Szerző Téma: DSC 5020 gondok.  (Megtekintve 13975 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető kero

• Szakember
  • Ős tag
Re:DSC 5020 gondok.
#6 2013. Augusztus 18. - 01:04:14
0
"Ha nincs nyitás akkor partícionálni kell."

Már miért kéne? Csak akkor nem lehet az ajtónyitástól függővé tenni az otthonmaradó élesedést, hanem funkciógombbal "STAY" vagy "F1" (kezelőtől függ) kell élesíteni.
Mindig rosszul vagyok attól, amikor valaki egy DSC-nél particionálással akar megoldani egy egyszerű otthonmaradó élesítést.

Egyébként épp a héten volt dolgom egy olyan rendszerrel, amit az ügyfél informatikus ismerőse telepített: telepítői- és mesterkód gyári alapállásban, sima EOL lezárás, a központba helyezett ellenállásokkal, minden zóna azonnalira programozva, kivéve a bejárati ajtót, és az éjszakai élesítés kiiktatási csoport előhívásával megoldva.

DodyG-nek: azok alapján amit leírtál, nem a riasztót kellene lecserélni (bár Lacy biztosan mást mond)
hanem a rokonodnak kellene hívnia valakit, aki ért hozzá. Boccs.
előzmény: Kovács József #4

Nem elérhető DodyG

• Kezdő tag
  • **
Re: Kovács József
#5 2013. Augusztus 17. - 23:06:19
0
« Dátum: Ma - 22:20:34 »
KÖSZI!! :)
 Úgy szeretném megoldani, ha nekem kissé bonyolultabbi s, h a kezelése egyszerűbb legyen.
Ha jól tudom, van nyitás.
A bill. zónát nem tudom, ezért írtam, mert ahogy olvasgattam, az kizárja a központ első zónáit... de ezt csak beírtam, ha jól olvastam, nem közvetlenül kapcsolódik ehhez a programozáshoz /bár simán lehet, h tévedek... :) /.

Ha NEM particionálom, ugye, akk nem rendelhető a particióhoz kód, mivel partició nincs.

Így aztán ezért agyaltam azon, h
particionálom,
külön kódot adok a 2 particiónak
/ezáltal a kódtól függően éjszakai vagy teljes a riasztás/.

Ha NEM particionálom, akk hogyan a lehet a legegyszerűbb kezelésesre programozni?
Esetleg még az ünnepek alatt valakivel pü-ben?? :)

Nagyon szépen köszi az infót, de valahogyan mindenképp kissé konkrétabb beszélgetés kéne...

Ill másik kérdés:
amennyiben mégiscsak felborulnék, és nem sikerülne nekem sem megcsinálni, akkor milyen fajta riasztót ajánlotok, amihez nem kellene az érzékelőket leszerelni-cserélni?

Elég sok érzékelő van, nem szívesen bonyolódnék bele, nagyon sokat felejtettem, és időm sincs annyi, amennyit szeretnék, ráadásul "ottalvós" bulit sem tok szervezni, utazgatással meg kissé húzós a dolog, időben is, stb-ben is... :)

Mégegyszer köszi, előre is a lehetőséget és a tanácsokat is:

Dody
 :)

UI: közben rájöttem, h az ajtónyitási zónát gondoltam, h nem tudom, hogy oldották meg: bill-zónás-e...
Tehát ennek fényében érdeklődöm az elejét.. :)

előzmény: Kovács József #4

Nem elérhető Kovács József

• Szakember
  • Törzstag
#4 2013. Augusztus 17. - 22:20:34
0
A dsc ha úgy akarod bekapcsolni, hogy otthoni éleséssel akkor nem feltétlen kell két partívióra bontanod, ha van az ajtón nyitás mert akkor ha nem sérted meg a ki-bejárati zónát akkor lehet úgy programozni, hogy nem minden zóna élesedjen.
Ha nincs nyitás akkor partícionálni kell.
A billentyűzeti zóna is bármely partícióhoz hozzárendelhető.
A kódok is hozzárendelhetők a partícióhoz.
A mester kódot lehet, hogy csak a programozói menüből tudod megváltoztatni, de ezt engedélyeztetni lehet.í

Nem elérhető DodyG

• Kezdő tag
  • **
DSC 5020 gondok, ha lehet, SOS... :)
#3 2013. Augusztus 17. - 21:09:52
0
Sziasztok! :)

Bocs a zavarásért, már kérdeztem valahol a reggelésnél, csak senki nem válaszolt egy DSC 5020, 5010 vagy valami hasonló :D kp programozásával kapcsolatban.
"Ifjú" koromban, kb 10 éve :D ilyesmivel foglalkoztam, és most egy rokonnál kéne megint csinálnom, de sajna, már nem emléxem teljesen.

