Van egy panelom, az eredeti EEPROMjával bekapcsolás után csipog egy hosszút, legalább 5 mp-et, utána kigyullad a mem és a trbl, és az élesített jelzés. Ha ekkor valamelyik ellenállást kikötöm a zónákból, vagy rövidre zárom, akkor a kezelőn beindul a riasztásjelzés, (villog az élesedett állapot jelzése, és folyamatosan sípol kb 3-4 percig.) utána visszaáll nyugalmi, beriasztott állapotba. Úgy tűnik, hogy a panel jó, csak éppen nem ismertek a kódjai. 93LC86 csere után áram ráadáskor lesípolja azt az egy nagyon hosszút, utána kb. ua. ideig hallgat, majd kb. 1 s ütemezéssel lassan sípolni kezd, és ezt mondja, amíg ki nem kapcsolom.
Szerintem ez a panel vélhetően jó, de valami nem stimmel az EEPROM cserével. Valami trükk lehet a dologban.
Próbáltam resetelni a központot, de nem jutottam eredményre.
Végülis melyik a jó metódus resetelni, a reset jumper a proci mellett, vagy (olvastam olyat is, hogy) a DSC-hez hasonlóan a Z1-PGM összekötése és úgy táp?
A 738-hoz én is találtam egy gyárinak mondott EEPROM dumpot egy lengyel oldalon, de ez sem üres, hanem van benne adat.
Ja, még annyit, hogy ez nem plus, hanem (talán?) express, de ennek nem hiszem, hogy jelentősége van.
Nem egy nagyértékű cucc, inkább kíváncsiságból akarnám életre kelteni.