Biztonságtechnika Fórum
2002-től a magyar biztonságtechnika legnagyobb szakmai közössége...
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
ebben a témában
ebben a kategóriában
bárhol az oldalon
Google egyéni kereső
Főoldal
Fórum
Fórumok
Összes olvasatlan téma
Hozzászólások időrendben
Saját könyvjelzőim
Keresés a fórumban
Archívum (régi fórum)...
Keresés az archívumban
Letöltés
Kellékek
CCTV segédeszközök...
Objektív fókusztávolságának meghatározása
Objektív látószögeinek kiszámítása
Tervezési segédeszköz IP kamerához
UTP tápkalkulátor (PoE)
Kapcsolási rajz készítő
Ellenállás színkódok
ElectroDroid
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Regisztráció
Biztonságtechnika Fórum
»
CCTV
»
Egyéb
»
TechSon rögzítési hibák
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
Szerző
Téma: TechSon rögzítési hibák (Megtekintve 4657 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
Janó
Ős tag
Re:TechSon rögzítési hibák
2016. Március 23. - 08:03:17
0
Létezik, hogy ha nincs szinkronban a kamera idő és rögzítő idő akkor kimaradások lehetnek a rögzítésben?
Végül is eddig én PC-re Mainconsol probramba rögzítettem és a kamerákat a PC órájához szinkronizáltam, de megnézem én is, hogy mi van jelenleg beállítva.
Nagy P
Szakember
Teljes tag
2016. Március 22. - 18:30:50
0
Nem rég nekünk is volt problémánk az idő eltolodással a kamera és a rögzítő között,de miota szoftvert frissítettem azóta jó. Ja és pendrive-ról sikerült egyből. A felvétel visszajátszásakor ugráló(kimaradt 1-2 mp)
hiba is megszünt egy másik rögzítőnél frissítés után.
előzmény:
Nelthael #5
Nelthael
Újonc
2016. Március 22. - 09:16:30
0
Köszönöm a tanácsot, de az a helyzet, hogy semmilyen varia nem segít a pontosan 1 órás eltolódáson. Az időszinkronizálásról én is tudok, használom is, bár másodpercre pontosak a kamerák egymáshoz viszonyítva, mégis az 1 óra időeltolódás megvan.
Hogy egyértelmű legyen. Időzóna beállításba belépek a kamera menüjében, ott módomban áll a "+1 óra GMT CET, Western Africa", de hiába ezt választom ki, a jelenlegi időmhöz képest még egy órát rátesz. A rögzítő óráját használva ugyanez a helyzet. A forgalmazó azt mondta, tudnak erről a hibáról, ezért adták ki a patch-et, amit természetesen nem sikerült felraknom. A program látta a pendrive-ot, mert figyeltem rá, hogy FAT32-ben legyen megformázva, ugyanis csak így látja, rámásoltam, majd kijelöléskor annyit írt ki, hogy nem megfelelő a fájl.
Feladtam.
Igen, a rögzítés pedig folyamatos, nincs se schedule-ozva, se mozgásérzékelésre állítva. Az 1 perces hibák azért jelentenek problémát, mert eddig nem volt ilyen. Nagyjából 2-3 hónapja jelezték először.
Köszönöm a hozzászólásokat!
előzmény:
Lacy #4
Lacy
Szakember
Ős tag
2016. Március 21. - 22:08:22
0
időzóna csúszás illetve nem stimmelés akkor -is - szokott lenni TechSon-ról beszélek mást nem használok IP-ben, ha a kamera beállításoknál ott nem állítod be egyrészt a zónaidőt másrészt a téli - nyári váltást, illetve ha van mód - márpedig TC nél van - az automatikus időszinkront érdemes használni
kero
Szakember
Ős tag
2016. Március 21. - 21:29:03
0
Az általad leírt típussal konkrétan nem volt dolgom, de az általad leírt hibák majd mindegyikével találkoztam más gyártmányú eszközöknél, ha nem is mindegyikkel egyazon rendszeren.
A felvétel kimaradással tulajdonképpen azóta problémám van, mióta nem VHS Time Lapse magnót használunk, hanem digitális rögzítőt., úgy kb. 2002 óta, gyármánytól, típustól güggetlenül.
