Biztonságtechnika Fórum
2002-től a magyar biztonságtechnika legnagyobb szakmai közössége...
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
ebben a témában
ebben a kategóriában
bárhol az oldalon
Google egyéni kereső
Főoldal
Fórum
Fórumok
Összes olvasatlan téma
Hozzászólások időrendben
Saját könyvjelzőim
Keresés a fórumban
Archívum (régi fórum)...
Keresés az archívumban
Letöltés
Kellékek
CCTV segédeszközök...
Objektív fókusztávolságának meghatározása
Objektív látószögeinek kiszámítása
Tervezési segédeszköz IP kamerához
UTP tápkalkulátor (PoE)
Kapcsolási rajz készítő
Ellenállás színkódok
ElectroDroid
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Regisztráció
Biztonságtechnika Fórum
»
Tűz- és behatolásjelzés
»
Központok és kiegészítőik
»
DSC PC-4020 installer kód reset után?
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
2
3
Összes
Szerző
Téma: DSC PC-4020 installer kód reset után? (Megtekintve 14641 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
msteve
Újonc
Re:DSC PC-4020 installer kód reset után?
2021. Április 08. - 17:39:22
0
Sziasztok!
A helyes kód: 1135 vagy 113500. Eredeti leírásból vettem.
És még egy szokatlan dolog : a Technikusi belépés előtt a "*6-Mester kóddal" engedélyezni kell a DLS letöltést. Csak ezután enged belépni a programozói területre.
Remélem segítettem vele :-)
«
Utoljára szerkesztve: 2021. Április 08. - 17:44:08 írta msteve
»
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2014. Március 12. - 20:02:09
0
Ha elemes (ilyen:
http://obrazki.elektroda.pl/2940689100_1318968856.jpg
) akkor vedd ki az elemet egy fél órára (pár perc a kondik miatt nem elég !)
Ha meg beöntött, ahogy #24 válasz képe is mutatja, akkor annak egy félórára történő kiforrasztása segíthet ...
De lehet szoftverhiba is (volt már ilyen), és egy másik eprom tartalommal, lehet nem csinálna ilyet.
előzmény:
Ryki #28
Ryki
Szakember
Ős tag
2014. Március 12. - 14:35:31
0
Nem szeretnék új témát nyitni ehhez.
Adott egy örökölt DSC 4020. Füstérzékelő teszt után nem engedte sem Grand System, sem sima System Master kóddal resetelni a "tűz" jelzést...
Megnéztem a felhasználói kód beállításoknál mindenhol engedélyezve van, hogy az adott kóddal lehet resetelni a jelzést. Sőt ugye a két Masterkódnál gyárilag be van ez állítva és nem lehet módosítani
BalintR
Vendég
2014. Március 03. - 23:25:00
0
Ez még mindig az, amiről a múltkor beszéltünk?
előzmény:
H. József #21
H. József
Törzstag
2014. Március 02. - 10:29:35
0
A jobb alsó sarokban vannak a panelen jelölések, de nem biztos, hogy ezek a dátumot jelölik.
előzmény:
L. Pásztor #25
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2014. Március 02. - 09:43:43
0
Gyakorlatilag ugyanaz a verzió, mint az előző...
Az ebben a témában focizó különbség annyi, h a CMOS RAM itt nem különálló IC és lythium elemből áll, hanem mindez szintén a Texas Instrument által a 90-es években össze lett integrálva jobbra fent, abba a fekete kis kockába "Integrated Backup Unit - Benchmarq 2502" néven:
http://www.ti.com/product/bq2502
De már ezt sem gyártja-használja senki, a pdf előtt is ott van, h Obsolete, azaz kifutott típus ...
A DSC egyébként mindig is szeretett fillérekért (centekért) kiszórt, kifutó alkatrész típusokból építkezni.
