Húszéves rendszert nem javítgatni kell, hanem kidobni.
Mit tudsz csinálni egy DSC1550 központtal, ha távfelügyre szeretné köttetni az ügyfél? nincs is olyan GPRS modul, ami támogatná a 4/2-t. Egy relé oszt jóvan nem járható út.
Pár éve, mikor még csináltunk Posta karbantartásokat, alaposan meggyűlt a bajunk az akkor már húszéves, eprom-Alzheimer kóros rendszerekkel, ahol rapszodikusan jöttek elő a rejtélyesebbnél rejtélyesebb hibák. Köszi, de nem szeretnék még egyszer ilyenbe futni. A sok év alatt, talán ha pár darab kezelő ment tönkre kikopó gombok miatt, amit lehetséges felújítani, ha nem akar az üf rendszert cseréltetni.
A régi rendszereket én pl. gyűjteményként kezelem, nekem is van pár ritkaságszámba menő központ. (3gs, első szériás 4010, Balmoral, Windsor (új), MA1000, Dsc 1000, 727, Ademco 4140 stb, stb...) Na nem kiállítva, hanem szépen elrakva, mint ereklye. Az újabbakon pedig lehet tanulni a szakmát az újoncoknak (ha lennének...)
De ha még vadi új dobozos volna, akkor sem raknék fel senkinek sem, mert semmit sem fogsz hozzá tudni szerezni, ha valami baj lesz vele. A tízéves rendszerekhez még fel lehet lelni elég könnyen kifuttatott eszközöket, de egy húszéveshez már biztos, hogy nem, vagy csak nagy nehézségek árán borzalmas áron.
Még az sem lehet mentség, hogy olcsó, mert hiába az, ha meghaladta a technikai fejlődés. Egyre inkább előtérbe kerül az IP alapú elérhetőség, mind ügyfél, mind felügyeleti oldalon. Egy régi rendszerre csak drágán és kompromisszumos megoldással tudnál ilyent csinálni, főleg, ha olyan régi, amelyik nem tud CID kódokat, csak impulzusokat.
Rögzítő terén pedig még inkább, olyan olcsó a normál DVR, hogy kis túlzással a kiszállás drágább, mint egy új. Az új, pedig itt van egy nap alatt ha rendelni kell.
Nem kell megsértődni, ha el akarod adni szíved joga, de szerintem a jófogáson előbb fogják megvenni, mint egy szakfórumon. Az árak pedig erősen barokkosan túlzóak, nyugodtan osszad el kettővel, néggyel, vagy tízzel, főleg ha még bontottak is, akkor talán ráharap valaki, így rajtad fog maradni.