Na ... megint egy indexes cikk ... szokás szerint viszonyítási alapok nélkül.
A gyakornokok fizetéséhez nem tudok hozzászólni ... a mérnöki és szoftos piacot viszont ismerem.
Aztán, a 2000 USD-s albérlet meg Frico vagy attól délre, mint Palo Alto, vagy lentebb L.A. és SD (San Diego) környékén kb. olyan, mint ezek:
http://ingatlan.com/szukites/t:Budapest+kiado+lakas+ujszeru+100-120-m2+2-szoba-felett+xi-ker Így már nem is olyan sok az a 2000 USD ... a XI-kerben sem kevesebb. Na ugye mingyá más ...
Aztán: volt évfolyamtársak gyermekei közül sokan kint IBM, Microchip, Apple, etc ... alkalmazásban már pár éves gyakorlattal. A kereset mindenhol valahol 80e - 120e USD között van, ami nem olyan borzasztóan sok, mint az orvosok fél millától induló jövedelme ... de nyugis megélhetést ad.
Biztech szerelők európában: jártam itt-ott, igaz csak a külsőségeket láttam, de olyan lepukkant 10-15 éves autókat gumipókkal felfogatott, kitolható alulétrával, behányt szerszámokkal, kasztni sárosan-szutykosan, emberek soxor szedett-vetett ruhákban ... hát ilyet tőlünk nyugatabbra nem láttam.
Viszont szép kis ÁTALAKÍTOTT nagyobb kasztnis VAN -eket, szép festésekkel, logokkal, beépített szekrényekkel és szerszámokkal, mindenki TISZTA céges overállban, stb, stb.
Ezek a különbségek -úgy gondolom- jelentenek valamit ...
Még hogy 1000 GBP havonta ...
Ok, ok, ... nem mondom ki ...