendelő ne szerverezzen! TV-zzen meg netezzen és a legfontosab fizessen vastagon. Ez a hozzállás.   Holnap délelőtt új felvonás kezdődik:  hozza a SpeedPort nevű kacatot. holnap okosabbak leszünk. Kero-val maximálisan egyetértek.
előzmény: eXtra #15

Nem elérhető kero

• Szakember
  • Ős tag
#71 2013. Július 05. - 12:12:16
0
A felvetett problémára nem tudok megoldást, csak saját tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
1.Néhány éve írtam itt a problémámról a GeoVision dipmap szerverének elérhetőségéről a T...-s internetkapcsolatokról. Több hónapot szívtam, és néhány ügyfél bizalma megrendült, mire rájöttem, hogy a T..-s Internettel rendelkező végpontokról egyszerűen nem lehet elérni a xx.dipmap.com-os domaineket. Akkor tértem át a dyndns-re, pedig nem szívesen tettem, mert a GeoVision eszközök a saját szerverüket sokkal inkább támogatják.
2.Kb. 1 éve egy ügyfelem szólt, hogy a cégénél lévő videorendszerét nem tudja elérni otthonról. Mindenhonnan máshonnan igen, csak otthonról (megint T...-s internet) nem. Tömérdek próbálkozás után, kizárásos alapon azt javasoltam, hogy cseréltesse ki a szolgáltatótól kapott kábelmodem-router csodaszörnyet....és láss csodát a probléma megoldódott. Pedig előtte a routeréhez senki nem nyúlt, a menüje alapján pedig semmilyen tiltás, port korlát nem volt beállítva.
3.Néhány hónapja tapasztaltam, hogy a saját honlapomat nem tudom otthonról elérni (T...-s internet-IP TV együtt). Mindenki más eléri, és máshonnan én is. Szerencsére ez a gond egy pár napja magától megoldódott.

A szolgáltató minden esetben megesküdött, hogy semmiféle port korlátozást nem alkalmaznak, és persze fogalmuk sem volt, hogy mi lehet a gond, úgy, hogy van ismerősöm, aki ott dolgozik.

Hogy mi a tanulság? Nem tudom! Az viszont tény, hogy ez az ami miatt nem szívesen ajánlom, és nem örülök neki, amikor az ügyfél interneten keresztül akarja irányítani, megnézni, felügyelni a rendszerét, legyen az videó, vagy riasztó.
Mert persze amikor Thaiföldről nem tudja megnézni adott pillanatban, hogy mi folyik otthon az irodájában, akkor rögtön jön a telefon, hogy az egész rendszer egy szar, nem ér egy ruppót sem, pedig ő egy valag pénz kifizetett rá.....
És ez a legborzasztóbb, hogy nem az a baj, hogy nem értünk hozzá, hanem az, hogy rajtunk kívülálló okokból, különböző szolgáltatók a mi presztizsünket teszik tönkre az ügyfeleink előtt.

Azt még egy külön story lenne elmesélnem, hogy néhány hónapja egy cégnél felszerelt háromkamerás videorendszeren (kb. fél nap alatt szereltük fel) a cég informatikusa 3 (!!!) napot küzdött, hogy a szükséges 2 portot átengedje az hipermegabrutál tűzfalon. És közben folyamatosan szarozta a rendszeremet, hogy milyen egy fapados szar, hogy nem elég neki a Linux a távoli PC-ről való betekintéshez, meg hasonlók, mindezt jó hangosan az ügyfél előtt.

