Szerző Téma: Elindult a Biztonságtechnika Fórum facebookos csoportja!  (Megtekintve 1674 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető RLB

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 131
Az utolsó mondatodban a lényeg ...
előzmény: syn7h37ic #9

Nem elérhető syn7h37ic

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 436
Igen. Az összeesküvés elméletek azért népszerűek, mert egy adott érzelmi reakcióra ad egy látszólagos választ, éspedig pont azt, amit elvár ilyenkor az elme. A tipikus "Na látod, megmondtam, hogy hazugság" reakció, az emberek a könnyű hazugságot mindig is jobban befogadták, mint a fájó igazságokat. És ugyanez a helyzet az élet számos területére igaz, elhiszik, hogy egy gyorstalpaló tanfolyam pont olyan, mint egy rendes nappali képzés, csak sokkal gyorsabb, és kényelmesebb. Elhiszik, hogy a hallásküszöb alatt mantrázott tananyag magától a fejbe bemászik, és elhiszik, hogy azért nem működik, mert a haarp ezt akadályozza meg, stb stb... De nem fogadják be a szomorú valóságot, a tudásnak ára van. Jó értelemben, csak rosszul értelmezik.
A földön az IQ mennyisége állandó, az emberek létszáma viszont napról napra nő.
előzmény: kero #7

Nem elérhető eXtra

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 1 462
Most a face-n ha van új beírás, akkor ott a piros pötty, ha lenyitom az értesítéseket, akkor ott rákattintva azonnal odavisz és olvashatom, ..

Itt is bármiről kérhetsz értesítést! Kérhetsz e-mailt csak az adott hozzászólásodra érkezett válaszokról ("Csatolmányok és egyéb opciók" részben állíthatod), vagy a profilodban részletesen beállítgathatsz magadnak mindent...  8)
előzmény: Lacy #5

Nem elérhető kero

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 427
A Facebook sok más mellett arra is jó, hogy rájöhettem, mennyi gyökér él ezen a földön. Régebben azt hittem, hogy az emberek alapvetően normálisak, de kiderült, hogy nagyon súlyos a helyzet.
A fiatalokkal kapcsolatban meg az a szomorú tapasztalatom, hogy egy részük valamitől olyan szinten el van telve magától és annyira pökhendi, pimasz, nem ismer semmifél tiszteletet a korral, tapasztalattal szemben, hogy nem is értem, honnan ez a mentalitás.
Sokáig egyébként tartottam magam és azt gondoltam, hogy meg lehet maradni analóg embernek egy digitális világban, de rá kellett jönnöm, hogy nem igazán működik.
Ami nagyon szomorú, hogy az Internet nem csak a jó dolgokat teszi elérhetővé, hanem a fals, kamu információkat is, és borzasztó azt látni a közvetlen környezetemben is, hogy a hülyeség mennyivel gyorsabban tör magának utat, mint az értelem (lásd pl. a chemtrail és egyéb nyalánkságok).
 

Nem elérhető syn7h37ic

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 436
Az értesítés sem a szent grál. Az csak annyi, hogy jött valami az adott csoportba, amit követsz. Egyébként ezt mi  máshogy oldjuk meg, egyszer van egy zárt csoport, erős moderálással, hülyeségek így nem kerülhetnek fel a csoportra, a moderáció törli is a nem odavaló dolgokat. Pont az ilyen semmitmondó és nem odaillő kérdések miatt létre van hozva egy messenger csoport, azt lehet gumiszobának használni, mert a hülyeség ott hamar feledésbe merül. Ez adott minden zárt csoport esetén. Ehhez viszont vagy kicsi csoport kell, vagy külön egy moderátor, aki felügyeli ezt. Egy jól kézben tartott csoport valóban praktikus, de ehhez erős moderálás is tartozik, ami nem sok ember idejébe fér bele. Ezért van az, mikor egy zárt csoport túl nagyra nő, elkezd az egész felhígulni, és egymásnak esnek benn a tagok. Ez szinte törvényszerű, minél többen vannak benn, annál esélyesebb, hogy lesz  megmondóember, lesz  aki mindent kritizál, és elindul a lejtőn az egész. Fotós csoportokban vagyok, párból ezek miatt léptem ki, mert ez történt, és eltűnt az, ami miatt csatlakoztam. De ha jó az "üzemben tartás" és jók a felállított szabályok, nem csak az általános elvek, hanem plusz direkt a fórum témáját előtérbe helyező szabályok, akkor a csoport jól fog működni. De azt is figyelembe kell venni, hogy ne legyen a szabályzat hosszú, mert ekkor senki se fogja elolvasni. Rövid tömör, érthető, mert az emberek olyanok, ha 10 sornál hosszabb valami, akkor hajlamosak ignorálni.
előzmény: Lacy #5
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 06. - 09:53:33 írta syn7h37ic »

Nem elérhető Lacy

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 1 534
Fura kettősség uralkodik el rajtam :)
Egyrészt tök igazad van, másrészt meg nincs (teljesen) igazad :)

Mert pl azzal már én sem tudok mit kezdeni, mikor pl a helyi (Dunakeszi) csoportba valaki beírja, hogy pl mikor rendel x vagy y doktor(nő) ? konkrétan ott van a neten, 3 kattintással meg is lehet nézni. de nem, ő a csoportban kérdezi meg, aztán sértődés van ha szól neki valaki pl többnyire én, hogy ezt 2 perc megtalálni. Pont annyi mint ide volt beírni a kérdést, sőt az még több leütés is :)