Én betudtam a mozgásra való rögzítés hiányosságainak, de ha jól értem amit leírtál, nálad folyamatos rögzítésre van állítva (?) Nagyobb tapasztalatom analóg rendszerekkel van és viszonylag sokára derült ki ez a hiányosság, de IP rendszereknél ez a hiba azonnal feltűnt, ott ráadásul még nagyon zavaró tud lenni az on-line csúszás.
Időzóna: Nálam ez a jelenség általában olyankor szokott jelentkezni, amikor egyszerre állítom be a téli-nyári automata átállást, emellett valamilyen időszervert használok szinkronizálásra. Abszolút esetleges, még elvileg azonos gyártmányú két készülék sem viselkedik mindig hasonlóan e tekintetben.
A webes felületről történő konfig is tud időnként fura dolgokat művelni. Volt már olyan, hogy beállítani nem, elállítani viszont jól sikerült a rendszert, ami csak a helyszínen derült ki, és ott is lehetett orvosolni.
Forgalmazótól kapott pendrive: én már jártam úgy, hogy az újonnan megvásárolt DVR dobozában található CD-n nem volt semmi.
Tudnám még sorolni a különböző DVR-ek NVR-ek nyűgjeit-bajait, annyit mondhatok, hogy minden tekintetben kielégítő cuccot még nem sikerült találnom.
Tudom, hogy az amit leírtam nem segítség a problémádra, csupán a saját tapasztalataimat osztottam meg.
Egyébként nagyon rossz véleményem kezd kialakulni minden tekintetben a szakmai gyártókról, szörnyű, hogy a telepítő próbál normális rendszert összerakni, nem is kevés pénzért, és rajtunk kívülálló okok miatt égünk az ügyfél előtt. Mert ő a pénzéért nyilván joggal várja el, hogy a dolgok működjenek, és baromira nem érdekli a magyarázkodásunk (tisztelet a kivételnek). A telepítőn csattan az ostor, a forgalmazók meg legtöbb esetben a vállukat vonogatják. Esetleg kicserélik a szart, egy ugyanolyan másik szarra.
előzmény:
Nelthael #1
Janó
Ős tag
2016. Március 21. - 19:56:23
0
Szia,
Velem beszéltél telefonon. Megpróbálom összeszedni az észrevételeimet én is a saját rendszereimről és előkerítem a P-s kamerák teljesítmény adatait amit mértünk.
üdv
Janó
Nelthael
Újonc
TechSon rögzítési hibák
2016. Március 21. - 18:34:09
0
Kedves szakemberek és hozzáértők, kérném a segítségüket!
Lassan egy éve szenvedek egy megörökölt kamerarendszerrel, amit a munkahelyemhez való belépés előtt 1-2 hónappal telepítettek és mindig amint megoldást találok egy problémára, valami más bibi üti fel a fejét. Kicsit úgy érzem magam, mint az, aki az egyre szaporodó lyukakat a TechSon feliratú gáton a kezeivel próbálja betömni.
CCTV rendszer őriz egy fedett gyáregységet, 4 darab LN 4016-os rögzítővel és E-Pro 73048, E-D 93024, valamint T-Pro 73048-as kamerákkal, összesen 64 db áll a rendelkezésünkre.
A legújabb hiba az, hogy hajszál pontosan 1 perces kimaradások jelentkeznek a felvételen mindig ugyanannál a 14 eszköznél. Mondhatnánk, hogy a napi 1440 perchez képest ez 3-5 hiba/kamera esetén elenyésző, az egész rendszert figyelembe véve pedig valamivel több, mint 20% az előfordulás. Csakhogy ez nem így működik. Az ügyfél látja az NVMS 1000-ben a tüskéket és zavarja. Én meg szétteszem a kezem a kérdésére, hogy miért is van ez így? Dunsztom sincs. De még a magyarországi forgalmazó supportja is élővonalban odahívta a kollégáit, mert nem láttak ilyet.
Ennél azért továbbmentem, mert nem ez volt az első eset, hogy nem tudtak megoldással előrukkolni. Olyan cégeket kezdtem zaklatni e-mailemmel, akik nagyobb számú kamerával operáltak és annak reményében, hogy hasonló hibajelenség náluk is előfordult. Legnagyobb meglepetésemre még egy óra se telt el a levélküldés után és az egyik nagyon jó szándékú szakember már fel is hívott telefonon, hogy igen, nála is előfordul a probléma (szóval mégsem én vagyok az egyedüli ezzel a hibával).
