Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Barkácsoláshoz segítséget kérek / Re: NV35M házi barkácsolása
« Utolsó üzenet: írta bcslaci Dátum 2021. Március 02. - 18:39:14 »
Mehet a téma a barkácsolós topikba :)
2
Barkácsoláshoz segítséget kérek / Re: NV35M házi barkácsolása
« Utolsó üzenet: írta jan5650 Dátum 2021. Március 02. - 15:28:20 »
Köszönöm a választ!

Tudom hogy nem feltétlen ide tartozik de milyen központot érdemes vennem szerinted az alábbi eszközökhöz?:

- 1 db NV35M
- 2 db NV780MX
- 3 db infra mozgás beltéri
- 2 db vagyonvédelmi szúnyogháló
- 1 db nyitás érzékelő
- 2 db kezelő

Minden eszköz vezetékes lenne.

Szeretném ha távirányító is lenne hozzá hogy ha hazaérkezek akkor ki tudjam kapcsolni már a kapun kívül, illetve szeretném ha SMS-t küldene ha beriaszt, illetve SMS-el ki is tudnám kapcsolni a riasztást.

Milyen eszközökre lenne szükségem?
előzmény: H. József #5
3
Barkácsoláshoz segítséget kérek / Re: NV35M házi barkácsolása
« Utolsó üzenet: írta H. József Dátum 2021. Március 02. - 14:44:45 »
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha magasra van szerelve, akkor jóval érzéketlenebb lesz, nagyobb lesz az érzékelési területek
közt a távolság. Macskara nem jelez, ha be van állitva a kisallat védelem. Egyebkent kültéri eszköznél szerintem nincs olyan, hogy semmire nem riaszt be. Én a kültéri eszközöket főleg otthonlévő élesitéssel szoktam programozni, hogy időben legyen jelzés, ha a kertben lófrál vki. Vagy olyan helyre, ahol van élőerős örzés és le tudja csekkolni a jelzés eredetét.
előzmény: jan5650 #3
4
Barkácsoláshoz segítséget kérek / Re: NV35M házi barkácsolása
« Utolsó üzenet: írta jan5650 Dátum 2021. Március 02. - 07:56:35 »
Nyilván a kék kockára gondoltam a helynél...
előzmény: jan5650 #3
5
Barkácsoláshoz segítséget kérek / Re: NV35M házi barkácsolása
« Utolsó üzenet: írta jan5650 Dátum 2021. Március 02. - 07:54:32 »
Én a képen látható helyre szeretném tenni...
Jobbról a kerítés. Természetesen a karácsonyi világítást leveszem :D

Akkor ezt a típust nyugodtan megvehetem? Nem kell attól tartanom hogy 1-1 elszálló madárka, elfutó cica beriaszt? Elvileg délután csak süt ide telibe a nap. Fa, bokor nincs a környéken. Azért is akartam ~3 méter magasra tenni, mert akkor közvetlenül a ragalj alá be tudnám tenni és nem sütne rá a nap. Vagy ez nem számít?


előzmény: H. József #2
6
Barkácsoláshoz segítséget kérek / Re: NV35M házi barkácsolása
« Utolsó üzenet: írta H. József Dátum 2021. Március 01. - 20:38:47 »
Elég sokat raktam már fel, tiszta, nem túlságosan napsütötte területen megfelelően tud működni (pl. terasz, erkély, ahol nincs bokor, fa stb.). A szerelési magasság inkább 2,1-2,4 méter körül legyen. Letakarásvédelmet mindig kikapcsolom.
előzmény: jan5650 #1
7
Barkácsoláshoz segítséget kérek / NV35M házi barkácsolása
« Utolsó üzenet: írta jan5650 Dátum 2021. Március 01. - 20:13:41 »
Sziasztok!

