Szerző Téma: Paradox MG 5050 és Rádiós kültéri esete  (Megtekintve 5277 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető czegany

• Szakember
  • Ős tag
+1
Egyetértek.
Én még középiskolában "rádióztam", és megtanultam, hogy akármi, hangsúlyozom akármimi képes zavarni, interferenciát okozni, állóhullámot kialakítani stb.
Egyszerűen ki kell próbálni és kész. A próba arra jó, hogy abban az időben, abban a térben akkór működött. Másra nem.
Tudom, hogy csábító az ügyfélnek az súgni a fülébe, hogy nem lesz falfúrás, de arról is kellene tájékoztatni, hogy egy új wifi router, egy átfordított GSM adóantenna, egy szomszéd építmény stb. b[size=78%]ele bír szólni a rádiós idilbe.[/size]
[size=78%]Ezért van nekem összesen négy hibrid rendszerem, hálisten kevés problémával..[/size]
[size=78%]Egyetértek a rádiós átvitelt és a biztonságtechnika szót akkor szabad egy mondatban említeni,ha abban a mondatban szerepel a szop..s szó is.[/size]
előzmény: L. Pásztor #11

Nem elérhető mot

• Szakember
  • Ős tag
0
Igazad van, a maxi szopás az, amikor nem a telepítéskor jön elő a probléma - mert mondjuk a kiváltó ok későbbi keletű - hanem később.  >:( Na akkor, tapasztalataim szerint, ölég nehéz megmagyarázni a megmagyarázni valót. Tehát maximálisan megértem biro67zoltan problémáját, hogy próbálja MEGOLDANI és nem azt mondani az ÜF-nek, hogy ez így kérem alássan nem megy. Volt olyan, hogy a szomszéd a DirCon rádió mögé tükröt tett fel... a tükör maximálisan működött, a rádió kevésbé.  :D De mire rájött a kolléga, hogy nem a rádió rossz, nem a riasztó rossz, sőt az ÜF-nél egyáltalán SEMMI nem rossz... na AZ dísszopás volt!
előzmény: L. Pásztor #11

Nem elérhető L. Pásztor

• Szakember
  • Ős tag
0
Mert a rádiós cucc olyan állatfaj, ami adott helyen és körülmények között vagy működik - vagy nem.
És egy így volt mindig, és így is lesz mindig ... nem biztech felhasználásra való.

Egyrészt a népek nagyrészt nem ismerik a rádiós átvitel lelki világát így naívak az átvitel megbízhatóságát illetően, másrészt sokan azt gondolják, h csak azért mert (nagy-nevű) biztech üzletekben árulják a (nagy-nevű) rádiós cuccokat, az azt jelenti, h bárhol atom-biztosan fog működni ... és aztán jön a jó vastag szopás.

Lehetne még sokat rugózni ezen, de aki fent a legelső mondatot nem teszi magáévá ... azt menthetetlen. :)

SLC kollégának tökéletesen igaza van:  "...Rádiós max távirányító kényelmi és nem biztonsági funkcióval..."

előzmény: mot #10

Nem elérhető mot

• Szakember
  • Ős tag
0
Értem én hogy villanymotor, de mi hajcsa'? A másik oldal meg az, hogy semmi egyebet nem akar ez egységsugarú telepítő, csak azt, hogy a piacra dobott termék működjön...  :-\
Persze, mindenki óckodik ( tudom, hogy nem így írják...) a rádiós cuccoktól, de van, hogy tényleg nincs más megoldás. Ekkor szétnéz az (általa kedvelt márkák) piacán és semmi egyebet nem vár, csak amit az elején írtam... Persze vannak a telepítési helytől függő helyzetek (pl. egyéb WLS cuccok szórása, vasbeton födém és még ki tudja mi) amikor hiába a technika, nem tud működni. Na ezt kell - néha elég nehezen - lenyomni az ÜF torkán.  ???
előzmény: SLC #9

Nem elérhető SLC

• Szakember
  • Ős tag
0
Nem kellene ennyire erőltetni a rádiós cuccokat és kész.
Rádiós max távirányító kényelmi és nem biztonsági funkcióval.

Feldob egy jó kis wifi antennát valaki és kinyírja a rádiós eszközök térerejét.

Nem elérhető syn7h37ic

• Szakember
  • Ős tag
0
Elemcsere volt?
A helyén valami nagyon árnyékol. Valószínű jó kis vasbeton födém lesz. Az pedig nem tesz jót a rádiós átvitelnek. Az elemcserét azért írtam, mert futottam hasonló esetbe, rádiós kezelőnél. Elemhibát nem jelzett, de folyamatosan eldobálta a kezelőt a kiváló térerő ellenére. Kínomban cseréltem elemet, azóta hibátlan.
Sajnos pont a kültéri sziréna az, amit nem lehet rpt-1 repeaterrel továbbítani. Hogy miért, az rejtély. Igaz a REM3 távvezérlő sem repeatelhető. Ott, ahol nem megoldható megfelelő térerővel átjátszani szirénát, de lehet repeatert alkalmazni, oda lehet alkalmazni egy hibrid megoldást a 2WPGM wireless pgm modullal. Mint ahogy régen volt erre a célra gyártott átalakított PS128.

előzmény: biro67zoltan #7

Nem elérhető biro67zoltan

• Törzstag
0
Két órás szopás a helyszínen,lent a földön a sziréna a kezemben tartva bárhol jó a ház elején, de mikor visszateszem a helyére kb 3.5m magasra akkor már nem jó. Emelet terasz  ugyanabban a magasságban kézben tartva jó,  tetőtér lambérián már nem. Végig próbálva a ház elejét találtam egy olyan pontot ahol úgy-ahogy jó, de vagy a megszólalása vagy az elhallgatása késik  a beltérihez képest akár 4-5-6 másodpercet is.
Megjegyzem fél évig semmi baja nem volt.
Paradox for ever?
előzmény: handras #6

Nem elérhető handras

• Szakember
  • Ős tag
0
Paradox über alles? ;D
előzmény: Lacy #2

Nem elérhető biro67zoltan

• Törzstag
0
Kösz az ötletet, rádiós kezelő van a helyszínen. Ellenben a kp. áthelyezése bajos, akkor inkább a kültérié.
előzmény: syn7h37ic #4

Nem elérhető syn7h37ic

• Szakember
  • Ős tag
0
RF zavar a környéken. A sziréna két irányú eszköz, és lehet hogy a vevő, ami benne van nem olyan jó, mint a központé. Ha van egy rádiós kezelő a rendszeren, én kivinném a szirénához, és a szoftverrel mérnék egy jelszintet.
A központ lehet, hogy jól veszi a jeleit, de nem biztos, hogy a sziréna a kp. jeleit rendesen fogja.
Mivel a kültéri SR150-et nem kezeli a repeater a központ áthelyezése javíthat a helyzeten. Persze ez csak akkor járható, ha minden eszköz RF.

előzmény: biro67zoltan #3

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!