Szerző Téma: Solution-16 (CC880P), nincs akku töltés  (Megtekintve 1885 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető digilock

• Kezdő tag
  • **
0
Köszi mindenkinek a segítséget, a következő dolog úgy néz ki megoldotta a problémát: BGA rework, meg pár perc és azóta működik. Átlagosan 80mA körül tölt, lemerült akkut fél nap alatt helyre hozta, kb. 3 hete jónak tűnik! Köszi !

Nem elérhető handras

• Szakember
  • Ős tag
0
Eljárt felette az idő, de anno 2000-ben lenyűgözött a vastag kézikönyvével...
előzmény: czegany #6

Nem elérhető czegany

• Szakember
  • Ős tag
0
Hát szerintem "inteligens" töltője van, és ha nagy a kapcsok közötti ellenállás, akkor csepptölt, vagy leveszi a töltést. Nem szeretem a Solutiont, de pl. csak ott láttam, illetve hallottam a nagyfrekis trafót, hogy a kezelőnél a 12v-ot nem veszültségosztóval osztja le, és pazarol, hanem van benne egy kis kapcsolóüzemű táp, pontosabban inverter, ami előállitja az 5 voltot. Azért ezek műszakilag finom megoldások.
előzmény: Lacy #4

Nem elérhető syn7h37ic

• Szakember
  • Ős tag
0
Bizony. Sőt, egyes Pyronix központokból csak úgy nem is veheted ki az akkut.
előzmény: Lacy #4

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
0
Pyronix Matrix is ilyen idióta.
Nem tudom mért kell alap dolgokkal szerencsétlen szerelőket szopatni

amúgy ezért (is) érdemes Paradoxot szerelni :) (x)

Nem elérhető syn7h37ic

• Szakember
  • Ős tag
0
A solution-t nem tudod úgy mérni, mint a legtöbb riasztót, mert máshogy van az akku töltés ellenőrzése megoldva. Az 5,6 volt lehúzott akkunál normálisnak mondható. Csak úgy tudsz viszonyítani, hogy az AC-t húzod le, és 5-10 perc akkuról járatás után mérsz akkufeszt. Ezután visszaadod az AC-t szintén vársz pár percet, és újra mérsz. Ha van töltés, akkor magasabb értéket kell, hogy kapj.
De sajnos az S16 töltőáramköre meg szokott dögleni. Többel is találkoztam már. Hasonló hibajelenség, új akkuval is pár nap után dobálgatta az akkuhibát. Van a panelon egy izzólámpa, ami a töltőáram szabályozásért felel, azt ellenőrizd, az is lehet hibás.

előzmény: digilock #1

Nem elérhető handras

• Szakember
  • Ős tag
0
Solution 16-nál lehúzott akkuval sose fogsz mérni magasabb töltőfeszültséget. A kistesóknál igen.
Hogy jók-e ezek a cuccok (szerintem igen) okafogyott kérdés, mert már nem kapható. 
előzmény: digilock #1

Nem elérhető digilock

• Kezdő tag
  • **
Solution-16 (CC880P), nincs akku töltés
#1 2015. Február 02. - 23:54:27
0
Üdv mindenkinek!
Telefonál egy ügyfelem, hogy akku hibát jelez a központja. Kiszállás, azt hittem akku hiba, holott 2 éves csak a nyilvántartásom szerint, de ugye minden előfordulhat. Szóval vizsgálat, akku csere, töltés ellenőrzés, valami baki van. Lehúzott akku saruk mellett is a töltőfesz 5,7 volt!! Szemrevételezéssel pufferek jók, hm. talán töltőmodul megadta magát? Panel kiszerelve, ügyfél ideges,mert ugye lehalt a rendszere.
Kérdésem, találkozott valaki ilyen problémával már, ha igen akkor HB-106D, ami le van fekete műgyantával öntve beszerezhető e, vagy panel a kukában végzi? 8 éves a cucc, annak idején sokat raktam fel belőle, meg a kis tesóból is. Eddig jól muzsikáltak mind annyian. Az igaz, hogy mára leszoktam már róluk, de szerintem jó cucccok ezek még ma is, csak talán még mindig egy helyben topognak úgy szoftveresen.
Holnap a műhelyben megvizsgálom jobban a dolgot,de elsőre modulhibásnak vélem! Köszi!

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!