sziasztok!
Ez idáig, de főleg pár évvel ezelőtt Tell Ultimate, Bosch, és még régebben kisebb dsc rendszereket is telepítettem, de nálunk ez nem fő profil a cégnél. Most viszont adva van egy feladat amire hardvert kéne találnom, és az eddigi típusok nem tűnnek célravezetőnek, arról nem is beszélve, hogy a Tell már nem gyártja az Ultimate GSM központot, ami ide kicsi is lenne (pedig ezt nagyon kedveltem, jó áron, nagyon okos volt, de a használt Ericcson GSM modul megszűnése után nem érte meg a gyártónak átalakítani a panelt, ezt mondták)
Tehát a feladat, mely költségérzékeny ráadásul
(félig családon belüli), több lakrészes nyaraló, melyben valószínűleg állandó lakó is lesz előbb utóbb:megbízható, kiforrott típus,
48 zóna (duplázással is jó),
egy partíció, GSM kommunikátor,
mivel elsősorban nyaraló, riasztó ki-be kapcsolása állapotlekérdezése GSM-en keresztül,
fűtés, melegvízkészítés ki-be kapcsolása gsm-en keresztül (2 PGM),
melegvíz cirkulációs szivattyű időzitett indítása fürdőszobai, folyosói mozgásérzékelőkkel (1PGM kapcsolása több zóna VAGY logikai indításával, tapasztalati időablak (sec) beállításával,
hívás, sms értesítés riasztásról zónakijelzéssel, tápvesztés, akkuhiba, szabotázs SMS-e,
egy tűzjelzési lehetőség,
esetleg kapunyitás,
és könnyű érthető kezelés, informálás kezelőn és mobilon,
az se baj, ha GPRS-en keresztül elérhető a központ szoftverrel.
Későbbi külső rádiós bővítés még valószínű, és az IP NVR rendszer is előbb utóbb, mert a szomszédnál is kivágták a fél méteres réz gázbekötőt a helyi indiánok, ahol három napig ömlött a gáz, és ez volt az igazi nagy költsége a tulajnak nem a réz, amiért a tolvaj kb 400 forintot kaphatott.
Az elvileg szimpatikusnak tűnő, de kissé drágának tűnő megoldás az EVO192 vagy EVO HD (ez az innovatív meg korszerű elvileg) vagy SP7000 központ (ez a régebbi, butább de szinte egy árban az EVO-kkal) ZX8 zónabővítőkkel szükség szerint (az SP7000-hez egyel kevesebb kell), TM50 vagy LCD+ kezelővel, a különösen drágának tartott PCS250 GSM modullal (erre van valakinek tapasztaltan kompatibilis alternatívája?), VDMP3 hangmodullal a menüválasztáshoz.
Az elméleti és általános tudás mélyen megvan hozzá, de tapasztalat a Paradoxxal nincsen, nyitott vagyok teljesen más gyártóra is ha olcsóbban ugyanezt tudja, nem sokkal rondább butább kezelőkkel.
Köszönöm ha tanácsot adtok, segítetek!
Péter