Biztonságtechnika Fórum
2002-től a magyar biztonságtechnika legnagyobb szakmai közössége...
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
ebben a témában
ebben a kategóriában
bárhol az oldalon
Google egyéni kereső
Főoldal
Fórum
Fórumok
Összes olvasatlan téma
Hozzászólások időrendben
Saját könyvjelzőim
Keresés a fórumban
Archívum (régi fórum)...
Keresés az archívumban
Letöltés
Kellékek
CCTV segédeszközök...
Objektív fókusztávolságának meghatározása
Objektív látószögeinek kiszámítása
Tervezési segédeszköz IP kamerához
UTP tápkalkulátor (PoE)
Kapcsolási rajz készítő
Ellenállás színkódok
ElectroDroid
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Regisztráció
Biztonságtechnika Fórum
»
Tűz- és behatolásjelzés
»
Központok és kiegészítőik
»
Bentel KYO8 kommunikációs probléma
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
Szerző
Téma: Bentel KYO8 kommunikációs probléma (Megtekintve 2083 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
Re:Bentel KYO8 kommunikációs probléma
2013. Március 26. - 19:40:53
0
A varisztor meg az akku cellazárlat nem függhetnek össze. Az akkut a túltöltésen kívül nem kell védeni semmi elől, legfőképp pedig varisztorral nem. A fém-oxid varisztor egy lomha jószág, közepes hosszú (azaz nem nanosecundum), hanem max. pár tíz millisec hosszú túlfesz ellen véd. Előszeretetel használták régebben telefonvonalra, de a kp-okba sok helyen még ma is azt tesznek - mert hát ócccó. Az igényesebb helyekre ma már varisztor helyett a nanosecundum gyorsaságú, körömnyi méretű, 500-1500A-es supressor-t tesszük, vagy ha biztosra akarunk menni, akkor még mellé gázpatront.
Az általad említett jelenséget, h varisztor elszállt, máskor szoktam látni. Pl. riasztóközpont esetén a telefon v ADSL felől (ott soxor van még varisztor (mert oda kell is valami) szokott néha megszaladni a fesz. A tartósan magas túlfeszt a varisztor sem bírja, ettől elszáll. Általában átmegy rövidzárba, ami magával húzhatja a panelen lévő áramkörök egy részét.
Ha a központodat (nem ismerem az előéletét) a telefonvonal fordította ki, akkor érdemes mindkét vonalra 1-1 gázpatront (szikraköznek is nevezik) tenni, (vagy egy kétkamrást, háromlábú duplát) ami az ilyen túlfesz baromságokat levezeti a földre.
Annál is inkább, mert telefonvonalon néha nagyon q...va dolgok is megtörténnek, és ha valahol 1szer megtörtént, a következő központodat is kikukázhatja.
előzmény:
vlezlee #4
vlezlee
Szakember
Ős tag
2013. Március 26. - 17:54:33
0
Nem kapott villámot. Családi házban van, ahol nem kevés elektromos kütyü van és csak a riasztóközpont ment tönkre, semmi más.
Túlfesznél én mindig a másik oldallal találkozok: TV, PC tönkrement, de a riasztó ép maradt.
előzmény:
vg #5
vg
Szakember
Ős tag
2013. Március 26. - 17:42:09
0
Először nem értettem. Aztán lejjebb olvastam az előző hozzászólásodig ami nem tegnap volt. Mostmár értem a commented.
Elsőre a saját véleményű válaszom: ostobáktól kaptál választ, bár a panelt még sosem tanulmányoztam. Jelen tudásom szerint a varisztor túlfesz. esetén vezet le, lesz belőle vezető (bár már fényévekkel ezelőtt fejlesztettem bármit is). Azaz akku oldalról ilyen nem lehet (vagyis még sosem láttam olyat, hogy a panelt a rákötött fázis ellen védjék pl.). Lehet tápfesz., zóna és telefon bemenet oldalon lévő túlfesz levezetés érdekében alkalmazva. Működése nagyban hasonlít a Zener diódáéhoz- legalábbis ebből a szempontból. Nomost túlfeszt kapni akkuról, ölég érdekes gondolatnak tűnik, de legalábbis humán végzettségű önjelölt riasztó szerelőt feltételez, mert ilyet villanyszerelőből sem nézik ki.
