Nekem egész jók a tapasztalataim (most már). A 4.20-as firmware kicsit javított a hangulatomon (meg a kezelhetőségen) Ami eddig nagyon hiányzott, de most már van, az a hibaüzenetek küldése PUSH-ban, illetve az, hogy a felhasználó maga tudja egyedileg konfigurálni, hogy miről jöjjön és miről ne a PUSH üzenet (riasztás (alap), ki-bekapcsolás, hibák). Ami további pozitívum, hogy elérhetővé vált az IP150-en található két darab kimenet, ami az app-ból vezérelhető (bár nem konfigurálható, ahogy a régi webes felületen). Még sosem használtam ugyan, de ha már van...
Az e-mail küldési lehetőség megszűnéséért egy picit haragszom, szerintem megbízhatóbb volt mint a PUSH, bár azt vettem észre, hogy mostanában egy korábban kikapcsolt telefon bekapcsolásakor átjönnek a kimaradt üzenetek is, de még mindig nem érzem 100%-osnak. És tény, hogy egy riasztásnál a PUSH gyorsabb mint az e-mail, csak arra nem jöttem még rá, hogy a telefonon lehet-e állítani az üzenetek jelzőhangját. Mert az a halk pittyentés egy riasztás esetén nem biztos, hogy célszerű.
Ami szintén jó, hogy nem kell a router beállításokkal bajlódni, nem kell portokat átirányítani.
Ami az éves díjat illeti, még nem találkoztam olyan ügyféllel, aki húzta volna a száját miatta (de biztosan lesz majd olyan is, ahogy volt aki anno az iParadox szoftver letöltési díjáért is morgott)
Ami a lassúságot illeti, valóban, mintha kicsit lassabb lenne mint a régi, ez főleg akkor érzékelhető, ha mondjuk egy riasztásban lévő panelt szeretnék kikapcsolni. Ott minden szirénázással eltöltött másodperc emberöltőnek tűnik