Biztonságtechnika Fórum
2002-től a magyar biztonságtechnika legnagyobb szakmai közössége...
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
ebben a témában
ebben a kategóriában
bárhol az oldalon
Google egyéni kereső
Főoldal
Fórum
Fórumok
Összes olvasatlan téma
Hozzászólások időrendben
Saját könyvjelzőim
Keresés a fórumban
Archívum (régi fórum)...
Keresés az archívumban
Letöltés
Kellékek
CCTV segédeszközök...
Objektív fókusztávolságának meghatározása
Objektív látószögeinek kiszámítása
Tervezési segédeszköz IP kamerához
UTP tápkalkulátor (PoE)
Kapcsolási rajz készítő
Ellenállás színkódok
ElectroDroid
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Regisztráció
Biztonságtechnika Fórum
»
Általános kategória
»
OFF topic
»
Neten talált dolgok, hülyeségek, hasznosak, bármi
Nyomtatás
Oldalak:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
74
Szerző
Téma: Neten talált dolgok, hülyeségek, hasznosak, bármi (Megtekintve 199321 alkalommal)
0 Felhasználó és 3 vendég van a témában
bcslaci
Szakember
Ős tag
Re:Neten talált dolgok, hülyeségek, hasznosak, bármi
2016. December 12. - 22:38:16
+4
Vezeték tuszkoló
SLC
Szakember
Ős tag
2016. December 08. - 17:03:39
+5
Méghogy nincs IP védett paradox kezelő
Lacy
Szakember
Ős tag
2016. Október 26. - 18:38:36
+1
Hol vettél kamerát??
És mi lesz ha épp egy leszerelt analóg rendszer (uppgrade ugye HD-re) kerül fel tescogazdaságos módon egy ügyfélhez, na arról milyen beszerzési számla lesz majd?
gyanítom ezzel is sikerülne nagy katyvaszt okozni
előzmény:
kero #570
kero
Szakember
Ős tag
2016. Október 26. - 17:51:40
+1
Pontosan erre gondoltam én is. "Vagyonvédelmi rendszer", aztán bekaphatják.
Egyéb iránt a törvényben az is benne van, hogy a rendőrség belepillanthat a szerződés nyilvántartó naplóba (sőt ezt minden alkalommal meg is teszi), de csakis abba, a szerződésekhez, azok tartalmához nincs semmilyen köze, vagy jogosultsága ("az ellenőrzés nem irányulhat a szerződések tartalmának megismerésére", vagy valami ilyesmi)
És azt meg hogy képzelik, hogy nyilatkozni fogok arról, hogy hol vettem a kamerákat?
Ez a "számla alapján majd visszakeresnek", meg úgy hülyeség, ahogy van.
15 éve is ezzel riogattak, hogy az APEH (akkor még), meg a rendőrség majd kart, karba öltve fog ellenőrizni járni, hogy össze tudják hasonlítani a számlákat, a szerződésekben foglaltakkal. Hahaha.
Már több helyről hallottam olyat is, hogy a rendőrök külön mondták a telepítőnek egy-egy ügy kapcsán, hogy "nyugi, nem érdekel minket, hogy adott-e számlát vagy sem".
Hogy ne is említsem, amikor a NAV-os mondja, hogy nem kell nekik számla.
előzmény:
Ryki #569
Ryki
Szakember
Ős tag
2016. Október 26. - 16:52:46
+2
Nem feltétlen értem ezt az egészet... Annyira erőltetik az adatvédelmet az egyik oldalról, a másikról meg jön egy ilyen hülyeség ami tök szembe megy az egésszel.
Nagy cégeknél ahol van üzleti titok a mai gazdasági időkben azért elég szigorúan veszik ha valami kis info is kiszivárog.
Nem szeretnék azért elesni munkáktól vagy meglévő rendszerektől mert Tőlem vár megváltást a Zország, a cég meg engem fog Szexuálisan zaklatni hogy miért adok ki infokat az Ő biztonsági rendszereikről... Főleg olyan részletességgel ahogy kérik.
Szóval szerintem már is oka fogyottá vált ez az egész.
Az meg hogy a kiadott számlákból vissza keresik a kamerarendszereket.... Mi van ha "véletlen" vagyonvédelmi rendszer szerepel a számlában és nem kamerarendszer??
SLC
Szakember
Ős tag
2016. Október 26. - 14:21:31
+1
He he , most kért a nyomozó tőlem egy trafikos kamera felvételt bankártya lopás miatt.
18.-i felvételt kért, mosolyogva közöltem vele, hogy a jogszabi 3 napot ír elő, de ha tegnap szólt volna még lehetett volna belőle valami mert 10.19 7:30-tól van felvétel :-)
kero
Szakember
Ős tag
2016. Október 26. - 11:58:20
+1
Ja és még valami. Ez megint olyan lesz majd, mint a riasztószerelői engedély. Aki annak idején jogkövető vállalkozó módjára utánajárt, kiváltotta, azt rendszeresen basztatják. Aki meg engedély nélkül szerel riasztót, azzal a kutya nem törődik, én nem hallottam olyat, hogy bárki emiatt lebukott volna az elmúlt 15 évben.
Több esetben előfordult már, hogy betörés, vagy bármi más miatt kérték tőlem a riasztó eseménylistáját, videokamerák felvételeit egyik-másik rendőrségen. Egy dolgot nem kértek soha, hogy van-e engedélyem (meg a számlát sem). Azt mindig csak az éves ellenőrzésen kérik.
Aki bejelenti a kamerarendszerét, az ugyanígy fog járni. Ennél jóval fontosabb dolgokra sincs ember, majd pont emiatt fognak házról-házra járni?
Egyébként is várnék én még ezzel egy kicsit, ameddig egy-két jogász meg nem kapirgálja ezt a dolgot...
kero
Szakember
Ős tag
2016. Október 26. - 11:44:50
0
"
Változni fog az adatvédelmi törvény."
[/size]
Jó. majd ha megváltozott akkor szóljanak. Addig Ryki hozzászólásával értek egyet.
[/size]
[/size]
előzmény:
syn7h37ic #562
kero
Szakember
Ős tag
2016. Október 26. - 08:46:05
0
Na, ma reggel meg is jött a felhívás. De ez azért nekem nem tűnik annyira kötelezőnek.
http://w3.pmkik.hu/urlapok/2016/terfigyelo-kamerak
syn7h37ic
Szakember
Ős tag
2016. Október 25. - 23:47:11
0
Épp itt a baj. Ha te, mint karbantartó/javítást végző cég/vállalkozó, elvállalsz egy cég kamerarendszerének javítását, akár egy alkalomra is, akkor is meg kell írni ezt a marhaságot, ugyanis, ha kimennek a céghez, és az általad megjavított rendszerről a kiállított számla alapján bekérhetik ezt a nyilatkozatot tőled is, ha nincs repül a bünti. Magánszemély egy egész más kategória, ott nem alkalmazzák ezt a módosítást.
előzmény:
Ryki #563
Nyomtatás
Oldalak:
1
...
15
16
[
17
]
18