Másrészt a csoport, mint olyan, praktikus, nálam a "másik életem" részén. Az agaras népek egy azaz 1 db topicban fórumoztak a face előtt, ami oly annyira nem volt jó, mivel valaki beírt egy fontosat, aztán jött K Zsófi és felnyomott a satnya kutyáiról 20 fotót, közben két másik vitatkozott valamiről, amibe még 15 ember beleszólt, és gyakorlatilag aztán a fontos infó a fórumozók 80%-a részére elveszett, vagy 5x kellett kiírni hogy szem előtt legyen.
Most a face-n ha van új beírás, akkor ott a piros pötty, ha lenyitom az értesítéseket, akkor ott rákattintva azonnal odavisz és olvashatom, létre hozhatok (mint admin) kiemelt bejegyzéseket amik állandón szem előtt vannak.
Szóval nem a face az ördög, csak a zemberek többsége hülye a hozzáállásával.

előzmény: syn7h37ic #4

Nem elérhető syn7h37ic

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 436
Sok dolog szól a facebook ellen.
Egyrészt, hiába csinálsz zárt csoportot, előbb-utóbb úgy is boldog boldogtalan meg fogja találni és regisztrálni akar, annak reményében, hogy majd profi szakember lesz 10 perc alatt és mindent IS meg tud javítani. Kezdetben én is sok elektronikai csoportba jelentkeztem, aztán szépen ki is, mert ami ott folyik, az nem az én világom, főleg a hozzá nem értés és azt ezt követő borzalmas szakmaiatlanság.

Másodszor követhetetlen az egész. Egy katyvasz a FB már az indulása óta. Borzalmas, hogy az internet totális térnyerése mennyire tévútra tudja vinni az embereket. Sőt, a kommunikáció is oly mértékben átalakult, hogy az arc nélküli emberek, és következmények nélküli mondatok váltak egyeduralkodóvá.
Elég megnézni egy hírportál FB falát, vagy az újabban divattá vált discus kommenteket. (főleg a Discus-ét, mert ott senki sem használ valódi nevet)  Olyan mértékben eldurvult, hogy a kocsmában is intellektuálisabb két részeg vitája, mint amik ott folynak.
 Egy zárt, különálló fórumot sokkal könnyebb kézben tartani. De a hátránya is ez, mert szép lassan ki fogunk halni belőle. Lehet túl öreg vagyok, mert én az elektronikát még könyvekből  és a rádióelektronika folyóirataiból tanultam, a szakmát pedig tanároktól, és a gyakorlati képzésekből.

Persze haladunk mi is a XXI. század vívmányaival, zsebben a számítógép, azon megy a mindennapi kommunikáció, ez mára természetessé vált. De visszagondolva a XX. századra, az mennyivel nyugodtabb tempójú volt, még akkor is, mikor épp csak kezdett mindennapossá válni a mobiltelefon. Most ott tartunk, hogy minden, de tényleg szinte minden az okostelefonon keresztül zajlik, a munkák megrendelésétől kezdve a beszerzésen át a teljesítési igazolásig. A személyes kontaktus mára másodlagossá vállt. A most kezdő ifjú titánok nem is kommunikálnak szinte élőszóban, messenger, viber, és egyéb chat applikáción keresztül üzennek. És nem értik, hogy miért is hívjuk fel őket, és élőszóban akarunk kommunikálni velük. Ami még ijesztőbbé teszi az egészet, hogy nem is tudják elmagyarázni a problémát, mert nincs hozzá szókincsük. Helyette: "a mi lehet a  baj" és  mellé egy fotó jön a telefonra. Kevés kivétellel nem is próbálják önállóan megoldani a problémát, nem veszik elő a doksit, amiben nagy valószínűséggel kapnak választ egy adott problémára, azonnal segítségért futnak, még pitiáner dolgok esetén is. Semmi önálló gondolatuk nincs.  És ezt a "facebook generáció" hozza magával, mert ott is ugyanezt csinálják, rögtön másokat kérdeznek a legbanálisabb dologról is. Ebből az új generációból kinevelni jó szakembert nagyon nehéz.
előzmény: SLC #3

Nem elérhető SLC

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 757
Szia.
Moderátora vagyok az egyik ilyen csoportnak amit szerettem volna
- márkafüggetlennek tartani (talán megy is a dolog)
- szerettem volna zárt szaki csoportnak tartani ( ez lehetetlen)
Véleményem szerint ez az eljurvulás első lépése, mert mindenki itt akar megtanulni majd riasztót szerelni.

Zárójelben: 2019- ben beindul a szigorúan szakmai utánpótlás képzés.
Év végén elég szép számúra duzzadt a csoport létszám, akik tényleg szakemberek szeretnének lenni :)
előzmény: eXtra #2

Nem elérhető eXtra

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 1 462
A facebookon van már néhány kisebb "riasztós" csoport, de ezeket általában kereskedelmi cégek emberei hozták létre, ezért én inkább annak örülnék, ha a facén is a fórumunk vinné tovább azt a független szakmai irányvonalat, amit eddig is képviseltünk.

Sajnos nekem mostanában már nincs annyi szabadidőm, mint amennyit szeretnék, ezért eljött az ideje, hogy a facebookos csoportunkhoz néhány régi aktív fórumtárs segítségét kérjem, akik moderátorként szinten tartanák a színvonalat.  ::pa::

Segítsetek kialakítani a csoport házirendjét (ha szükség van rá), hívjátok meg a többi kollégát és ötleteljünk együtt tovább független szakmai közösségként!  ::halas::

Nem elérhető eXtra

 • Szakember
 • Ős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 1 462
Biztonságtechnika Fórum
Zárt csoport
Csatlakozás a csoporthoz
A 2002-ben alapított legnagyobb független magyar biztonságtechnikai szakmai közösség (biztonsagtechnikaforum.hu) facebookos csoportja.

 

Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!
Bezárás
Vendégként csak korlátozottan használhatod az oldalt, ezért javasoljuk, hogy lépj be vagy regisztrálj!