Biztonságtechnika Fórum
2002-től a magyar biztonságtechnika legnagyobb szakmai közössége...
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
ebben a témában
ebben a kategóriában
bárhol az oldalon
Google egyéni kereső
Főoldal
Fórum
Fórumok
Összes olvasatlan téma
Hozzászólások időrendben
Saját könyvjelzőim
Keresés a fórumban
Archívum (régi fórum)...
Keresés az archívumban
Letöltés
Kellékek
CCTV segédeszközök...
Objektív fókusztávolságának meghatározása
Objektív látószögeinek kiszámítása
Tervezési segédeszköz IP kamerához
UTP tápkalkulátor (PoE)
Kapcsolási rajz készítő
Ellenállás színkódok
ElectroDroid
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Regisztráció
Biztonságtechnika Fórum
»
Általános kategória
»
Társalgó
»
Komoly kérdések a feltöltőkártyák körül - Ezt tervezi a hatóság
Nyomtatás
Oldalak:
1
2
[
3
]
4
Összes
Szerző
Téma: Komoly kérdések a feltöltőkártyák körül - Ezt tervezi a hatóság (Megtekintve 14275 alkalommal)
0 Felhasználó és 6 vendég van a témában
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
Re:Komoly kérdések a feltöltőkártyák körül - Ezt tervezi a hatóság
2017. Június 01. - 18:09:31
0
Déjá vu .... :(A környező országok már megint kajánul vigyorognak és hozzák ki újabb és újabb prepaid ajánlataikat a magyarok számára, ahogy anno a cég-alapítást is lehetővé tették, a szlovák, román, stb. rendszámokkal.
És így már pl. a szlovák nyugdíjasok is a Bahamákon sütkéreznek ... a magyarok pénzén.
előzmény:
Ryki #19
Ryki
Szakember
Ős tag
2017. Május 31. - 16:49:28
0
Nem.
Annak kell regisztrálni aki anno vette illetve megadta az adatait a Sim kártyához.
Ezért fog rengeteg olyan kártya megszűnni amit pl. az araboktól lehetett GSM boltba venni, előre aktivált feltöltő kártyákat.
Ha valaki a nevére szeretné venni a kártyát akkor kell egy lemondó nyilatkozat attól akinek anno a nevére regisztrálva lett, ezt persze nem lehet majd megoldani azoknál akiknél nem ismert hogy kinek a nevére lett véve.
OFF:
Ma voltunk "regisztrálni" Nagyanyám Sim kártyáját amit anno 2001 be vettünk. Neten nem tudtam regisztrálni mert mikor beakartam írni az adatokat azt dobta ki hogy nem ezen az előfizetői néven szerepel a kártya...
Így be kellett ballagni egy bótba megkérdezni hogy ugyan bökjék már ki hogy 16 évvel ez előtt ki volt az a szerencsés a családból akinek a nevére vettük. Így derült ki hogy anyám nevén van a kártya...
Csak az irgalmatlan szopás van evvel.
De jó lesz amikor majd egyszerre lekapcsolják azokat a kártyákat amiket nem aktiváltak, és majd dőlnek a hívások hogy nem megy a sorompó, nem telefonál a riasztó, jah és Én sem tudok telefonálni
előzmény:
eXtra #18
eXtra
Szakember
Ős tag
2017. Május 31. - 15:34:59
0
Szia!
Mi a helyzet azokkal a SIM-kártyákkal, amiket nehézkes kivenni az eszközökből és nem továbbítják az SMS-t sem
(kapunyitó és egyéb vezérlések)
? Valamint azokkal a SIM-ekkel mit lehet kezdeni, amiről azt sem tudom, hogy ki vette és kinek a nevén van/volt? Ezekre a számokra
(nyilván a kártya sorozatszámát sem tudjuk, egyedül csak a hívószám ismert)
bejelentem, hogy az enyém, 'oszt jóvan?
előzmény:
pattila #17
pattila
Kezdő tag
2017. Május 30. - 16:39:07
0
Szia!
A telekomnál, telenornál a weboldalukon nekem zökkenőmentesen ment. A vodafonnál asszem kénytelen az ember személyesen.
Ha az ügyfeled nevén vannak a kártyák akkor nincs gond. Vagy elkéred az adataikat, vagy ha nem akarják megadni akkor kerek-perec megmondod nekik, hogy vagy ők oldják meg, vagy báj-báj riasztó, ilyenkor általában mégis megadják. Az adatok pedig egy folyamatosan frissülő adatbázisból kerülnek ki (legalábbis a telekomnál). Ugyanis először egy 10 évvel korábbi okirattal próbáltam az hitelesítést, de azt nem engedte, de az új jogsival pikk-pakk ment
Ha mindig a te nevedre vetted az ügyfelek kártyáját, akkor viszont át kell ruháznod rájuk, hogyha sok van mert átléped a korlátot.