Amit tudok az annyi, hogy nem függ a hiba előfordulása:
- az alkalmazott kamera típusszámától,
- a kábel hosszától (15m-esen is ugyanúgy előfordul, mint 70m-es szakaszon),
- minőségétől (Cat6)
- a napszaktól,
- kültéren, vagy beltéren van-e elhelyezve
- az infra bekapcsolásától,
- a switch típusától.
Egyelőre annyit tudtam alkotni, hogy a switch portokat megcsereberéltem jó kamerák bemenetével, hogy ezek után is produkálja-e ugyanazon a porton a hibát, vagy az átvándorol az új bemenetre. Utána jön maga a kamera cseréje és kész a szűkítés. Mondjuk az nem számít, hogy a garanciális javításhoz több, mint 100 km-es autókázás is dukál minden egyes kivonuláskor...
Van valakinek hasonló tapasztalata és észrevétele, esetleg tanácsa a hiba orvoslására?
Egyéb problémák:
- A DVR-ek firmware frissítése nem volt megoldható helyileg, nem ismerte fel a pendrive-omon talált fájlt, hiába a forgalmazótól kaptam.
- Jah, hogy miért is kellett firmware-t frissíteni? Hát mert nem ismerte a +1 órás időzónát. Vagy +2 órát adott hozzá, vagy 0-át a GMT-hez, nagyon nem voltam vele kisegítve. Amikor ezt kézileg adtam meg az összes kamerának (64db-nál nem 2 perc...), akkor másnapra már újra el volt csúszva +1 órával. Kíváncsi leszek, hogy a leszerelt, 100km-t megutaztatott NVR-ek hogy fognak ez után muzsikálni.
- Az NVR-ek winchesterét nem lehet webes felületről formázni.
- A csereként kapott 32 csatornások SATA csatlakozói műgyantával össze voltak taknyozva, azzal kellett szórakoznom, hogy a kiskésemmel kikapirgáltam a csatlakozó belsejéből.
- A kameráknál sehol sem lehet látni a saját típusát. Ez mondjuk beazonosításnál nem lenne rossz, ha több fajtát kever az ember egy rendszeren belül. Se a webes, se az NVMS felületéről. (Pl Én vagyok az IP T-Pro73048 és reklámozom magam a saját menüm General füle alatt.)
- A kamerák webes felületén történő 3 stream beállítást elfelejti, az NVMS teljesen új felbontási értékeket és fps-eket határoz meg.
- Az NVMS akkor tudja a kamerákat gyorsan megjeleníteni és a felbontások között váltani, ha azokat külön eszközként vesszük fel és körültekintően állítjuk be a stream értékeket. Különben egy i7-est is kifektetnek, amiben 8GB memória van, ha a rögzítőn keresztül szeretnénk teljes képernyős képet kapni mondjuk fullHD-ről.
- A varifokális optika néha hibás, nem lehet fókuszálni rajta rendesen, az éles függőleges sáv, ami kb. az egész kép 1/4-e a fókusz tekergetésére csak balra-jobbra vándorol, ez sem egyedi eset.
- Az új verziójú NVMS backup fájljai visszafelé nem kompatibilisek egymással. Ez vicc. A 64 kamera újra elnevezése és csoportba rendezése már nem engedte félvállról venni ezt is, hogy egy jót nevessek az újabb sorscsapáson.
- A hangátvitel is csak úgy működik az NVMS-ben, ha külön eszközként felvettük a kamerákat.
- A kamerák bekapcsolt infravetővel nagyobb energiaigényt kívánnak meg, mint amit valójában a datasheet-jük tartalmaz. A dómok a 4,44W helyett megeszik az 5,5-öt, a csőkamerák az előírt 7,07 helyett 10W felett is néha éheznek. Gondoltunk itt a kábelhosszra, de ez azonnal megdőlt, amikor láttuk, hogy a rövidebb szakaszon is ugyanígy alakul a fogyasztás, mint a hosszabbaknál, jobban megvizsgálva nincs a rendszerünkben számottevő érték a kábelhossz függvényében.
Persze csip-csup dolgok is akadnak még szép számmal, de ilyenbe már nem mennék bele. Remélem, azért észrevételeimmel segítettem bajtársaimon és várom a segítők hozzászólásait is.
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Nelthael
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
Biztonságtechnika Fórum
»
CCTV
»
Egyéb
»