Továbbra is az a véleményem, hogy a földhurkot nem "levezetni" kell, hanem úgy kell a rendszert megtervezni, hogy ne alakulhasson ki. Alapvető dolog, mint már mondtam, az átgondolt, csillagpontos kábelezés. A rendszer különböző egységei (rögzítő, monitor, kameratápok) lehetőleg egy helyről, de mindenképpen azonos fázisról kapják a 220V-os betápot!
Ennek ellenére is időnként előfordulhatnak kisebb, nagyobb zavarok egy rendszerben. Ezek teljes megszüntetése sokszor nehéz feladat, tekintve, hogy általában nem nagyon ismerjük az okát. Leginkább sok türelem, szakértelem és jó "térlátás" kell hozzá. Kicsit félve mondom, hogy talán nem is alapvetően a tárgyi tudás a legfontosabb, hanem a sok-sok tapasztalat.
Néha akár egy hibás csatlakozás is furcsa dolgokat tud okozni, vagy egy olyan apróság amire az ember álmában sem gondolna.
Én már jártam úgy, hogy a monitor 220V-os kábelében kellett elcsípnem a védőföldet ahhoz, hogy megszűnjön a zavar (nem éppen elegáns, vagy szakszerű megoldás, viszont használt).