Egy picit korrigalnek ... kis sajat tapasztalattal fuszerezve:
Az nem eleg h szinuszos, van erre egy ökölszabaly is: jo 230V sinust nem igazan lehet 12v-bol csinalni.
Az igazan jo ipari convertekek 48V-rol mennek, de a 24V-osok jelalakja is meg super a 12v-osokhoz kepest.
Pl. a motorok nagyon hárklisak (pl. kazan keringeto szivattyu) a jo sinusra, kulonben el sem indulnak. Ezert olyat celszeru venni, ami garantaltan mukodteti azokat ...
Osszehasonlitaskent: nekem cegben egy 900VA-es online szunetmentes megy (1100VA-nel oldott le - kiprobaltam) es 2db sorbakotott 55Ah-s madaras-teszkos-óóósanos 12e Huf/db-os akksirol megy kb. 2.5 eve. Ezen most routerek, switchek, NAS-ok, Wi-Fi, server es 3 db PC megy folyamatosan rola. Januar eleji proba alkalmaval 20 perc teljes terheles (itt kb. 450-500VA) alatt meg nem adott ki alacsony akkufesz figyelmeztetest ...
Egy ilyen ara valahol netto 40-45e, de persze kell hozza 2 autos akksi is, a sz@r kis zselesek felejtosek. A mukodese az, h akksikat csak csepptolti, a halozatbol kb. 30Vdc-t csinal folyamatosan, as abbol invertetezik 230V szabalyozott sinust, ezalatt autoakksikat csepptolti. Akksikat soha ki nem suti, k. 3 havonta en szoktam egy 500W-os halogennel egy darabig halozat nelkul leterhelni - elmegy egyfajta tasztnek is.
Mivel onmaga vegez AC-DC-AC konverziot folyamatosan, igy abszolut nem energia takarekos, tehat CSAK szunetmentesitesre valo, folyamatos akkus uzemre pazarlo.
Ha valaki folyamatosan akkus uzemre vagyik, akkor csak DC taplalasu eszkozoket vadasszon be ... alig hiszem, h a mosógépet leszamitva ne lenne ilyen eszkoz a piacon ...
Elfelejtettem: konkret tipus pl. nalam az egyik:
www.elektrotech.hu es asszem 7930 cikkszamon van ...