Biztonságtechnika Fórum
2002-től a magyar biztonságtechnika legnagyobb szakmai közössége...
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
ebben a témában
ebben a kategóriában
bárhol az oldalon
Google egyéni kereső
Főoldal
Fórum
Fórumok
Összes olvasatlan téma
Hozzászólások időrendben
Saját könyvjelzőim
Keresés a fórumban
Archívum (régi fórum)...
Keresés az archívumban
Letöltés
Kellékek
CCTV segédeszközök...
Objektív fókusztávolságának meghatározása
Objektív látószögeinek kiszámítása
Tervezési segédeszköz IP kamerához
UTP tápkalkulátor (PoE)
Kapcsolási rajz készítő
Ellenállás színkódok
ElectroDroid
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Regisztráció
Biztonságtechnika Fórum
»
Tűz- és behatolásjelzés
»
Központok és kiegészítőik
»
DSC PC585 residential dial
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
2
Összes
Szerző
Téma: DSC PC585 residential dial (Megtekintve 5833 alkalommal)
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában
padisah
Szakember
Ős tag
Re:DSC PC585 residential dial
2012. Április 22. - 18:22:00
0
Egyébként meg a konkrét esetben, ahol írtam, hogy rossz volt a vonal, ott vezetékesre küldve a hívást, sem minden esetben fogadta el a nyugtázást a vezetékesről.
előzmény:
L. Pásztor #12
padisah
Szakember
Ős tag
2012. Április 22. - 18:19:36
0
Kipróbáltam, igazad van. Annak ellenére, hogy 8 éven át szervizeltem mobiltelefon szolgáltatók rendszereit, bázisállomásait, mindhárom szolgáltatónak a rendszerében dolgoztam, legtöbbet a Vodafone-ban, ahol tagja voltam a magyarországi kezdőcsapatnek is, - ezt nem tudtam.
Mindenesetre azt a kijelentésemet fenntartom, hogy ami Nokiát én ismerek, azoknak a publikus menüjében nincs a DTMF-re vonatkozó állítási lehetőség. Nagyon régen, a 1610,2110 idejében volt olyan, hogy küldi/nem küldi, de a mostaniakban nem tudok ilyenről.
előzmény:
L. Pásztor #12
handras
Szakember
Ős tag
2012. Április 22. - 17:18:13
0
A választ megkaptad tőlem majd bővebben szakmai magyarázattal L.Pásztor-tól is.
Nekem a legfrissebb Nokiám is 4 éves ráadásul okos, és lehet rajta állítani. A jelenlegi (le se merem írni milyen majdnem No-name) okos-telefonomon is állítható, hogy küldje-e.
De nem is ez a lényeg, hanem, hogy ha valamit nem vagy nem elég pontosan tudsz, attól még igaz lehet akár az ellenkezője is.
előzmény:
padisah #9
Többieknek:
Nyugodtan nyomogassátok a Like gombot, ha valaki jót, vagy jól ír!
«
Utoljára szerkesztve: 2012. Április 22. - 17:22:49 írta handras
»
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2012. Április 22. - 17:04:01
+1
Szerintem meg a mobiltelefon neve iPhone
Félretéve:
1. hívd fel egyik mobilról a másikat.
2. hallgasd mind a kettőt.
3. Nyomj egyiken egy igen hosszú dtmf-et.
Azt fogod hallani, hogy amin nyomod, azon szól amig nyomod. A másikon pedig kb. 1 mp-ig. Megfordítva ugyanígy müxik.
Ha nem így működne, lógnék neked egy pizzával !
Késztetésnek szántam, h biztosan kipróbáld ...
előzmény:
padisah #11
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2012. Április 22. - 16:58:57
0
A GSM esetében a nyomógomb nem úgy müxik, mint a vezetékes telefon esetében.
A mobil kapcsolatban a DTMF hang NEM a hagcsatornán megy át, hanem csak egy parancs megy át az ellenkészülék felé, hogy ott x időre (ott menüben vagy állítható, vagy nem) generáljon egy DTMF hangot. Innentől hiába nyomja a lúzerka a gombot a végtelenségig.
