Szerző Téma: Paradox SP4000 és Sagem RT3000 összekötése  (Megtekintve 19761 alkalommal)

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
De ha csak vonalszimulálás a cél, akkor egy Tell ecoline még olcsóbb is és tökéletesen működik, sőt ha kivezeti a drótot akkor vezetékes telefonnal is használható.
előzmény: vg #40

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
Nekem Sagem modemmel a Balatonon volt először dolgom, azt vezetékes telefon helyett adták az ügyfélnek. A telefonálás az tökéletesen ment de a riasztó nem tudott kommunikálni általa.
Hoztak Nokiát is azon sem, szerintem valami beállítási dolog, de nem a riasztón hanem a gsm modulokban, mert pl olyan nokiával ár régebben volt hogy kommunkált riasztó távfelügyeletre.
A vége itt is az lett, hogy behúzatta a tulaj némi kiabálás után a direkt drótot a matávval vagy mi  a nevük mán.

Nem elérhető vg

• Szakember
  • Ős tag
Nem ismerem ezt a Sagem modult, de ezzel csak DATA módban tudsz/nál kommunikálni és értelemszerűen GPRS-en nem. Ugyebár a GSM hálózatok időosztásosak DATA módban, ami egy beszéd átvitelére tökéletes, de egy 10-50ms pontosságot (beállítás függő vevő oldalról) igénylő átvitelhez korántsem biztos, hogy passzolnak.
Szóval szerintem legjobban Lacy megoldásával jársz.
És persze a magam részéről érintettnek érzem Pásztor kollégát is :P  remélem reflektál....
előzmény: dlaca #28

Nem elérhető dlaca

• Kezdő tag
  • **
Köszi szépen a pontos segítséget! Átgondolom a beszerzését egy ilyen egységnek.
Addig is, ha van valami ötleted légyszi segíts, hátha ideiglenesen ezt is működésre lehetne bírni!
Szerintem nekem kerülte el valami a figyelmemet a programozáskor.
Előre is köszönöm mindenkinek aki próbál ötletet adni!!

Nem elérhető vlezlee

• Szakember
  • Ős tag
Sajnos ezek a GSM modulok a gyenge pontok a rendszerben. A sok AD/DA konverzió miatt olyan késleltetések vannak, hogy hangátvitelre használható, de pl digitális kommunikációra már alkalmatlanok. Igen jól sejtheted, VoIP alapon is hektikusan vagy megy vagy nem, de inkább nem.
Nem véletlenül fejlesztik a kimondottan riasztóközpontokhoz való vonalpótlókat és pl a Paradox sem azért fejlesztett BUS-os GSM modult, hogy 2e helyett 40e-et költs rá (megjegyzem a PCS250-nek azért sok egyéb funkciója is van a vonalpótláson kívül)

Erről a témáról Pásztor Laci kolléga (L.Pásztor), mint gyártó ( http://www.mobilcontrol.hu ) biztos tud bővebb információt is adni.
előzmény: dlaca #37

Nem elérhető dlaca

• Kezdő tag
  • **
Szerintem én vagyok a gyenge pont a rendszerben és nem a Sagem cucc! :-)
Akkor vegyük le a Sagemet és tegyünk fel 1 Nokiát. A probléma akkor is megvan!
Nézzük így!

előzmény: vlezlee #36

Nem elérhető vlezlee

• Szakember
  • Ős tag
De azt ne felejtsd el, hogy a PCS250 működik, ez a sagem cucc meg nem.
Ha a saját számodat írod be távfelügyeleti vagy személyes értesítés számnak, akkor azt tárcsázza a központ? Kicsörög Nálad? Ha személyes hívás, akkor ugye nem kapcsolod ki a központot, mielőtt elindítaná a hívást?
előzmény: dlaca #28

Nem elérhető dlaca

• Kezdő tag
  • **
800: 6,7
801: 6,8 (ez az én leírásomban nincs benne)
802: 5,6
803: 5
804: 5
810: 4
811, 812 -ben pedig 0 (ezt annyira nem értem)
előzmény: dlaca #34

Nem elérhető dlaca

• Kezdő tag
  • **
Bocsi, rosszul írtam! 800- on nincs 8

Nem elérhető mountainman

• Ős tag
Bocs, de nincs programozói füzeted?
800: 8=nincs tárcsázás!

előzmény: dlaca #32

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!