A kérdésem annyi volna, mivel a  fórum-témában nem találtam ilyesmit, h

1: ha 2 particióra szeretném választani /csak éjszakaira és teljesre/, és nem tudom, h van-e billentyűzóna,akk ez megoldható-e?

2: elég-e, ha csak a kódot engedélyezem a partició-2 /éjjeli/ riasztáshoz, vagy külön ki is kell majd előtte választani a particiót?

2-A: egyszerű kezelés kéne hozzá, mert nem mindenki fogja tudni sztem kezelni, ha túl bonyolult a dolog/..

3: ha minden OK, akkor hogy kell leprogramozni?? :O :D
/bocs, nagy vonalakban még emléxem rá, de éppan a részletekben van az ördög elrejtőzve... :)

Ha megmondanátok, h melyik topicba tehetem, végül is az is jó, csak 20.-án reggel már gyakorlottan kéne mennem... :)
/bár végül is remélem, itt is jó helyen van már... /
Am kb 2 hónapja járok le vidékre emiatt, vagyis hát már 3* voltam lent, és mivel mégiscsak rokonlátogatás  is, hát nem túl sokat sikerült dolgoznom, inkább beszélgettünk... :)

Természetesen már meg van csinálva a lehetőség a PC-Linkre, megy is, de ott meg a mestrekódot nem tudom belőni, állandóan valamilyen alapkódot ad vissza, csak a telepitői vagy programozói vagy milyen kódot sikerül megváltoztatnom... :(

Bármilyen kérdésre este kb 8 körül tok válaszolni, ha el nem felejtem... :)
Fakebukon a Dody Gonda profilon vagyok, ill a Gonda József Attila is én vagyok, csak oda elég ritkán megyek fel, mert mindíg elfelejtem a kódomat, és ált mindíg máshonnan jutok gép elé... :D
 Bocs a zavarásért, előre is köszi BÁRMILYEN segítséget, további sok sikert és szerencsét, jó egészséget is:

Dody
 :)
« Utoljára szerkesztve: 2013. Augusztus 17. - 21:16:37 írta DodyG »

Nem elérhető vlezlee

• Szakember
  • Ős tag
#2 2012. Július 27. - 14:49:03
0
Azalatt az idő alatt, amíg élesítve volt a rendszer, volt riasztás valamelyik zónáról?

Ha kifut a késleltetési időből, jelez a rendszer és utána szabályos kikapcsolás történik, akkor teljesen normális, hogy riasztás utáni nyitást küld az ügyelet felé. A bejárati késleltetést minden esetre állítsd át olyan hosszúra, hogy a kódot 2x egymás után kényelmesen be lehesen ütni.
előzmény: BalintR #1

BalintR

• Vendég
DSC 5020 gondok.
#1 2012. Július 27. - 08:13:05
0
Van egy üf. akinél fura dolgokat művel a DSC központ. (Megjegyzem nem vagyok nagy ismerője ezeknek a központoknak, ritán kell foglalkoznom velük.)
Na szóval, ha beélesít az ügyfél, és valamiért visszamegy 1-2 órán belül (nem tudta jobban behatárolni), akkor az első kódbevitelre azt írja a kezelő, hogy "Számlálók kikapcsolva", a következő kódra ugyan kikapcsol, de eközben túllépik a késleltetési időt, és be is riaszt a cucc! Ekkor viszont "Ügyfél a helyszínen" jelzés érkezik be a helyi szekuritihez! Bár talán ez utóbbi a riasztás utáni nyitás lehet, mert memóriában ez szerepel.
DSC hungáriánál nem igazán tudtak segíteni (állítsam 000-ra a 370/1-est) de ez a gyári beállítás szerint 003 és sose szoktam átállítani, és így is jó szokott lenni. Nem is a hangos kilépési hiba, mert olyankor nincs riasztás.
Ha órákkal később nyit, akkor már nincs ilyen gond!

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!