Szerző Téma: DSC PC1616 kommunikációs probléma  (Megtekintve 17136 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető mountainman

• Ős tag
Re:DSC PC1616 kommunikációs probléma
#12 2013. Március 28. - 23:04:00
0
Egy tipikusan amerikai mondáson viszont érdemes elgondolkodni:  minden annyit is ér, amennyibe kerül. Mert nincsenek csodák ...
Ha ez így lenne, akkor egyszerű lenne az életünk! ;D
De mivel ámerikai mondás, bocsánatos bűnként kezelem a mondatot.
Egy Digiplex mai árát nézve, akkor egy ez gagyi központ.
Le is cserélem egy ..........-ra,re.
 :D
előzmény: L. Pásztor #9

Nem elérhető vlezlee

• Szakember
  • Ős tag
#11 2013. Március 28. - 21:36:50
0
Nos a mai fejlemények:
- DLS-el letöltöttem a központ programját (nem tudom ki találta ki ezt a dls5-öt de büntetésként használtatnám vele 2 évig napi 8 órában, hogy nagyon finoman mondjak róla véleményt)
- központ hard reset, majd dls-el szoftver vissza, eredmény semmi
- hard reset majd kezelőről újraprogramozás 0-ról, eredmény semmi

Így végül szóltam a telepítőnek, hogy jöjjön ki és csináljon valamit a szutykával, mert ez így nem jó.

Ui: A pasi hang alapján 50 körüli lehetett és hüledezett, hogy ő még sosem programozott kommunikációt és nem tudja hogy kell (NO COMMENT), zónákon szimpla EOL, 6-os zóna szabotázsnak felhasználva... Inkább nem mondok semmit :/

Nem elérhető vszilard

• Kezdő tag
  • **
#10 2013. Március 28. - 19:38:43
+1
Sziasztok, most regisztráltam ide, és próbálok segíteni, elég sok DSC-t programoztam fel, szerintem ami fontos a 015-ös szekcióban a 7-es vonalfigyelést tiltani kell, és minden kommunikáció szekció változtatás után 902 - 903 címen melegresetelni kell, ez az összes típusnál működött nálam.
előzmény: vlezlee #1

Nem elérhető L. Pásztor

• Szakember
  • Ős tag
#9 2013. Március 28. - 18:34:03
0
Yesss. Padisah mondta ki a lényeget.
A programozás utáni reset azért kell, h a processzor a flash, eeprom, stb. tárolt adatokkal kezdjen működni !

Ez azért van, mert minden processzor szoftja úgy van megírva, h az un. változók (itt beállítások) egy része bekapcsoláskor vagy resetkor betöltődik a RAM-ba, utána a RAM-ból fut, és nem mindig a flash-t olvassa. Ha most valaki programoz, akkor lehet, h a flash átíródot, (mert a programozás erről szól) de a központ még a régi változókkal( beállításokkal) vagy azok egy részével fut. Ekkor a cuccot magára hagyják, akkor egy idő múlva (ami lehet 5 perc vagy 5 hónap is) valami miatt resetel (belső szoft hiba, hálózati zavar, stb), és onnantól fog csak az új beállításokkal futni. De ha valaki a programozás után nem resetel, akkor a programozás előtti állapotok (vagy annak egy részével) futó központot teszteli, majd hagyja magára. Így viszont honnan tudja, h hosszú távon hogy fog a központ működni ???

Most persze jöhetnek hangok, h x központtot nem resetelték prog után és mégis kr. után 1000 évvel is müxik. Lehet, mert ahány központ, annyi szoft. Egyet (nagy valószínűséggel) ki lehet jelenteni: az ilyen rendszerek szoftjaiban (nagy valószínűséggel) mindig marad 1-2 apró hiba. Amitől általában 99.999%-ban müxik rendesen, de még is ott van. Ennek oka az, h a szoft megírása mondjuk 2 hónap, a TELJES kitesztelésére meg mondjuk 2 év is kevés lenne ... senki sem fogja megvárni pl. h az egy hétre beállítot tesztkód egy hét után elmegy-e. Ilyenre nincs idő sehol, lepróbálják 1 órával, azzal ment oszt ráfogják, h akkor 1 héttel is megy. Ezért megy minden a piacra kisebb hibákkal, jó gyártótól kis hibákkal, rossz gyártótól meg hatalmas bug-okkal. Pro és kontra millió példát és központot lehet mondani, de ebbe nem megyek bele.
Egy tipikusan amerikai mondáson viszont érdemes elgondolkodni:  minden annyit is ér, amennyibe kerül. Mert nincsenek csodák ...