A 90-es évek végén semmilyen más penelt már nem láttam thruhole (drótlábú) alkatrészekkel szerelve, csak a DSC paneleket. Mindenki más már felület-szerelt (SMD) alkatrészeket használt. Maga a processzor, a Zilog Z8 külső eprom-os széria is ilyen volt, a 80-as években komoly karriert bejárt Z80-as továbbfejlesztett, de később zsákutcának bizonyult verziója, mivel a külső eprom-os szoftverét boldog-boldogtalan ki tudta másolni az eprom-ból és bármely dzsunkán, vagy a frissen felszabadult kelet-európában tudták utángyártani ...
Kíváncsi lennék, h van-e a paneleden valami gyártási dátumra utaló felirat, idő-bélyegző, etc. és mivel az ilyen bélyegző soxor kódolt, van rajta akkor annak mi a megfejtése.
előzmény:
H. József #24
H. József
Törzstag
2014. Március 01. - 19:53:29
0
Ami nálam van az így néz ki.
előzmény:
L. Pásztor #23
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2014. Március 01. - 09:18:15
0
Kedves Komi !
"... Biztos, hogy nincs benne egy eeprom, vagy más, ami alkalmas az adatok tárolására?..."
Ezen 100% h nincs újraírható nonvolatile memória. Sem EEPROM, sem Flash. Már csak ezért sem lehetnek benne, mert a panel tervezésének időpontjában (kb. 90-es évek eleje) a nonvolatile memory még kuriózum számban lévő arany-árban árult csecse-becsék volt.
"...Sajnos nincs előttem a 4020 panel, a neten meg most nem találtam megfelelő felbontású képet, ..."
Hirtelen itt egy kép:
http://obrazki.elektroda.pl/2940689100_1318968856.jpg
"... de a zilog-tól felfelé a quartz irányába, mi az a 8 lábú dög ... ?
Az a 8 lábú "dög" egy olcsó Benchmark BQ2201PN SRAM tok, a Texas is gyártja (v gyártotta régen), ettől volt olcsó. Itt a pdf-je:
http://www.ti.com/product/bq2201
Ebben van a config, és attól nem felejti el, h mellette van egy szép nagy kerek CR2016-nak látszó elem, mely a panel kikapcsolt, feszültségmentes állapotában hivatott megőrizni a SRAM tartalmat, azaz a szerelői configet és pl. a lúzer kódokat.
Ha most visszanézed a tegnep reggeli agy-menésemet, a régi PC CMOS RAM + ELEM analógiát hoztam fel bővebb lére eresztve. Nos láthatod, pontosan így van itt is.
Konklúzió: ha kiveszed az elemet, azaz resetelsz, kiürül a CMOS RAM tartalma, így akkor ennél a panelnél vissza kell állni a gyári állapotnak. Ha ez nem történik meg, akkor szvsz kuka a panel ...
Na de gyorsan befejezem, mert jön P, és ki fog engem innen cikizni ...
előzmény:
Komi #22
Komi
Szakember
Törzstag
2014. Február 28. - 20:40:10
0
Kedves Pásztor Laci!
Biztos, hogy nincs benne egy eeprom, vagy más, ami alkalmas az adatok tárolására?
Akkor miben tárolná a telepítő által bevitt paramétereket?
Nyilván nem sram-ban.
Sajnos nincs előttem a 4020 panel, a neten meg most nem találtam megfelelő felbontású képet, de a zilog-tól felfelé a quartz irányába, mi az a 8 lábú dög ?
előzmény:
L. Pásztor #19
H. József
Törzstag
2014. Február 28. - 20:28:33
0
Hát ha lesz néhány unalmas napom, lehet megpróbálom, már csak kíváncsiság képpen is, mert most iszonyatosan bosszant, hogy mennyi plusz munkát csináltam magamnak ezzel.
előzmény:
eXtra #20
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
2
3
Összes
Biztonságtechnika Fórum
»
Tűz- és behatolásjelzés