Szerző Téma: Paradox Digiplex evo 192, evo hd vagy sp7000, esetleg más a kijelölt célra?  (Megtekintve 6533 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető klaci

• Törzstag
Szia!

Megnevezés IP150
Kategória IP modul
Kompatibilitás Paradox EVO, SP (v2.10-től), MG5000 / MG5050 (v2.10-től

By POWER
előzmény: biro67zoltan #8

Nem elérhető biro67zoltan

• Törzstag
Ha már Paradox a téma, lenne egy kérdésem a Tisztelt kollégákhoz.
Az IP150 modul melyik Paradox központtal használható? Nagyjából egy 15-16 zónás rendszert kellene kiépítenem, a tulajnak ilyen irányú igénye van. Én még az IP 150-et nem használtam, nincs róla ismeretem. Szívesen fogadok minden segítséget!
előzmény: SLC #7

Nem elérhető SLC

• Szakember
  • Ős tag
EVO HD-vel óvatosan  ;D

Igaz, hogy b@szott nagy tápot kapott és ez jó, de pont ez a rossz is.

Ha csak pár eszközzel terheled, mert mondjuk csak két kezelő három infra, de négy partició kell, akkor "kissé" megemelkedik a tápfesz szint ami elég gyorsan ki is nyírja azt a pár eszközt.
Ha sok az eszköz akkor ez a probléma nem jelentkezik és akkor tényleg szuper a nagy táp rajta.

Tudjátok anno a görög distributor mondta, hogy Samukám majd érdekel ha V3.0-nál járunk  ;)

Nem elérhető mzeperx

• Újonc
  • *
hát köszönöm kollegák, akkor evo hd (power legjobb egyedi telepítői ár) lesz a megoldás, a jablotron... szép és jó, de a vezetékes érzékelőket, igen drágán támogatja... :)

Nem elérhető vg

• Szakember
  • Ős tag
Igen tudja, de az sem olcsó játék.
előzmény: mzeperx #3

Nem elérhető handras

• Szakember
  • Ős tag
Én megnézném a Jablotron 100-as szériát esetleg,1 napos  tanfolyam elvégzése után az első szettet még jó áron is adják....

Nem elérhető mzeperx

• Újonc
  • *
hát köszi :) jogos, de erről beszélek, hogy nincs tipusismeretem,

és mi az ami tudná ezt? :)

satel integra 64 plus pl. Tudná?

:) köszi ha okosítotok!!!
előzmény: Lacy #2

Nem elérhető Lacy

• Szakember
  • Ős tag
vagy SP7000 központ (ez a régebbi, butább de szinte egy árban az EVO-kkal) ZX8 zónabővítőkkel szükség szerint (az SP7000-hez egyel kevesebb kell),

Jujj
megvilágosítalak :)
először is ha szigorúan vesszük akkor az EVO mint elődje a DGP 2000 óta van gyártásban a mostani EVO-k javarészt erre alapulnak csak már kibővítve új tudományokkal.
ellenben a Te általad leszólt SP7000 nem régebbi és nem butább, mivel ezek kb 2008-2009 től vannak gyártásban teát újabbak.
A butábbról meg annyit hogy mitől butább?
próbálj már meg pl sleep élesítést alkalmazni stay melletti tudással egy EVO-n?
Vagy rádiós repeatert használni?
és had ne folytassam...

egyébiránt a kérdésfelvetést sem értem, mivel úgy kezdted hogy :

Idézet
48 zóna (duplázással is jó),
tehát akkor mi keresni valója lenne ott egy max 32 zónás központnak?
így a vita el van döntve topic zárható is :)

amúgy a többi tudomány ami elvárás jószerével csak az EVO-val kivitelezhető, tehát nem érdemes SP-ben gondolkodnod de mivel ugy e a zónák száma...
topic zárható ismét :)

Nem elérhető mzeperx

• Újonc
  • *
sziasztok!

Ez idáig, de főleg pár évvel ezelőtt Tell Ultimate, Bosch, és még régebben kisebb dsc rendszereket is telepítettem, de nálunk ez nem fő profil a cégnél. Most viszont adva van egy feladat amire hardvert kéne találnom, és az eddigi típusok nem tűnnek célravezetőnek, arról nem is beszélve, hogy a Tell már nem gyártja az Ultimate GSM központot, ami ide kicsi is lenne (pedig ezt nagyon kedveltem, jó áron, nagyon okos volt, de a használt Ericcson GSM modul megszűnése után nem érte meg a gyártónak átalakítani a panelt, ezt mondták)

Tehát a feladat, mely költségérzékeny ráadásul (félig családon belüli), több lakrészes nyaraló, melyben valószínűleg állandó lakó is lesz előbb utóbb:

megbízható, kiforrott típus,
48 zóna (duplázással is jó),
egy partíció, GSM kommunikátor,
mivel elsősorban nyaraló, riasztó ki-be kapcsolása állapotlekérdezése GSM-en keresztül,
fűtés, melegvízkészítés ki-be kapcsolása gsm-en keresztül (2 PGM),
melegvíz cirkulációs szivattyű időzitett indítása fürdőszobai, folyosói mozgásérzékelőkkel (1PGM kapcsolása több zóna VAGY logikai indításával, tapasztalati időablak (sec) beállításával,
hívás, sms értesítés riasztásról zónakijelzéssel, tápvesztés, akkuhiba, szabotázs SMS-e,
egy tűzjelzési lehetőség,
esetleg kapunyitás,
és könnyű érthető kezelés, informálás kezelőn és mobilon,
az se baj, ha GPRS-en keresztül elérhető a központ szoftverrel.

Későbbi külső rádiós bővítés még valószínű, és az IP NVR rendszer is előbb  utóbb, mert a szomszédnál is kivágták a fél méteres réz gázbekötőt a helyi indiánok, ahol három napig ömlött a gáz, és ez volt az igazi nagy költsége a tulajnak nem a réz, amiért a tolvaj kb 400 forintot kaphatott.

Az elvileg szimpatikusnak tűnő, de kissé drágának tűnő megoldás az EVO192 vagy EVO HD (ez az innovatív meg korszerű elvileg) vagy SP7000 központ (ez a régebbi, butább de szinte egy árban az EVO-kkal) ZX8 zónabővítőkkel szükség szerint (az SP7000-hez egyel kevesebb kell), TM50 vagy LCD+ kezelővel, a különösen drágának tartott PCS250 GSM modullal (erre van valakinek tapasztaltan kompatibilis alternatívája?), VDMP3 hangmodullal a menüválasztáshoz.

Az elméleti és általános tudás mélyen megvan hozzá, de tapasztalat a Paradoxxal nincsen, nyitott vagyok teljesen más gyártóra is ha olcsóbban ugyanezt tudja, nem sokkal rondább butább kezelőkkel.

Köszönöm ha tanácsot adtok, segítetek!  :)

Péter

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!