Igen. Ez igaz, hogy manapság kevés modem tudja a Bell103 formát. Csak arra akartam rávilágítani, hogy az MD12 egy vagyon, a manapság kapható USB-s bell103 modemek is horror áron vannak.
De ez igaz szinte minden gyári adatkábelre is. Mi kerül pl. a 307 kábelen 15 ropiba? Ennyiből 20 kínai USB-TTL232 kábelt kapok az ebay-en. Ugyanis a gyári paradox kábel ugyanúgy nincs megvédve paneli oldalról, mint a kínai. Láttam már döglött gyári kábelt, mert a kolléga véletlenül a service keypadra dugta a serial helyett. Csoda, hogy az USB port nem adta be a kulcsot a noteszben.
Csak úgy elméleti síkon... Miért nem tudják a gyártók azt a nyamvadt usb soros chipet rádobni a panelre? (kivételek vannak persze)
A hordozható mini telefon központ rossz emlékeket ébreszt, de utáltam azt is cipelni, ha muszáj volt. Mert ugye ha kellett, akkor tuti, hogy leglehetetlenebb helyen van olyankor a központ, a kezelő a legtávolabbi pontja az objektumnak, nincs a közelben konnektor, és eléggé zavaró volt az a sok kábel is.
Hát csoda, hogy inkább megtanulta az ember fejből a programozást?