Szerző Téma: Paradox 728+ ver. 3.10 EEPROM tartalom  (Megtekintve 5654 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

BalintR

• Vendég
Re:Paradox 728+ ver. 3.10 EEPROM tartalom
#18 2014. November 18. - 23:14:04
+2
Hát igen, ezt régen úgy intéztük, hogy egy elegáns mozdulattal leadtuk a Téglavető közben...
:D

Nem elérhető bela1022

• Újonc
  • *
#17 2014. November 12. - 19:49:16
+1
Nos, nekem is van egy megörökölt 728+ riasztóm, aminek semmilyen kódját nem tudtam. Mindent elolvastam amit tudtam, aztán próbáltam resetelni. Nem sikerült. Eepromot kiszedtem (93LC86A), pickit-re bedródoztam, kiolvastam, aztán bogarásztam. Ekkor érdemes lett volna az 58-as (hex-3A) cimen átírni a 147-et (hex-93), de ez valamiért elkerülte a figyelmemet.
Mentés után töröltem az eepromot, visszadugtam (már eszkábált foglalatba), reseteltem. Visszaállította a default kódokat, de használhatatlan maradt. (Hozzátartozik a dologhoz, hogy eredetileg riasztásban is volt.) Viszont így megtaláltam, hol tárolja a mester v. user kódot, illetve az install kódot (amit már korábban leírt valaki). Így az eredeti tartalomból kifejtettem a kódokat, eredeti tartalmat visszaírtam az eepromba. A user kóddal kikapcsoltam a riasztást, install kóddal oldottam a telepítőzárat, és sikeres reset. (És utánna azért kiolvastam és elmentettem az 'igazi' default tartalmat is :) ).
Install kód számjegy párok: hex 000, 001, 002 címen. User v. mester kód számjegy párok: hex 100, 101, 102 címen.
Nekem gyanús, hogy ha riasztásban volt utoljára, akkor talán a pic-be is eltárol valamit, és nem enged normálisan resetelni.
Sok sikert mindenkinek!

Nem elérhető rgb-led.net

• Újonc
  • *
#16 2014. Október 04. - 19:08:30
+1
Udv!

Ha le van zarva a kozpont nincs mas lehetoseg. Azuj eeprom nem jo mert a proci nem bootol fel rola azaz nincs alap kodod.
Megoldas

A 23c16 eepromot kiolvasod...  a tartalmat megnyitod (TC F3) a hexa oldalon a legelso sor 4-6 karaktere az intall kod.
Pl:   000000) 13 14 11 0061 23 24 63 - 8f ff ff ff ff ff ff ff
        000010) ff ff ff ff ff ff ff ff

itt az intall kod 1314
ha ez megvan visszacinezed a cuccot...  es belepsz ... torlod a telepito zarat...  a tobit mar tudod...

ha kerdesed van
vagy kell hex file   
info@rgb-led.net

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
0
biztos 93LC 86 az
én már sok panelben cseréltem, és eddig mind szépen gyári alappá vált minden egyéb trükk nélkül
szerintem is valami rossz azon a penelon

Nem elérhető vlezlee

• Szakember
  • Ős tag
0
Akkor ott valami más gond is akad, én 1x cseréltem eepromot kíváncsiságból egy 728-as panelen és semmiféle dumpot nem kellett beletölteni.
Biztos, hogy 93c86 volt ott? Nekem valamiért 24cXX szériás rémlik, de nincs a közelemben 728 panel.
előzmény: padisah #13

Nem elérhető padisah

• Szakember
  • Ős tag
0
Nem így tapasztaltam.

előzmény: vlezlee #12

Nem elérhető vlezlee

• Szakember
  • Ős tag
0
Ha van reset jumper, akkor az kell Neked :) Ha újabb fajta a panel és nincs reset jumper, akkor kell a Z1-et és PGM1-et összekötve resetelni.
Az eepromba nem kell semmilyen dumpot tölteni, resetkor elintézi a proci :)
előzmény: padisah #11

Nem elérhető padisah

• Szakember
  • Ős tag
0
Van egy panelom, az eredeti EEPROMjával bekapcsolás után csipog egy hosszút, legalább 5 mp-et, utána kigyullad a mem és a trbl, és az élesített jelzés. Ha ekkor valamelyik ellenállást kikötöm a zónákból, vagy rövidre zárom, akkor  a kezelőn beindul a riasztásjelzés, (villog az élesedett állapot jelzése, és folyamatosan sípol kb 3-4 percig.) utána visszaáll nyugalmi, beriasztott állapotba. Úgy tűnik, hogy a panel jó, csak éppen nem ismertek a kódjai. 93LC86 csere után áram ráadáskor lesípolja azt az egy nagyon hosszút, utána kb. ua. ideig hallgat, majd kb. 1 s ütemezéssel lassan sípolni kezd, és ezt mondja, amíg ki nem kapcsolom.

Szerintem ez a panel vélhetően jó, de valami nem stimmel az EEPROM cserével. Valami trükk lehet a dologban.
Próbáltam resetelni a központot, de nem jutottam eredményre.
Végülis melyik a jó metódus resetelni, a reset jumper a proci mellett, vagy (olvastam olyat is, hogy) a DSC-hez hasonlóan a Z1-PGM összekötése és úgy táp?

A 738-hoz én is találtam egy gyárinak mondott EEPROM dumpot egy lengyel oldalon, de ez sem üres, hanem van benne adat.

Ja, még annyit, hogy ez nem plus, hanem (talán?) express, de ennek nem hiszem, hogy jelentősége van.

Nem egy nagyértékű cucc, inkább kíváncsiságból akarnám életre kelteni.

Nem elérhető bcslaci

• Szakember
  • Ős tag
0
Hasonlóan gondoltam én is, csak nem úgy íródott le :D
előzmény: Lacy #7

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
#9 2013. Június 07. - 18:45:13
0
esélyes sajna  :(
előzmény: padisah #8

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!