Szerző Téma: DSC DLS PC-link probléma  (Megtekintve 5325 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető L. Pásztor

• Szakember
  • Ős tag
Re:DSC DLS PC-link probléma
#14 2014. Szeptember 07. - 22:43:05
0
Egy olyan ceg tulajdonosi kor es vezetes,mint a dsc-nek , mar ugy gondolja a ceg megy a lendulettol.
Nem akarja megvaltani a vilagot, nem akar novekedni, stabilok a cuccok, megelegszik a pillanatnyi forgalommal, az oreg szakikra epit. Ez is egy ceg/piac politika. Sokan vannak igy, a regebbi cegek kozul.
Ekkent kell hozzaallni, akinek nem eleg, az valt masra . . . felteve ha van kedve kiserletezgetni es ujat tanulni.
előzmény: syn7h37ic #9

Nem elérhető padisah

• Szakember
  • Ős tag
#13 2014. Szeptember 07. - 18:45:12
+1
A DLS5-nek elég komoly hardwerigénye van, az én laptopom, amin a 2002, a Pyronix szoftvere, és minden más riasztós meg kamerás szoftver jól megy, a DLS5-nek már szinte kevés. (Lenovo R60 1,8 MHz Celeron, 1 GB RAM, WinXP)

előzmény: KBela #12

Nem elérhető KBela

• Szakember
  • Kezdő tag
#12 2014. Szeptember 07. - 18:39:03
0
Az 5-ben van online állapotellenőrzés (telepítési vázlat / continuous). Ettől függetlenül tényleg nem a piac legjobb szoftvere...
előzmény: syn7h37ic #8

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
#11 2014. Szeptember 07. - 15:02:30
0
a 2002 is pont olyan fostalicska mint az új 5-ös illetve az még meg is hatványozta ezt

azért sajnálom, hogy minden új beírásnak szinte új topic keletkezik,  mert én ezt a dls szopást már leírtam valamikor tavaly, ami most így nem látszik, és jó sokat kéne keresni, pedig érdemes lenne elolvasgatni :)

Nem elérhető padisah

• Szakember
  • Ős tag
#10 2014. Szeptember 07. - 14:51:00
0
A 2002 még használható volt. ez a mostani egy rakás sz...
előzmény: syn7h37ic #8

Nem elérhető syn7h37ic

• Szakember
  • Ős tag
#9 2014. Szeptember 07. - 14:22:11
0
Azt látom, hogy a DSC valamilyen okból nem akarja, vagy nem tudja követni a fejlődést. Manapság alap, egy gyors programozói szoftver egy riasztórendszer mellé. Sőt egyre nagyobb az igény az IP alapon való elérésre is.
A DSC is képes egy IP alapú online megoldásra az IT100 soros modul, és egy RS232-Ethernet modul közbeiktatásával, de ez méregdrága, és nincs hozzá a DSC által dedikált szoftver, csak valamilyen összedobott third party vacak.
DSC-t csak akkor telepítek, ha a megbízóm ezt kívánja, máskülönben messze kerülöm. Hiába egyszerű a programozása, ha a felhasználói igényeket egyre kevésbé tudja maradéktalanul teljesíteni úgy, hogy a felhasználónak is pofonegyszerű legyen a kezelése. És ne érezze azt, hogy egy hipertérugrás koordinátáit kell megadni, ha egy bizonyos üzemmódban akarja a rendszert élesíteni.

előzmény: czegany #6

Nem elérhető syn7h37ic

• Szakember
  • Ős tag
#8 2014. Szeptember 07. - 14:11:00
+1
Csak egyszer próbáltam, azt is azért, mert nem tudtam melyik verziós panel volt. Az eljárás hasonló, csak ott kétszer kell rádugni a panelre a csatlakozót, ha jól rémlik. Rádug, vár, lehúz, majd újra rádug.
Igazából közvetlen kábel kapcsolatnál nincs is értelme az auto panel felismerésnek, ugyanis simán felismerhető, melyik panellel is állunk szemben. Max. a verziók között lehet eltérés. Az pedig rajt van a panelen. hacsak valamelyik vicces telepítő le nem vakarja...
A DSC is feldughatja a fos DLS programjait magának... Több, mint 1 giga, és szinte használhatatlanul szar, káoszos. És még online állapot ellenőrzést sem tud. Na igen. Ez nem Paradox.
DSC-nél is csak azért van fenn mindkettő DLS (A DLS5, és a régi 2002), hogy ha szükség van az eseménytárra, akkor le lehessen tölteni.

előzmény: imagevideo #7

Nem elérhető imagevideo

• Újonc
  • *
#7 2014. Szeptember 07. - 00:47:21
0
Próbáltam, hogy a kommunikáció elindítása után ütöm be a 499 ...stb-t, de nekem úgy nem ment. Mondjuk előtte már egyszer be volt ütve korábban, ha ez számít ...  Egyedül az a verzió működik nálam, hogy kommunikáció indítás után dugom csak a panelra a PC-link kábelt.
Azért az még érdekelne, hogy a Panel automata felismerése működik-e valakinél ? Mert az még a ki-be dugós verzióval sem jött össze :-(
előzmény: czegany #6

Nem elérhető czegany

• Szakember
  • Ős tag
#6 2014. Szeptember 07. - 00:09:58
0
Hí!
Szerintem a gond az volt, hogy a telepítői kód 499 telepítői kód 499-et nem jókór adtad meg.
Ha rádutóg a panelt, és indítasz egy letöltését, vagy bármi,kommunikációt, utánna kell a fenti kombót megadni.
Ha ezt előtte követted el, nem fog működni.
Rengeteg DSC rendszerem van, de ez a Dls letöltő, egy akkora szemétrakása a DSC-nek, hogy ez miatt kezdem hanyagolni. Egyszerűen nem értem, hogy ilyen mennyiségű forgalmazottb darabszám mellett, ne futja egy normális programozói szoftverre.

előzmény: imagevideo #5

Nem elérhető imagevideo

• Újonc
  • *
#5 2014. Szeptember 06. - 22:12:07
0
Köszi, egy Isten vagy :-) Műxik !!! A gond valóban az volt, hogy rá volt dugva a panelra a kábel. Ha lehúztam és úgy indítottam el a feltöltést, majd utána dugtam rá a kábelt akkor minden okés volt.
Amúgy ez normális ??? Paradoxnál nincsenek ilyen problémák ! A másik, hogy sehol nincs erre utalás a leírásban !
Köszi mégegyszer is !!!

előzmény: syn7h37ic #4

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!