Ahogy nézegettem a Paradox NV35M-et és társait eléggé lehúztátok. Főleg az anti-masking funkció miatt.
Saját házunkat szeretném levédeni vele. A kerítésünk mellé párhuzamosan szeretném feltenni 1 méterre tőle a ház falára kb. 3 méter magasra. A terv az lenne, hogy ha valaki beugrik az udvarra, vagy kinyitja a kaput és bejön, akkor 1 méter után szépen belemenjen az NV35M sugarába és aktiválja a riasztót...

Gyakorlatilag a tető ragalj alá tenném közvetlenül. Ha nagyon közel elrepül egy madár akkor gondolom beriaszt?! Ha rámászik egy darázs vagy poloska akkor szintén beriaszt? Vagy mennyire érzékenyek ezek a riasztók? Attól nem tartok hogy valaki lefújja. Használható a NV35M vagy felejtsem el?

8
Hírek / Re:A Biden-kormány is szigoríthat a kínai technológiai cégekkel szemben
« Utolsó üzenet: írta Ryki Dátum 2021. Március 01. - 17:46:08 »
Na végre most 4 évig lehet nézni az új elnök fejét a nyitó lapon :D
9
Hírek / Re:A Biden-kormány is szigoríthat a kínai technológiai cégekkel szemben
« Utolsó üzenet: írta syn7h37ic Dátum 2021. Március 01. - 14:40:22 »
Ennek az lesz a következménye, hogy párhuzamos szabványok lesznek egymás mellett. Az USA felvásárolta szép lassan az összes tech szabadalmat, és vissza is él vele. A kínaiak sem most jöttel le a falvédőről, megoldják gyorsan. Főleg a Hik a Dahua, és társai, végül is ők a CCTV ipar legnagyobb gyártói, a két cégnek együtt majd 40% részesedése van világszerte, a többin osztozik a maradék sok...
A Dahua és a Hik már rég saját app store-ból dolgozik a szankciók óta, és köszönik elvannak.  Most behozták a világ legnagyobb dróngyártóját, a DJI-t is a szankcionáltak közé. Megteheti az USA, de attól még ellép tőlük a fejlődés. Már nem ők az innováció fellegvára. Előbb-utóbb lesznek következményként kereszt szankciók, várhatóan nyersanyagok terén. Akkor lesz majd egy újabb probléma.
10
Hírek / A Biden-kormány is szigoríthat a kínai technológiai cégekkel szemben
« Utolsó üzenet: írta eXtra Dátum 2021. Március 01. - 12:45:19 »


Egy, még Donald Trump irányítása alatt megalkotott tervezet elfogadására készülnek – a kínai technológiai cégekkel szemben szigorítana a Biden-kormány.

A Reuters beszámolója szerint a Biden-kormány arra készül, hogy elfogadjon egy, még a Donald Trump vezetése alatt összerakott tervezetet.

Ez a tervezet az Amerikára fenyegetést jelentő, kínai technológiai cégekkel szemben jelentene újabb szigorításokat. A tervezetet számos amerikai cég ellenzi.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium még a Trump-vezetés utolsó napjaiban adta ki az ideiglenes végső jogszabályt, amely orvosolná az információs, kommunikációs, technológiai beszállítóláncban felmerült aggodalmakat. Ezt 60 napig észrevételezheti a nyilvánosság, utána a tervezet hatályba lép, március 22-én.

A minisztérium közleményben erősítette meg, hogy a Biden-Harris-kormány számára kiemelt fontosságú a megbízható infokommunikációs technológia és szolgáltatások, a nemzeti és gazdasági biztonság.

A minisztérium januárban számos panaszt kapott arra vonatkozóan, hogy a tervezet közel korlátlan hatalmad ad abban, hogy az amerikai és kínai cégek közötti tranzakciók közel bármelyikébe beavatkozzanak, amihez technológia kapcsolódik – mindezt minimális vizsgálat, átláthatóság és felelősségre vonhatóság mellett. A kereskedelmi minisztérium még fogadja a véleményeket, így egyelőre bármi változhat.

Forrás: IT café
Oldalak: [1] 2 3 ... 10
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!