előzmény:
eXtra #16
eXtra
Szakember
Ős tag
2017. Május 30. - 11:04:50
0
Érdekelnének az ügyintézéssel kapcsolatos tapasztalatok, ötletek, kiskapuk, nagykapuk, stb, mert egy hónap múlva jön(?) a kikapcsolás...
syn7h37ic
Szakember
Ős tag
2017. Január 27. - 22:41:50
+1
Ennyi... Megint egy felesleges túllihegett baromság. Az utolsó mondatodban ott a válasz a megoldásra, mind m2m, mint terrorista2terrorista esetében. Majd pont Magyarországon fognak feltöltőkártyát venni, mikor sok országban még regisztráció sem kell, mint nálunk. Leveszi a polcról a 10 deka parizer mellé, és ennyi. Ezt nem lehetett megcsinálni itthon, mert aktiválni kellett a kártyát, ami nyűgös procedúra, ha otthon csinálta valaki, egyszerűbb volt szolgáltatónál intézni, mert ott azonnal meg is történt az aktiválás. Ha netán mégis a teszkóban vette azt a nyamvadt kártyát, első bekapcsoláskor lehetett bohóckodni az automata ügyfélszolgálattal, majd a humán ügyfelessel, és végül 6-8 nap múlva jött a papír alapú szerződés, amit aláírva kellett visszapostázni. A XXI. században...
Hát persze, hogy félnek a VII. századi gondolkodásmódú emberektől a kora XX. században maradt okosok...
előzmény:
L. Pásztor #14
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2017. Január 27. - 14:57:08
+3
Ma megjött az első "hivatalos" válasz, sőt a Telekomtól megjött az első irásos céges felszolitás a regisztrációra.
A válasz persze semmitmondó volt, SMS-ben jön az értesités a kapunyitóra, gsm átjelzőre, etc. etc... ha véletlenül vette valaki akkor be kell menni az ügyfélszolgálatra adott ideig, ha nem akkor kártya letilt.
Kb. az jött le belőle, h ez van és kuss.
Ma jött az első levél is, na ez is megér egy menetet, nem is beszélve arról, h van vagy egy marék feltöltős teszt SIM-unk, gondolom mindegyikre külön jön majd a levél ...
Ez jött magyar ás angol nyelven:
Felhivtam az ott lévő számot, megkérdeztem tőle is, h komolyan gondolják-e ezt.
Hámozás-mismásolás válasz ... meg persze 100x elnézést a kellemetlenségért ... de csak erőltettem a kérdést, csak erőltettem tovább ... erre azt mondta, ha nem tetszik dobjam el és évente vegyek/vegyenek új SIM-eket, vagy vegyenek szlovák, osztrák, román etc. SIM-et, roamindban sem sokkal drágábbak és nincs velük ez a procedura.
A többi no comment ...
előzmény:
L. Pásztor #13
L. Pásztor
Szakember
Ős tag
2017. Január 13. - 21:42:01
+2
Ma hivatalosan is beadtam 2 szolgaltatohoz a megkeresest allafoglalas keres ugyeben. 8 napon belul kell(ene) valaszolniuk ra. De tobbe-kevesbe kompetens emberek megsugtak, h ez a szolgaltatok velemenyenek megkerdezese nelkul hozott politikai dontes volt, melynek vegrahajtasarol, annak modjarol, annak folyamatarol meg egyetlen embernek sincs halvany fin...ja sem. Egy biztos: juliustol egy neven max 10 kartya lehet, es evente 1 alkalommal a luzernek be kell menni es irasban nyilatkozni a SIM- ek tulajdonlasarol. Ha ez az SMS-ben torteno ertesites utan x idovel nem tortenik meg, akkor torlik a szolgaltatast es a week-end haz lefagy, a riaszto nem riaszt, a kapu nem nyilik, a panik-segely nem megy, az autot nem lehet elinditani, valamit elont a viz vagy a szar, a foliahaz tonkremegy, az ontozorendszer leall .... etc, etc.
Es az alvilag ezutan is a husegesen nyilatkozo hajlektalanokkal 10-esevel fogja vetetni a SIM- eket.... hacsak nem egy lobbi eredmenye ez is, hogy lecsereljek a SIM kartyakat SIM chip-es megoldasokra, illetve a minden keszuleket izombol csereltessenek le SIM chippel rendelkezo keszulekekre.
Majd az ido nemsokara megadja a valaszt ... ha addig esetleg nem lógna ki a ló lába ....
előzmény:
Szabolcsr2d4 #12
Szabolcsr2d4
Törzstag
2017. Január 13. - 16:26:20
0
Az megoldás lehet , hogy szólunk minden ügyfélnek hogy menjenek be a szolgáltatójukhoz és a riasztóban lévő kártya telefonszámát a "nevükre" vegyék?
Wineman
Törzstag
2017. Január 12. - 22:54:10
0
Én már cseréltem ez miatt Vodás kártyát. Ügyfél nem volt boldog...
előzmény:
syn7h37ic #10
Nyomtatás
Oldalak:
1
2
[
3
]
4
Összes
Biztonságtechnika Fórum