Tapasztalatom szerint a kézi telefonok kb. 600-1200ms időre adják ki a DTMF-et. Az ipari mobilok esetében ez az idő mindenhol állítható. Vagyis ha jól írják meg a GSM (ami ugyen nem kézi telefonos) átjelző szoftját, akkor nem lesz ilyen gond. De csak ha jól írják meg ...
Viszont a többszöri nyomkodás használ. A kapcsolat létrejöttekor a beri (bit rate error) rendszerint fokozatosan feljavul, mexűnik a szakadozás, és a dtmf parancs nagyobb valószínűséggel megy át.
előzmény:
padisah #9
padisah
Szakember
Ős tag
2012. Április 22. - 16:54:40
0
Szerintem a mobiltelefon neve Nokia. Azokon pedig (legalábbis amit én ismerek) mindegyiken addig adja a DTMF hangot, amíg nyomom. Ezért írtam az előzőre, hogy én nem tudok olyanról, amin állítani lehetne. Mindezen trükköket, amit leírtál, végigjátszottam az adott helyszínen, tuti, hogy a vonaluk kaki. Mondom, hogy a 15 Mbites ADSL jó, ha 5 Mbittel jön.
előzmény:
kero #10
kero
Szakember
Ős tag
2012. Április 22. - 12:37:54
0
Mi nagyon sokszor használtuk már ezt a kommunikációs módot.
Valóban, sokszor mi is belefutottunk abba, hogy a mobiltelefon billentyűzete nem ad hosszú DTMF hangot, csak egészen rövidet (vagy semmilyet), régebben például a Samsungokkal mindíg szívtunk, a Nokiákkal szinte soha. Az sem elképzelhetetlen, hogy tényleg függ a vezetékes vonal minőségétől.
Egy kis segitség a telepítéshez: amellett, hogy beállítod a residential dial-t a kommunikációs formátumoknál és persze a telefonszámot amit hívni akarsz, mindenképpen meg kell adni egy panelazonosítót (tök mindegy, hogy mit, csak legyen beírva egy 4 jegyű szám) és meg kell adni a riasztási riportkódokat azoknál a zónáknál amiknél akarod hogy elkommunikálja (ott is mindegy hogy mi, csak ne FF és ne 00 legyen)
Ha fennáll az előbb vázolt probléma (nem lehet handshake-elni a mobilról), akkor érdemes a tárcsázási kisérletek számát lejjebb venni (a gyári érték 8, ami azt jelenti, hogy 8-szor fogja hívni az adott számot, ha nem tudod nyugtázni, mielőtt komm. hibát jelez a központon)
Összesen 3 számot tudsz felhívatni, az 1. és 3. beállítható, hogy felváltva vagy egymás után hívja (az egyest annyiszor amennyi a beállított hívásszám, és utána hívja a 3-ast, vagy felváltva hívogatja) ha bármelyiket a kettő közül le tudod handshakelni- akkor a másikat nem hívja többször.
Ha beállítod a 2. telefonszámot is akkor az 1. és 3-tól függetlenűl mindenképpen hívja azt is és azt ugyanúgy nyugtázni kell.
Ha sikerül a mobilról handshakelni azt onnan tudod, hogy a sipoló hang átvált szirénahangra.
padisah
Szakember
Ős tag
2012. Április 22. - 12:01:59
0
Mutass nekem egy olyan mobiltelefont az utolsó 5 év terméséből, amelyiknek a menüjében egyáltalán van DTMF-el kapcsolatos menüpont! Különben meg szerintem addig küldik a DTMF hangot, amíg nyomod az adott billentyűt.
előzmény:
handras #7
padisah
Szakember
Ős tag
2012. Április 22. - 11:43:38
0
Mutass nekem egyet az újabbak közül, ahol ezt lehet állítani! (Nem az okostelefonokra gondolok, de pl. a mostani Nokiákra.)
előzmény:
handras #7
handras
Szakember
Ős tag
2012. Április 22. - 09:32:27
0
Sok mobiltelefonnál állítani kell a DTMF hang hosszán, illetve, hogy egyáltalán küldjön-e.
előzmény:
eXtra #2
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
2
Összes
Biztonságtechnika Fórum
»
Tűz- és behatolásjelzés
»