Mai hikes szopások egy DS-2CD2442FWD-IW kamerával...
1. Ha az ÉLŐKÉPEN streamet váltasz, akkor az a rögzítési felbontást is elállítja! Tehát hiába van 4MP-es kamerád, ha egy betekintés után leveszi a legkisebb értékre a RÖGZÍTÉSI felbontást. Ez a hiba elvileg csak a hikconnecttel jelentkezik, de mivel a hikvision mindig is szarul kezelte a dyndnst, ezért kb. nincs rá megoldás. A suppport tud róla és jelezték a gyártónak... Helyi hálón annyiban módosul a történet, hogy ha a felhasználónak nincs jogosultsága paramétereket állítani, akkor a felbontást sem engedi neki elállítani, de viszont így csak a 640x360-as substreamet láthatja. Amúgy az androidos kliens figyelmeztet, hogy a betekintési felbontás megváltoztatása elállítja a rögzítési felbontást is! Ha a júzernek van hozzá joga és elállítja a felbontást (
a hik-connect minden usernek engedi állítgatni és nem érdekli, hogy az adott felhasználónak ehhez nincs jogosultsága!), akkor ha emberünk szeretné visszaállítani az eredeti rögzítési felbontást (pl. 2688x1520=4MP), nem fogja tudni megtenni, mert a menüben max. csak HD-t tud kiválasztani. Ami ugye 1280x720, így a rögzítés is ezen a felbontáson marad! Legközelebb meg a visszanézésénél lesz majd nagy csodálkozás, hogy mi ez a pixeles szar felvétel...
2. A dyndns kezelése hosszú évek óta nem erőssége a hikvisionnek, de eddig az eszköz DNS-ének 8.8.8.8-ra állítása néha orvosolta a problémát. Ezzel ismét lukra futottam, mert bármit próbáltam, a kamera nem frissíti a dyndnst. A kamera bridges nem natolt mobilneten lóg, tűzfal nélkül és bekapcsolt upnp-vel sem frissít. Minden más tökéletesen működik, kivéve a jó öreg dyndns-t. Sokszor jártam már így vezetékes nettel is, úgyhogy ezt nem a mobilnet okozza! Valahol megy, valahol nem, de ezt a hibát eddig senki nem tudta orvosolni, pedig évek óta ismert tény, hogy a hikes cuccoknak komoly nehézségei vannak a dyndns kezelésével...
3. A mikro SD kártyát csak betenni lehetett, de kivenni még nem sikerült, mert valami bizbasz reteszeli a kártya oldalát. Benyomom a kártyát, ahogy kell, az kilökődik a szokásos módon, de kihúzni már nem lehet, mert a kártya oldalán található "kampót" valami rögzíti a kamerában. Fogóval még nem akartam rángatni, hátha ennek is van valami trükkje, amire majd csak rájövök... Esetleg valami trükkös lopásgátlóval védik a kártyát?
Szeretem a hikvisiont, de azt hiszem nálam most jött el az a pont, hogy nem küzdök tovább velük és keresek más alternatívá(ka)t.