Nem elérhető eXtra

• Szakember
  • Ős tag
#70 2013. Július 05. - 10:56:41
0
Kiolvasom a ZXDSL931VII status menüjéből az aktuell IP-t, azzal próbálkozok, de még a pingre sem válaszol a ZXDSL modem/router.
előzmény: czegany #13
Az eszköz amivel a wan ip-jét pingeled, szintén ugyanazon a hálózaton lóg, amit épp pingelsz? Érdemes lenne mobilnetről is megpróbálnod, hogy akkor változik-e valami, mert bizonyos tréfás szolgáltatóknál ez is könnyen előfordulhat...  ;)   
előzmény: Bluesman #14

Nem elérhető Bluesman

• Teljes tag
#69 2013. Július 05. - 09:24:56
0
Ok ezt még ma kipróbálom. A Paradoxot sem a paradoxmyhome accounttal, sem a VDSL modem aktuális WAN IP-jén keresztül nem lehet elérni a Winloaddal. Tehát nem használok dyndns-t. Kiolvasom a ZXDSL931VII status menüjéből az aktuell IP-t, azzal próbálkozok, de még a pingre sem válaszol a ZXDSL modem/router.
előzmény: czegany #13

Nem elérhető czegany

• Szakember
  • Ős tag
#68 2013. Július 05. - 09:01:28
0
Hi!
Próbáld ki, hogy az AP-t hagyod a nyolcvanas porton, és a a 8081-et NAT-olod az  AP IP címének a nyolcvanas portjára. Ha kívülről hivatkozol rá, akkor xxxyyy.dyndns.org:8081. Ennek az AP 80-as portjára fog mutatni.
Ha a Paradox IP modult akarod elérni, azt ne a dyndns-en keresztül próbáld, hanem a paradoxmyhome-on.
előzmény: Bluesman #12

Nem elérhető Bluesman

• Teljes tag
#67 2013. Július 05. - 07:56:48
0
természetesen az IP100 regisztrálva van aparadoxmyhome-n.
három portot kell átirányítanom, pontosabban NAT-olnom a rendszerben: Az IP100 HTML portját ami alapértelmezetten a 80-as, de én át költöztettem egy 8082-es portra,  ez megy.  Szintén az IP100 portja a 10000-es amit a távprogramozáshoz használ (több portszámot is kipróbáltam) ez már nem megy. És van egy access point a belső hálózaton amit szerettem volna táv managelni, ez szintén alapértelmezetten a 80-as port volt, de átköltöztettem a 8081-re. ez sem megy. Csak és kizárólag az IP100 HTML portjára irányít át, de azt bármilyen portszámra megteszi. A távprogramozás portszámát természetesen az IP100-ban és a Winloadban is átírtam, minden próbálkozásnál,  de hasztalan. Ja és rebootoltam a VDSL modemet minden alkalommal. [size=78%] [/size]
előzmény: czegany #11

Nem elérhető czegany

• Szakember
  • Ős tag
#66 2013. Július 05. - 07:41:28
0
Hi!
Ha jól sejtem, nem is fog az menni dyndns-el, csak a myparadox, vagy homeparadox-al.
Hogy érted azt, hogy csak egy html forgalmat iranyit át?
előzmény: Bluesman #9

Nem elérhető Bluesman

• Teljes tag
#65 2013. Július 05. - 07:30:35
0
Az a legnagyobb gond, hogy nem csak a végberendezések vannak lebutítva, hanem a t-Home-os helpdesk mérnökök is. Arra rászán több mint félórát, hogy azonosítson, hogy ha sikeres a távjavítás legyen kinek számláznia, de amikor a konkrét hiba ott van akkor lefagynak mint a Windows 95 annó

előzmény: czegany #7

Nem elérhető Bluesman

• Teljes tag
#64 2013. Július 05. - 07:26:28
0
Természetesen a 10000-es portot más portszámmal is helyettesítettem, nem a portszámmal van a gond sztem, hanem az adatforgalom típusával. mert a HTML forgalmat bármilyen portra átirányitja, de abból is csak egyet. Van ott még egy AP amit szerettem volna táv managelni, de ezt már nem teszi meg a ZXDSL931VII.
A T-Home  fórumait végigolvasva rengeteg probléma van ezekkel.

előzmény: vlezlee #4

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!