Nem pont erről beszéltem, megpróbálom elmagyarázni...
Ha sárga fajtát nagyra értékelem, ismerem az észjárásukat, hihetetlen hangya szorgalommal tudnak dolgozni. Sokat és jól. Tudom, mert sokat jártam arrafelé.
De mint minden subtrópusi nép, így -ha nem ellenőrzik őket- nagyon lazán is tudja venni a dolgokat, és veszi is.
Ha a fehér ember (multi) által ellenőrzött gyárban dolgozik, ahol komolyan veszik a QC-t, akkor nincs gond. Illetve itt is lehet, mert emellett erősen korruptak, kilopják a selejtet és eladják a piacon ...
A gond akkor van, amikor a kínai a SAJÁT üzemében zsigerből gagyit gyárt. Ezt teheti azért, mert részben ezt rendelik Európából, vagy teszi azért, mert ugyan nem sz@rt rendeltek, de azt adnak, mert úgyis előre kifizették már. És gondolatmenetük szerint nem baj, ha valaki nem rendel tölük ismét ... a világ elég nagy ahhoz, h ezt éveken át eljátszhassák.
Tehát: lehet jó a kínai (és általában az is) de csak ha EU vagy USA cég gyártatásából származik.
Ha kínai a cég - akkor számomra már régóta felejtős ...
PS: legutóbbi "élményeim" szerint (nem kaptam EU-st) így 500db kínai SMA antenna csatlakozóból a tüske számára belefúrt hüvely a közpéppontból kb. az egynegyedénél el volt csúszva kb. 1 mm-t, így használhatatlan volt, nem lehetett összecsavarni az ellendarabbal. Ment a kukába az egész ... éljen Kína !
Aztán nem kaptam EU-s low ESR elkókat, mert ugye válság van, helyette csak kínait és két különböző gyártási dátumosat. Az 500-500 db-os ELKÓ csomagból az egyik hibátlan volt, de a másikból sok kondi (nem tudni pontosan mennyi) bekapcsolás után pár nap alatt elvesztette kapacitása nagyrészét ... jópár készüléket kellett emiatt visszavennünk-cserélnünk, amit természetesen azonnal megtettünk. Nagyrészt megértettek és tolaráltak is partnereink, de ....akkor is az ilyen roppant kellemetlen mindenkinek.
Sok ember még nem józanodott ki a nagyvilágban, és a sok kis kínai meg továbbra is kaszál és röhög a markába ...