Van egy 6 kamerás AHD 1MP kamerákból álló kültéri rendszerem, aminek az éjszakai képeivel az ügyfél és én sem vagyunk megelégedve. A kamerák és rögzítő is identivision. Az esti képek nagyon zajosak, fehér tűhegynyi pontokkal van tele a kép. Egy kamerának van jó esti képe ami egy félig fedett terasz alatt van, a többi a házon körbe helyezkedik el és az udvart nézik. A kamerák infra hatótáva 30m, de már 10-15 méternél sem jó a képük. Egy este beállítottam a képeket a menüket változtatva, valamivel jobbak is lettek a képek, de másnap nappali fénynél teljesen használhatatlan lett a kép. Vissza kellett állítanom alapra a kamerákat. Próbáltam olyan kamerával aminek infrája 50 m ig megy, a kép semmivel sem lett jobb. Aztán felmerült egy ötlet, mivel a házon vannak LED-es mozgásérzékelős reflektorok, hogy tegyünk fel akkora refiket, hogy a kamerák váltsanak át nappali üzemmódra, ha égnek a lámpák. Ezt 2 db 50W-os LED reflektor sem tudja megoldani. Ami jó az az 500W-os halogén, de azt meg az ügyfél nem akarja mivel sokat fogyaszt. Egyszóval az elvárás jó esti kép és mégjobb nappali. Bármilyen megoldás szóba jöhet, akár rögzítő, akár kamera csere is, csak jó legyen! Várom a tapasztalatokat, ötleteket egy jó rendszerre. Előre is köszönöm.