A tanulság: resetelni mindig mindent kell. Nem csak riasztóközpontot, hanem TV-t, DVD lejátszót, videot, PC-t (telepítéskor soxor), mobiltelefont (pl. Androidot soxor, iPhone-t kevesebbszer), és minden elektromos kütyüt, amiben elmenthető beállítások vannak ...         

előzmény: vg #4

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
#8 2013. Március 28. - 17:38:08
+1
ez a táp el és vissza még az esprit 728 3.1 verziónál keletkezett dolog, mivel az csak akkor jegyezte meg a pgm programozását, azaz működött a programozásnak megfelelően ha ez a táp el és vissza meg volt.
De nagyon nincs rá szükség az új központoknál már, a régi Spectrák sem voltak hepciásak erre, az újak meg még annyira sem, bár ha pc és kézzel és újra pc és sokminden van akkor képesek kicsit megzakkanni no meg a DGP-k is,  és akkor jól jön egy ilyen, de ez nem mindennapos.

A dsc meg szimplán ótvar
nekem volt, hogy kimentem felprogramozni ügyeletre egyet, minden be volt állítva, rádiós vevővel 2 pir, felszedtem a laptopra, aztán hozzáírtam a jelentéshez a szükséges dolgokat, teljes letöltés indít, és onnantól nem látta a rádióvevőt na meg a pireket.
Úgy másfél órás játszás után, meg 3 reset után sikerült megoldani a sokadik újratöltéssel a dolgot.
Igen, mielőtt még rákéreckedik bárki, volt modul reset is meg felismerés is.
 :P

Nem elérhető padisah

• Szakember
  • Ős tag
#7 2013. Március 28. - 09:55:13
0
Ha pl. zónát, vagy kommunikációt módosítok, akkor _mindig_ újraindítom a központot teljes tápelvétellel.
(Pyronix és DSC)

előzmény: vlezlee #6

Nem elérhető vlezlee

• Szakember
  • Ős tag
#6 2013. Március 28. - 08:58:01
0
Itt a pont, anno 98-ban summit 3208-asokkal kezdtem a szakmát, ott előfordult, hogy programozás után nem az új paramétereket használta a központ.
előzmény: padisah #5

Nem elérhető padisah

• Szakember
  • Ős tag
#5 2013. Március 28. - 08:25:24
0
Én úgy gondolom, hogy a táp el-visszának nem az a célja, hogy rögzítse a memóriában, hanem az, hogy a memóriában rögzített új paraméterekkel induljon újra a központ. Ha nem indítod újra, nem vesz figyelembe minden változást.
előzmény: vg #4

Nem elérhető vg

• Szakember
  • Ős tag
#4 2013. Március 28. - 07:17:25
0
Ezek szerint belehallgattál a kommunikációba, hogy tudod nem tárcsáz. Akkor csak maradt valami a programban ami miatt tárcsahangot vár, vagy egész egyszerűen egy táp el-visszánál sikerült leültetned.
Próbálj egy következő táp elvételt, ha nem jön be reset és újraprogramoz. Sokszor jártunk már így DSC-vel, hogy minden érték fasza mégsem kommunikál. Majd reset-et követően tökéletes.
És hogy megrázzam a pofonfát is :o : - én még nem találkoztam olyan dokumentált és megismételhető táp elvét- visszaadással ami ténylegesen jó lett volna arra, hogy a beírt, módosított adat rögzítésre kerüljön a memóriában. Baromi sok hozzáértőtől? hallottam már, hogy ezt kell csinálni Summitnál, stb. de ebből eredő hibát ami tuti abból adódott, hogy vki. nem csinált programozást követően táp el- visszát, még sosem tapasztaltam.
Tán L. Pásztor leírja, hogy van-e ennek bármi létjogosultsága avagy faszság és lebontunk egy mítoszt, de én nem tudok olyan memóriáról ami full tápelvételre rögzítene riasztókban.
Ja és ne másról kezdjünk el beszélni (pl. satelbe flash-be kell menteni, különben táp el után előző prg. jön vissza) hanem kifejezetten CSAK ERRŐL :P
előzmény: vlezlee #1

Nem elérhető vlezlee

• Szakember
  • Ős tag
#3 2013. Március 27. - 21:04:49
0
Természetesen, megadtam a rendszer azonosítót is, 4 digit, utolsó 2 digit "FF" és a partíció 1 azonosítóját is.
előzmény: Lacy #2

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!