Ergo: szerintem villámot kapott a panel. Próbáld ki kivágott varisztorral, pici esély van rá, hogy elindul. Ha netán igen, cseréld a varisztort.
előzmény:
vlezlee #4
vlezlee
Szakember
Ős tag
2013. Március 25. - 19:17:17
0
Nem akartam új fórumtémát nyitni, ezért itt folytatom:
Kb 2 éves Bentel KYO központ 2 LCD-vel, 12 PIR-el.
Hibajelenség, hogy a beltéri sziréna megszólalt, kezelő sötét, rendszer semmire nem reagált. Tulaj a beltériből kitépte a hangszórót, hogy legalább az ne szóljon.
Kimentem, beltéri sziréna leköt, akkukat kiszedtem, 1,2V-ra merültek szegények, központban a 230V biztosítékja kiégve. Kicseréltem a biztit, erre a panel a táp részen elkezdett füstölni.
Ez tényleg ennyire gagyi, vagy csak én fogom ki? Egyik bizti sem volt megpatkolva, mindegyik gyári értékű és mégsem az olvad ki, hanem a panel :/
Szerk: Riarex szerint a korábbi búgás gond lehet ADSL-es analóg vonal miatt (WTF?!?!), a panel kiégés pedig a cellzárlatos akku miatt (az akku kinyír egy varisztort és az füstöl le). Ha ez valós akkor nem tudom, hogy az olasz mérnökök ilyen figyelmetlenek és lazák vagy csak szimplán gagyi az egész. Gagyinak nem olcsó játék...
«
Utoljára szerkesztve: 2013. Március 25. - 19:20:21 írta vlezlee
»
Kovács József
Szakember
Törzstag
2012. Július 21. - 15:04:10
+1
Én a kommunikáció ellenőrzésére egy bármilyen erősítős végfokot pl. számitógép aktív hangszóróját stb használok ami nem terheli be a vonalat,(kondenzátorral leválasztva) így nem befolyásolja a kommunikációt, mert jártam már úgy, hogy amikor a telefonnal rákapcsolódtam akkor kommunikált és előtte nem.
handras
Szakember
Ős tag
2012. Július 18. - 20:47:10
0
Rá kellene kötni a próbatelefont a központra közvetlenül, hogy abból jön-e a hang.
előzmény:
vlezlee #1
vlezlee
Szakember
Ős tag
2012. Július 18. - 15:54:24
0
Sziasztok,
tegnap belefutottam egy ilyen szépségbe. Állítólag működött addig, amíg a telefonszerelők hozzá nem nyúltak a padláson a telefonhoz (persze, hogy lekötötték a központot és persze, hogy gányul csináltak meg mindent).
A kábelekre krimpeltem új csatikat, hogy ne forrasztás nélküli szigszalagozott csavart kötések legyenek, összedugtam mindent, ahogy illik (adsl szűrő ...stb) és most a központ addig jut el, hogy tárcsázza a felügyeletet, ott felveszi a vevő, a központ meghallja a hi-lo handshake-et és elkezdi küldeni a dtmf hangokat, de közben hallatszik, hogy az ügyeleti vevő adja sorban tovább a 2300Hz 1300Hz ...stb hangokat, nem érti a központ által küldött dtmf-et.
Annyi érdekesség hallatszik, hogy ha a központ kommunikátora rákapcsolódik a vonalra, akkor egy 50Hz környéki búgást lehet hallani a vonalban, de csak akkor ha a kommunikátor rákapcsolódik (próbatelefonnal és a belső telefonokkal nincs ilyen búgás). Ez akkor is jelentkezik, ha a központot a 230V-ról lekötöttem, azt hitem valami földhurok, de ezek szerint nem az
Van valakinek ötlete, hogy merre keressem a hibát?
Ui: GSM adapterrel és URH rádióval még nem próbáltam.
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
Biztonságtechnika Fórum
»
Tűz- és behatolásjelzés
»
Központok és kiegészítőik
»
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy